Автор Тема: Зелена сделка: за и против  (Прочетена 41718 пъти)

Nik123

• Напреднали
  • Публикации: 4212
  • Distribution: Mageia, Q4OS
    • Профил
Re: Зелена сделка: за и против
« Отговор #630 -: Jul 06, 2025, 17:57 »
Аз па викам, да си остане лева, но това си е мое лично мнение.  [_]3
И с еврото е все тая, ако за отразяване движението на средства говорим.
Като се купуват имоти, масово се пише по данъчна оценка, останалото на ръка. С колите втора употреба е същото. И с други материални активи. И двете страни в сделката са доволни. А самата касова бележка (квитанцията) не е с данните на купувача- тя служи единствено за отчитане и формиране приходната част на продавача, тъй като там са само неговите данни.
В данъчния процес насоката е да ти надуят разходната част, събирайки вкл. покупките ти с карта, за да излезе повече от приходната и да те обложат за разликата.
Даже по американските предавания -например по Дискавъри ли, Нешънъла ли беше, вървяха разни филмчета за пичове, които купуваха стари класически коли от разни пенсионери, ремонтираха ги и ги продаваха вече на съвсем друга цена- и там като се спомене "cash" и веднага се спорaзумяваха страните. Да, флмчета, шоу, да речем, не може да се вземе като някакъв репер за нещо си- но самият факт, че и там писъства "cash"-a, означава, че си е фактор.

П.П. И хич не ме кефи идеята, съседа да ми гледа данъците.
« Последна редакция: Jul 06, 2025, 18:01 от Nik123 »
Активен

kuunlaaksot

• Напреднали
  • Публикации: 270
  • Distribution: CRUX
    • Профил
« Отговор #631 -: Jul 06, 2025, 18:09 »
Аз па викам, да си остане лева, но това си е мое лично мнение.  [_]3
...

П.П. И хич не ме кефи идеята, съседа да ми гледа данъците.

> Аз па викам, да си остане лева, но това си е мое лично мнение.
аз съм твърдо "за" еврото, но ако народът чак пък толкова не го ще, майната му. Сигурен съм, че като го въведат, ще има и закръгляне нагоре, и измами и всякакви шмекерии, за които се сети българският търговски гении, и за тая работа няма да е виновен нито ЕС, нито САЩ, нито извънземните.

> П.П. И хич не ме кефи идеята, съседа да ми гледа данъците.
В това не се съмнявам, защото сакън в БГ някой да се разбере колко получава. То и без това няма никаква прозрачност. Но, ето -- Тошко Йорданов дето не знае колко точно му била заплатата, можеше да стане известно. Както и за всеки един дупетат в неродното събрание. Хаха, техните вестници дори публикуват данните за тия с най-високи доходи. Прозрачност.
Активен

lunarvalleys

Nik123

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #632 -: Jul 06, 2025, 19:15 »
Разните му категории там висши държавни служители- министри, депутати- по закон са длъжни да публикуват имуществено състояние.
Аз не съм на такава длъжност.
И да, не желая съседа да знае колко получавам, нито пък ме вълнува той колко получава. Privacy май му викаха на това англоезичните, ако не бъркам. Личен живот, моя си е работа колко получавам, след като не преча на другите, и не желая другите да ми надничат в личния живот.
Ако там, при вас е, сакън пък някой да реши, че доходите му са си негова работа и не желае другите да имат възможност да ги гледат, таковал съм аз тая прозрачност :D
За закръглянето нагоре не е българският търговски гений, има и преди нас- я виж около нас, Хърватска, Гърция.. аа, забравих, все балканци  ;)
Айде от мен  [_]3, слагам скарата.
Активен

remotexx

• Напреднали
  • Публикации: 4401
    • Профил
« Отговор #633 -: Jul 06, 2025, 22:17 »
Аз само да вметна за разни "пияндурници" дето си купват по 24 бири/вино/уиски/ракии наведнъж, че и още на едно място отива тая информация и после да не се чудите що ви вдигат застраховките типа живот, за колата и т.п.
и още един артикул влиза при застрахователите (то и др. /ви/ влизат ама тя са по-известните за които хората знаят и тук всеки плаща само в брой) - та.. като си купвате фиш за тотото и там плащайте в брой, че иначе излизате много хазартен тип и главницата по застраховката ви отива нагоре... ма така като гледам тая метода ще трябва да я побългарят малко щото много зависи какъв е алкохола, ако е некои от тия дето може да те "ослепи" (спрямо оня от винпрома) ще трябва да му вдигнат теглото при определяне с колко да дигнат сумата по застраховките  ;)
Активен

spec1a

• Напреднали
  • Публикации: 5802
    • Профил
« Отговор #634 -: Jul 07, 2025, 09:25 »
Нищо не е свършило. Просто ако въведат еврото, ще превалутираш през чейндж-бюро (там не искат лична карта) и обратно в буркана. Ще намажат чейнджовете.
Ако вкараш какъвто кеш имаш, в банкова сметка, ще ти дойдат после на гости данъчните (разбира се, тука не говорим за някакви 2-3 хиляди, а доста по-нагоре).

Аз доколкото разбрах,след 1.1.2026 г. всеки ще може да обменя
свободно левове за евро в БНБ и пощенските клонове безплатно.

