Ами официално (може би не според действащото в момента законодателство) Аспарух забучил меча в 671 г. тогава имало ли е Германия, Франция, Италия (Римската империя не е Италия), но нац. самосъзнание (българското) е отпреди няколко века преди това (ма на комунетата не им отърва да сме толкоз древни, та пренаписват к'вото могат), ат то те българи са се само/нарекли местните хора по-преди траки и така.. преобладаващите генетчини маркери (щото и много други са преминали оттука) са ни отпреди 10 хил.г. ама ако ще си ги мерим и нищо че гърците ни откраднаха отново името, попрочети за т.нар. грекопитек (първия открит по днешно гръцко, но най-стария е чирпанлия)
т.нар. мИнджев не е мой гуру, но продължавайте да си мислите така - ваш си проблем
въобще това е стар комунделски обичай, слагат(е) думи в устата на хората, създават(е) легенда и после си и вярвате (в стил излезе ли ти име че сестра ти е мурва...)
и не е само са мИнджев, слагате и голямата Хамериканска мечта, нищо че аз не от хухбаво съм се
махнал от теритроията (а
не отишъл еди къде си, общо взето нямаше значение къде ще се махна но все пак прецених набързо че е по-добре 50 щата с изучаване един език, отколкото един щат/държава с по 2-3 /макар че некой българе предпочетоха Швейцария .. скуфарчетата/)
П.П. Никсън Не не е насочено срещу теб, за разлика от почти всички отанали тук аз никога не тръгвам срещу човека а срещу тезите, за справка - никога няма да кажа "тоя сайт е чекиджийски", оня мИнджев, и т.н. нападки ad hominem.. т.е. катo ни отърва е ОК като не ни отърва издребняваме и сакаме подпис и печат (поне на една цяла стр.)
Добре кога според теб се появяват националните държави (нациите както искакш го наречи), коя е първата такава? А има(ш) ли подпис и печат за удостоверяване (а-а-а ама то не било заведено в деловодството) - айде стига с тия адвокатски номера (разбирам че е професионално изкривяване ама... то и аз имам , какато всички /като се знам к'ъв съм инженер.../ но аз съм на принципа на апостола - Кажи ти мойте и аз твоите кривини, па да се поправим... и без подписи, печати и деловдства моля)
П.П.П. Превантивно и преди да почнете сега (както и преди) да легендирате, а всъщност да се филмирате, че верятно съм от стар чорбаджийски род, ако не чорбаджийски земеделски, ако ли не то фабрикантски... да ви кажа отсега (без подпис и печат) че съм от бедно работническо-селско потекло (доколкото работниците недоубиха селското) просто.. и аз като Гогата, като гледах накъде върви(м) - образование, наука, медицина, здравеопазване, и как "здравите" сили вземат превес над здравия разум и (тук цитирам бивш съфорумец /който пък цитираше Джиду Кришнамурти/ Да си добре приспособен към болно общество не е признак на добро здраве) ..и най-вече за(ради) децата си реших че ще е по-здравословно да се попреместя докато тая територия не вземе да се пооправи малко па.. един ден ще възстановяваме (ще трябват свежи инвестиции)