Бабека е 50 лева килото, луканката 30. Но скоро не се е появявал. А бабек тая зима не е вадил, сигурно не е готов още. През седмицата имам път извън града, ще мина да проверя дали не е изкарал преносимата сергия, че идват празници

Тези на снимките добре изглеждат. Но, да ти кажа честно, от купешките, т.е. тези фабрично произвежданите суджуци, луканки и т.н., от кайма, съм спрял да купувам отдавна. Все разни жили и костички намирах вътре (отпадък). От магазини само филета и разни пастърми (от "цяло" месо, не кайма).
Дълго време купувах свински и телешки суджук от един магазин за месо близо до къщи. Хубав беше, но след като 2 пъти намерих в суджука и по едно парче найлоново фолио, докато го режа, се отказах да купувам такива продукти от магазин.
Преди имаше още един подвижен търговец, с една баничарка веднъж в седмицата спираше на голям паркинг в нашия квартал, и продаваше разни млечни продукти от някаква ферма. От него си купувах прясно сирене, от онова мекото, още неузряло, и такъв неузрял още кашкавал (тука възрастните му казват "гьобЕк" на неузрелия кашкавал). Но и той не се е появявал скоро.