« Отговор #6034 -: Днес в 20:29 »
Не съм се обидил. Нито пък съм имал намерение аз да обиждам. Като няма нищо общо обедняването с валутата, защо толкова много всякакви пепедебили, герберасти и прогресисти, намиращи се не на светлинни години от народа, ами и направо в друга галактика, толкова се натискаха за ойрото, че чак, събирайки авансово от последните крупни данъкоплатци- енергото и ВиК- се напънаха пред еврогейовете да доказват, кол косме велики и готови? Защо не оставиха инфлацията, която уж предстояла, да мине през естествения процес, който, както казваш, че щял да се случи и без ойрото? Защо същата тая порция лайна, с великото ойро, преди нас се случи и в Гърция, и в Хърватска, да речем? Не виждаш ли, поне чисто исторически назад какво става? Кое е по-добре- новият бюджет в ойро със заложени 10 милиарда (още) дълг? Или да си бяхме останали на нашето си ниво?
И ти така и не отговори- обедня ли, или се опаричи от ойрото. Твоето не е прост отговор, а просто извъртане. Да речем, че го вземем предвид- нямало видимото всеобщо обедняване нещо общо общо с валутата (новата). Това означава, че все пак видимо (и то сериозно ) обедняване с новата валута има. Всъщност ти признаваш обедняването, но не признаваш, че е заради новата валута, въпреки странното съвпадение с въвеждането й, и обедняването. Демек- то и без туй щяхме да си обеднеем- обяснение, като за пепедебилния електорат, да ме извиниш сега и ти. Ами като сме щели да обеднеем и без това, защо ония олигофрени отгоре ни го наложиха силово- "Няма да обеднявате постепенно, по-добре е рязко да обеднеете?"