Автор Тема: Още извънтемие  (Прочетена 593543 пъти)

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 9613
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
Re: Още извънтемие
« Отговор #6015 -: Aug 01, 2026, 10:04 »
Започнаха вече да прииждат хамериканските самальоти и военни с личние си оръжия:

https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/23317941
Активен

Без подпис - най-хубу. Че тука разни цървули мрънкат като дървени философи.

Acho

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #6016 -: Aug 01, 2026, 10:13 »
А, то само тука да е това:

https://novini.bg/article/2026080106325437277
Активен

Acho

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #6017 -: Aug 01, 2026, 10:17 »
И пак проблеми с тия хамериканските Ф-35, или великите им асове не се справят със ситуациите:

https://www.vesti.bg/sviat/iztrebitel-f-35b-se-razbi-v-kaliforniia-6266442
Активен

Acho

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #6018 -: Aug 02, 2026, 09:34 »
Жалват се хората и си протестират, ама никой от оправляващите не ги евава за слива:

https://www.vesti.bg/bulgaria/poreden-protest-v-iambol-sreshtu-amerikanskite-samoleti-cisterni-v-aviobaza-bezmer-6266466
Активен

Acho

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #6019 -: Aug 02, 2026, 18:08 »
И нали са много евтини горивата, време е пак да им вдигнат ценичките. А след това и всичко останало да поскъпне:

https://novini.bg/article/2026080209503149371
Активен

Acho

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #6020 -: Aug 02, 2026, 18:15 »
А след Канадата се разпали и щата Вашингтон в Америката:

https://fakti.bg/world/1071710-evakuacia-v-sasht-pojar-zaplashva-shtata-vashington
Активен

Acho

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #6021 -: Днес в 10:49 »
Лихтен михтен - същата баница е сигурността. Ама пак ще набедят рашъните за атаките, нали те са официалната заплаха от това:

https://fakti.bg/world/1071911-kiberataka-v-lihtenshtain-razkri-lichnite-danni-na-31-000-dushi
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 9102
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
« Отговор #6022 -: Днес в 15:01 »
Всъщност наминавам поради две причини.

Волейбола свърши, а аз прочетох Дюната, ама май последно реших да не я коментирам. Който се е минал да я чете, се е минал. Мислех поне едно изречение за менталистите (ментати по тамошната терминология) да кажа, ама и това не си заслужава, правилно във филмите са под чертата. И там не трябва да бъдат.

Чакаме европейското, дано се представим по-добре. Слабички сме и то доста. За съжаление дори Мартин никакъв го няма. Е, поне Пуф́и е в средно добра форма. За разните илийчовци и други петковци не ми се приказва. Какиното ми е по сърце, но въпреки, че сега ще играе във Франция, още не е за националния отбор. Симо го докарва само на самочувствие.

=*=

Та едната причина да намина е сенаторката Линдзи. В рускоезичната телеграма още на следващия ден се появи интересната теза, че е убит от руснаците. По погрешка според тях. Това е така, защото същия ден е посещавал военни заводи, а пък руснаците са стреляли по такива. Ако са го убили в завод с ракета, определено не е било грешка.

Не знаем и няма да научим руска ракета ли го убила, но почти сигурно е умрял в Украйна. Защото според последната му изява и обявения час на смъртта, той не би трябвало да е бил по-далеч от Луцк, дори веднага след нея да си е тръгнал на обратно.

Мило и драго даваше сенаторката Линдзи да заработва кинти на Украйна, там си умря завалийката. Не ни е тъжно. И все пак някак си ми се иска наистина да е била ракета и да не е случаен, сърдечен арест.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
« Отговор #6023 -: Днес в 15:06 »
Лихтен михтен - същата баница е сигурността. Ама пак ще набедят рашъните за атаките, нали те са официалната заплаха от това:

https://fakti.bg/world/1071911-kiberataka-v-lihtenshtain-razkri-lichnite-danni-na-31-000-dushi

Всъщност не е невъзможно да е тяхна работа. Но най-вероятно е работа на този, който е спечелил парички от това. Кой печели не знам и не ме интересува. Аз не печеля.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
« Отговор #6024 -: Днес в 15:20 »
Забравих втората причина да намина. Истината е, че в главата ми се понасабират десетина теми, ама като минат два или три дни или вече не са актуални, или ги забравям, или вече не ми се пише за тях.

Затова за радевото говедо. Кой тук беше казал, че той не е американска подлога?

Все забравяме, че е възпитаник на тамошната, най-именита академия.

Че ще пусне самолетите не съм се съмнявал секунда и не знам изобщо защо имаше шум. Може би защото си направи реклама, че ги е „изгонил“, а не са си тръгнали сами. Ама май той единствен на планетата не знаеше, че Тръмп спря да бие само докато зареди оръжие и ще почне пак. Е успя, струпа железария и почна пак. Амазонките го издухаха покрай това. Ухапала ги бълха. Ама емирствата страдат. Любимите им кувейтци и те (макар да са английска колония).

Но тоя боклук ще падне. И то не по международни причини, а по вътрешни. Международно стои добре, авер на тръмповото говедо.

