Автор Тема: Зелена сделка: за и против  (Прочетена 88399 пъти)

spec1a

• Напреднали
  • Публикации: 6510
    • Профил
Re: Зелена сделка: за и против
« Отговор #810 -: Jan 31, 2026, 13:43 »
   Не бих се учудил,ако скоро евроГейските мастии в Брюксел напълно
забранят продажбата на коли с над еди каква си мощност/кубатура.  >:D
Активен

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 8255
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
« Отговор #811 -: Jan 31, 2026, 14:14 »
И задължителен лимит на максималната скорост.
Активен

MB - ECS G41T-M2; CPU - INTEL Core 2 Quad Q8400 2.66 GHz; Fan - Intel BOX; Memory - Kingston HyperX 2X2 GB; Video - Intel G41; HDD - Seagate 1TB SATAIII; SB - Realt ek HD Audio; DVD-RW - SONY DVD-RAM; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller 1 Gbps; PSU - Fortron Gold80 500Watt APFC; Monitor - LG 1600X900

remotexx

• Напреднали
  • Публикации: 5144
    • Профил
« Отговор #812 -: Feb 01, 2026, 01:47 »
А да видим сега тоя какво ще го правят ..и той ли ще изчезне безследно като едни други хора които палеха и горяха чиста водичка или па напротив ще вземат да премахнат въглеродния данък

Но както всички знаем - каменната епоха не е приключила защото са се свършиил камъните  ;)

П.П. Тoй cъщo тaĸa дoбaви, чe изпoлзвaнeтo нa изĸycтвeн интeлeĸт в peтиĸyлapнaтa xимия мoжe дa ycĸopи xиляди пъти oтĸpивaнeтo нa нoви МОF cтpyĸтypи, oптимизиpaни зa ĸoнĸpeтни индycтpиaлни зaдaчи.
« Последна редакция: Feb 01, 2026, 01:50 от remotexx »
Активен

remotexx

• Напреднали
  • Публикации: 5144
    • Профил
« Отговор #813 -: Feb 01, 2026, 07:00 »
България може да стане най-големият износител в ЕС на природен газ
https://www.youtube.com/watch?v=z-X3C1YI0tA
Активен

Nik123

• Напреднали
  • Публикации: 4606
  • Distribution: Mageia, Q4OS
    • Профил
« Отговор #814 -: Feb 01, 2026, 19:48 »
Можеше, ако бяхме построили Южен поток и руската тръба идваше направо през морето у нас. Но нямаше да е евроатлантическо и демократично.
Гърците построили 6 гигавата газови централи и станали износител на ток, а ние вносител (от клипчето на Ремотекс). А ако ние си бяхме построили още преди поне десетилетие АЕЦ "Белене" с готовите площадка и реактори, щяхме ли да внасяме ток? Даже ако си бяхме оставили и реакторите на АЕЦ "Козлодуй", затворени заради аферите на оная дърта кикимора с кривата уста, пак щяхме да сме по-добре в енергиен план.

Апропо, даже Делян Добрев призна, че у нас влиза руски газ през Гърция. И въпреки посредниците пак е по-евтин от демократичния американски от разните му терминали за втечняване в Турция. Та на какъв газ са гръцките газови централи, а? Но там имат държавници, а у нас- евроатлантически надупеняци.
"В България влиза евтин руски газ от Гърция. Гърците по техния си договор си купуват газ и го продават обратно в България", обясни Добрев в "Лице в лице" по bTV."
А нашето простокиро  не искаше руски газ, щото бил диктаторски. Е, гърците нямат такива простовци, харварди и всякакви състезатели по метани пред американското посолство и/или Брюксел, и при тях нещата си вървят. Шест гигавата газови централи и прочие.. да се чудиш и маеш, и те са като нас в ЕС и НАТО. Но нямат проблеми с диктаторския газ, щом е по-евтин.
Ако изобщо излезе нещо от виртуалното засега находище "Хан Аспарух", то идеята няма да е  полза за България, а  полза на някоя чужда фирма, за нас да останат трохи (както със златото и "Дънди Прешъс").
« Последна редакция: Feb 01, 2026, 20:23 от Nik123 »
Активен

