« Отговор #5297 -: Днес в 07:51 »
Ремо, като гледам в кое село е тая акция, там има бая матови, ще е на ДПС електората. Аз съм бил служебен по такива, там обикновено е - "закривам ти вересиите, а ти гласуваш с еди си кой номер". В една друга статия по темата мярнах и нещо за заложни къщи, затова така си мисля, с вересиите варианта.
За отделите- то такива има само в дирекциите, по районните няма. Горе-долу, криминална са по престъпленията срещу личността, наркотици, кражби, грабежи, изнудвания и др. Икономическа са по престъпленията против стопанството (има такава глава в НК), и някои други, по соца са се наричали "Стопанска милиция", после стават "Икономическа полиция". Охранителна са си униформените, специализираните са нинджите, а жандармерията е по принцип за борба с масови безредици, охрана на спортни мероприятия и прочие масовки. Като правят такива масови акции, ги събират всички. Изборните истории са на икономическите. Но това са общи принципи, детайли не знам.
Предполагам и там вашите в САЩ си имат някакво "разделение на труда" - поне по каквото съм чел, това тука щатско, това федерално престъпление и т.н. По някои американски филми също може да се съди- тука отдел "Убийства", там отдел "Наркотици" - същото, просто имената други. Предполагам, че не е авторска фантазия на режисьора, все на някаква достоверност ще почива.