Поредица от най-големите, възможни грешки ще го килне. Не даде компенсации за бензина, обра парите на бюджетните ведомства, а за капак не просто не удвои минималната заплата, ами я замрази, при положение, че дори той трябва да вижда, че стана лев за евро, както се и очакваше, а изобщо не е свършило, а ще се задълбочава те първа.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Nik123

• Напреднали
  • Публикации: 4917
  • Distribution: Mageia, Q4OS
    • Профил
« Отговор #6025 -: Днес в 18:43 »
А най-важното е, че не пипна данъка върху дивидента. А уж с олигархията се борил. Знаеш какво имам предвид. Чиста американска подлога, с брюкселски привкус. Не съм сигурен защо прости парчета като Ивайло Свирчев и подобна жълтопаветна сган го плюят, той си е от техните. Може би визуализация чрез осиране от крайно компрометирани (примерно жалки посерковци като възхваляват за момента още девствена за пред бпубликата кукличка, разчитат да й вдигнат рейтинга), предполагам, смешна режисура.

П.П. Дойде ли на моята, че въвеждането на еврото беше не само грешна, ами и вредна за нас стъпка?
« Последна редакция: Днес в 19:22 от Nik123 »
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
« Отговор #6026 -: Днес в 19:22 »
Никога не съм бил против общата валута и сега не съм. Първия опит (след римската империя) е бил през дванадесети век със сребърен стандарт. Не се е случил. Имало е още много други, които са се проваляли. Края на деветнадесети век все пак се случва със златен стандарт. Който е чел фелейтоните на Алеко знае, че не е бил много съвършен. На гарата във Виена (при първообраза на Ганьо) им избутват златните левове и турските (забравих името), искали франкове (онези с петела и курешката).

Най-после стана и като огромна печалба отървахме се от проклетия лев, само и от БНБ да можехме да се отървем, най-вредната институция в новата ни държава.

Инфлацията не е заради единната валута, а заради малоумниците и самоубийци в Брюксел. Приехме единната валута преди осем месеца, абсурдно е да си говорим за инфлационен лаг толкова дълго след това. В най-лошия случай е два месеца. А инфлацията почна много преди даже да ни вземат в „чакалнята“ и още не е свършила и няма да спре да препуска бясно.

п.п. Понеже съм либерал съм против всякакви налози. И да не си либерал, всеки данък е кражба. Освен това не би било справедливо да се увеличава, а би трябвало да се намали. Данъка за ЕТ е 15%, за (Е)ООД е 10% печалба и пет дивидент, пак толкова. Увеличението би трябвало да разбалансира. Но и така е прекалено много. Би трябвало общо двата да са пет процента. И съответно ДДФЛ (данъка върху общия доход, заплатата) пак да е толкова максимум, като се помисли до начин, как да се свали до един и под един процент. Тогава ще е справедливо горе-долу.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Nik123

• Напреднали
  • Публикации: 4917
  • Distribution: Mageia, Q4OS
    • Профил
« Отговор #6027 -: Днес в 19:24 »
Аз имам прост въпрос, на който можеш да отговориш (ако желаеш, естествено) с прост отговор- повиши ли ти се реално дохода с еврото, или падна? Да, алабализмите за юроинтеграция и повишаване на жизнения стандарт ги слушаме още от Сиганкостово време. И не ти ли прави впечатление, че новите харакири ще си направят, но не щат да пипат данъка дивидент? А пипат всичко друго, демек да живеят богатите, тях няма да ги бутаме, ще шибаме раята?

ЕЦБ по-малко лоша ли е от БНБ, да не говорим за загубата на валутен ( и държавен) суверенитет  :D
« Последна редакция: Днес в 19:31 от Nik123 »
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
« Отговор #6028 -: Днес в 19:32 »
Простия отговор е, че всеобщото и видимо обедняване няма нищо общо с валутата. Щеше да се случи с и без нея. Промяната на валутата води до инфлационен натиск, но той е точно изчислен и наблюдаван в двадесет други държави преди нас и е в рамките на едноцифрени проценти, което е по-малко от традиционната инфлация в следпандемичното време още преди в Брюксел да решат да ни самоубият.

Всъщност затова се зарадвах, че точно сега приехме европейците, защото инфлацията около това просто не се забелязва на фона на останалата. Ако беше през единадесета година, както беше планирано преди акулите на уоустрийт да ограбят целия свят (което никой не предвиди, че ще се случи), то щеше да бъде забележимо и болезнено.

Сега обаче стана друго. Двамата шишковци си измиха ръцете от провалите в управлението си и сега народа вярва, че се е минал, че е взел потъващата валута и затова е обеднял. Все някога и у нас ще бъдат запалени кладите.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
« Отговор #6029 -: Днес в 19:36 »
ЕЦБ по-малко лоша ли е от БНБ, да не говорим за загубата на валутен ( и държавен) суверенитет  :D

Допълнил си мнението си.

Единствения суверенитет, който губим, е тоя да си спретнем хиперинфлация. И понеже всички сме живели по видиново време, предполагам не съществува българин, който желае правителството му да има свободата да направи това.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)