[b]Ще искат ли лична карта и ще вписват ли кой колко обменя ?[/b]

разбира се, ще те вкарват в един регистър, който се ъпдейтва ежеминутно, и информацията отива право при еврогейските мастии в Брюксел и до евреите  в САЩ. СЪщо ще ти издават "евро/сертификат", по подобие на ковитваксиносертификата, че чинно си обменил ценните левчета за тая педерастка валута. Да не забравите, че ще въведат и дигитално евро, и квото не похариш до 6 месеца ще ти го иззема еврогейския съюз, за да купува оръжие на Украйна, дето се опитва да унищожи една от малкото останали свободни страни на света -- Русия. А, ако се опиташ да правиш бурканбанк в евро, да знаеш, ако не ги похарчиш банкнотите до определено време, ще дойдат от интерпол да си поговорите (ще ти изискат да покажеш сертификата), понеже както писах, вече си в регистъра кога си обменял.

за това -- бори се както можеш, ето костадинов призова да се затормози банковата система и разплащанията, като се плаща само кеш. Гледай обаче да теглиш от банкоматите анонимно, тва костя не го каза във видеото, но от мене да знаеш, много е важно. И само кеш в магазина, щото инак всичко каквото пазаруваш пак влиза в регистрите на САЩИстанците, Брюкселските зелки, педерастите, ционистите и въобще всички тайни и нетайни организации. За тях е изключително важно да знаят точно ти какво пазаруваш, колко и колко често.

но, мили форумци, не губете надежда! Скоро и САЩ и ЕС ке се разпадна, и тогава ще цъфнете и вържете.  :-*

Не ти се получава,не успя ли вече да го разбереш ?  :o
И други ти го намекнаха ...
За бруталните ти правописни грешки  да не говорим.
А твърдиш,че имаш висше образование.  ???

Искаш ли аз да те анализирам,а ?
1. Казваш,че си завършил биология,приемаме,че е вярно.
2. Натягаш се на евреите, всеки път,когато пиша за неудобни факти
за тях,започваш да се "мяташ на амбразурата" да ги защитаваш.
   Най-вероятно работиш във фирма с еврейски капитали, и/или
меринджеите са евреи.
Вероятна хипотеза: фармация

Тева ?

Или някоя от големите: "Пфайзер","Байер","ГлаксоСмитКлайн","Санофи" ...
« Последна редакция: Jul 07, 2025, 09:27 от spec1a »
Активен

kuunlaaksot

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #635 -: Jul 07, 2025, 09:43 »
> За бруталните ти правописни грешки  да не говорим.
еха, опряхме до правописните грешки, в случая главно typos, но като нямаме за кво да са фанем и тва стаа. Приеми, че съм негрЪмотен и бъди щастлив.

>  Най-вероятно работиш във фирма с еврейски капитали, и/или меринджеите са евреи.
"пак се объркА...!!" но какво да те правим, ти явно и под леглото си виждаш евреи.
Активен

lunarvalleys

spec1a

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #636 -: Jul 07, 2025, 09:47 »
   Май ти уцелих болното място.

Та,коя от всичките фирми ?  :o
Активен

kuunlaaksot

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #637 -: Jul 07, 2025, 09:52 »
   Май ти уцелих болното място.

Та,коя от всичките фирми ?  :o

ти имаш проблеми с разбирането на текст ли?

Иначе... Поласкан съм, че ти е толкова интересно къде работя, но ще тярбва да те разочаровам -- не работя във фирма. Между другото, аз ли съм единствения към който тука се проявава любопитство *къде* точно работи?
Активен

lunarvalleys

spec1a

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #638 -: Jul 07, 2025, 10:48 »
   Продължавам да не разбирам защо се заяждаш с мен ?  :o
Активен

remotexx

• Напреднали
  • Публикации: 4401
    • Профил
« Отговор #639 -: Jul 07, 2025, 17:26 »
Такива са им опорките - като няма за к'во друго да се хванат... а то после им става нещо като втора природа ...и да има за какво да се хванат, те пак за т'ва се хващат  ;D

Професионално изкривяване р'ийш ли...

П.П. И като заговорихме за професионалните изкривявания...
https://www.youtube.com/shorts/mrmqRoRDrFg
« Последна редакция: Jul 07, 2025, 19:12 от remotexx »
Активен

spec1a

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #640 -: Jul 08, 2025, 09:33 »
   Добре де,посочи поне едно нещо,написано от мен,което не е вярно.
Активен

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 6900
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 6900
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
« Отговор #642 -: Jul 09, 2025, 14:12 »
И да ги видим какво ще направят по тоя случай с БОТАШ:

https://novini.bg/article/2025070909554196231
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

Nik123

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #643 -: Jul 09, 2025, 15:26 »
Бабишкерът Лайнен пак от някоя метавселена се е изака.. изказала де. Задмина Байдън отдавна, но оня поне е дементен и не може да му се търси карез за глупостите. Щяла да приключва с изкопаемите горива.. направо да се закопае и да отърве цяла Европа от простотиите си.
П.П. За надгробен паметник ще е подходяща както перка, така и соларка. Па може и с монтирана отгоре мраморна плоча с надпис "Pfizer".
« Последна редакция: Jul 09, 2025, 15:30 от Nik123 »
Активен

spec1a

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #644 -: Jul 09, 2025, 15:30 »
   Е нали Мърсулата щяха да я гонят заради далаверата с "Пфайзер".

Не успяха ли ?  :o
Активен