4096bits

• Напреднали
  • Публикации: 9019
    • Профил
« Отговор #815 -: Feb 02, 2026, 14:57 »
Това с Дънди ме побърква.
Кога ще им гръмнем съоръженията на тези и направо да ги изгоним по грубия начин?
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

Nik123

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #816 -: Feb 08, 2026, 16:02 »
Дам, "зелените" си живеят в паралелна вселена.. Ма много убави са тия електрички. Здрави, надеждни, ремонтопригодни.. на достъпни цени..
https://www.youtube.com/watch?v=R1--iT6BvWw

"Конец здравого смысла: Почему «Авто года» — это плевок в лицо водителям?"

И най-вече срам за Мерцедес-Бенц (първото място). Едно време като се споменеше "мерцедес", това значеше "корава машина". Сега- таблет на колела.

« Последна редакция: Feb 08, 2026, 16:22 от Nik123 »
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 8953
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
« Отговор #817 -: Feb 08, 2026, 17:35 »
Дам, "зелените" си живеят в паралелна вселена..

В Русия съм, в Русия съм…

Сега- таблет на колела.

Ако не бяха произведени в Китай искания на презадоволени европейци, то щяха да са точно:

Ма много убави са тия електрички. Здрави, надеждни, ремонтопригодни.. на достъпни цени.

А най-добре да са „направи си сам“, но само ще си мечтая.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

Nik123

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #818 -: Feb 08, 2026, 18:03 »
Кое е произведено в Китай, виж в клипа скъпата смехория на първо място, пластмасово-алуминиев електрически боклук (кола на годината, от последния цирк, опа, изложение на "автомобили" в ЕС, къде тук Русията), декориран със звездата на мерцедес.. чисто немско си съвременно зелено изчадие :)

П.П. Съгласен съм с руснака- автор на клипа, това са скъпи боклуци с планиран къс живот, но за сметка на това мнооого "зелени". И с такива боклуци плащаш не само висока придобивна цена, ами те вързват и с абонамент. Да ти е*а и прогреса.
« Последна редакция: Feb 08, 2026, 18:12 от Nik123 »
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 8953
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
« Отговор #819 -: Feb 08, 2026, 18:34 »
Понеже каза, че сме на друга планета, аз затова казах, че съм в Русия. Това е една стара смешка от „Шоуто на Слави“.

То, че мерджана е правен в Германия, не значи, че не е правен от китайци с китайско качество. А както каза, е и нарочно. Хем им излиза по-евтино, хем правят по-голяма печалба. Но то така или иначе западняците сменяха коли на всеки пет години.
« Последна редакция: Feb 08, 2026, 18:38 от go_fire »
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

Nik123

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #820 -: Feb 08, 2026, 18:46 »
Пропуснал съм го това явно, т.е. не съм го гледал, за шоуто на Слави имам предвид.
А иначе, това недоразумение на мерцедес, ако ще и от извънземни да е правено, все тая. И не само мерцедесите, то има и други коли в тая годишната класация, и все скъпи, чупливи и абонаментни електрически боклуци с планиран къс живот. "Таблет на колела" е много точно определение. Аз посочих мерцедеса, понеже е уж на първо място, кола на годината. В клипа са посочени и следващите- Шкода, Киа, там както са подредени официално в ЕС. Няма значение кой го е правил мерцедеса- преди бая години части за мерцедес са правени и в Унгария, и в Южна Африка, и къде ли не, но събрани в кола, са били знак за безкомпромисно качество и дълъг живот. А сега- скъп електробоклук, с къс живот, на ти зелено и еко, това имах предвид. Срам за производителя, радост за тъпи журналисти, котка в чувал за объркалите се да изсипят една камара пари за подобно недоразумение.

П.П. Казах, написах де, че "зелените" са в паралелна вселена, не че ние сме там.
Западняците сменят коли през 5 години от има-няма 15 години. Щото им се налага- лизинги, скъп ремонт след гаранцията и т.н. Между другото, това хич не е еко. Но там вече схемите с лизинга и заем, за да караш кола. А като те изритат от работа, щото сега вече не е като преди 15 години.. ева си мамата лизинга.
« Последна редакция: Feb 08, 2026, 18:54 от Nik123 »
Активен