Спец, да, и при нас (Варна) ги имаше бая благинки за електричките- безплатно зареждане, безплатно паркиране в синята зона по центъра и др. После махнаха безплатното зареждане. Питах един колега, който си купи някаква сапунерка- малка електричка, как е със зареждането по общинските станции и ми каза- вече е същото, както му е излизало в пари, когато е карал на газ (караше ДВГ на газ преди). Защото на обществените станции цената на тока не е като вкъщи. Виждал съм пуснат удължител през тераса, за зареждане на електричка

Той има гараж колегата, и зарежда електриката вечер у дома, така му излиза сметката, а я купи най-вече за безплатното паркиране и зареждане, че работи в центъра. Да де, ама ако махнат безплатното паркиране, както махнаха и безплатното зареждане по общинските станции, вече става набутвация- електричката сапунерка е много по-скъпа от сапунерка с ДВГ, а като сложим и мижавия преход на ел. сапунерката, в сравнение с ДВГ сапунерката, на първата ти остава "бонус" само по-високата придобивна цена, т.е. тоягата. Да не говорим пък, че ако нещо се изпизди по електрониката, отиваш в официалното представителство и там с кеф те посрещат, с усмивка, и ти смъкват една шапка пари- ремонтите на електрички още не са усвоени от малките гаражчета. И надали ще бъдат усвоени. А за цена на батерия- по-добре да не ти се налага.
Наредба на общината се "прекроява" много бързо- в рамките на едно заседание на общинския съвет.
Пък който иска, нека си купи и с кеф да си кара електричка, на мен ми е все тая.
Та всичко си е за пари, няма никакво "зелено", като мотив. Как беше оная купешка думичка- Голям хайп направиха покрай електричките, а сега- дръжте дървото