Автор Тема: Делата на бай Дончо  (Прочетена 6236 пъти)

spec1a

• Напреднали
  • Публикации: 5019
    • Профил
Re: Делата на бай Дончо
« Отговор #30 -: Mar 25, 2025, 17:23 »
Я, каква яка темичка се е намерила за Тръмпягата. В първия момент не разбрах, кой е тоя Дончо. Хайрлия ни е за четири години да стане поне четиристотин страници. Човека не като всеки ден да не снася материал.

Лично я създадох.  ;D

Добре дошъл и от мен.
Активен

4096bits

• Напреднали
  • Публикации: 7467
    • Профил
« Отговор #31 -: Mar 25, 2025, 18:47 »
Гогата си пада по разни такива наименования, сега се чуди, кой е Дончо.  ;D

На мен ми трябваха години за да се сетя например, какво е Усхадуя   :D
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

4096bits

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #32 -: Mar 25, 2025, 21:59 »
И аз не знам да ти кажа, но не е много, защото тази машина последно е сменяна две и шеста година и от тогава не е пипана.

Цитат
Започна да ни липсваш.

За е*ане съм, вярно е. Оправдавам се, че бачкам и това не е да не е вярно. И много други неща стават (хубави!). Ама истината е, че подсъзнателно доста ме е срам. От около две години не съм линуксар, даже компютър нямам. Ползвам някакви лаптопи, но и двата не са мои и двата са десетки и всеки ден оплаквам съдбата си и ругая кански тая пущина недна, дето не знам, какви идиоти са я измислили.
Няма да се извиняваш, че ти вървят нещата!

Питах те за заявките в секунда, щото не искам да ми баннеш ти или някой друг IP-то и да се обадите на полицията после, че искам да ви направя DOS, ако вземе че крашне сървърчето.
Активен

remotexx

• Напреднали
  • Публикации: 4071
    • Профил
« Отговор #33 -: Mar 26, 2025, 08:19 »
Гога, за някои е бай Дончо а за някой е Дони, по аналогия с предишния рушител на статуквото - Рони. И сега какво дали да не се разцепим на две... Аз предлагам вместо анкета да пуснем две теми и да видим коя ще стигне първа до 100 стр.
Ама няма да е честно, някой колеги са с едни гърди напред, вече имат бот и дигат от 0 до 100 за 7 сек. (ако ги издържи сървъра де) ;D
« Последна редакция: Mar 26, 2025, 08:21 от remotexx »
Активен

spec1a

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #34 -: Mar 26, 2025, 08:54 »
И аз не знам да ти кажа, но не е много, защото тази машина последно е сменяна две и шеста година и от тогава не е пипана.

Цитат
Започна да ни липсваш.

За е*ане съм, вярно е. Оправдавам се, че бачкам и това не е да не е вярно. И много други неща стават (хубави!). Ама истината е, че подсъзнателно доста ме е срам. От около две години не съм линуксар, даже компютър нямам. Ползвам някакви лаптопи, но и двата не са мои и двата са десетки и всеки ден оплаквам съдбата си и ругая кански тая пущина недна, дето не знам, какви идиоти са я измислили.
Няма да се извиняваш, че ти вървят нещата!

Питах те за заявките в секунда, щото не искам да ми баннеш ти или някой друг IP-то и да се обадите на полицията после, че искам да ви направя DOS, ако вземе че крашне сървърчето.

Затова те бях посъветвал да използваш TOR и/или  VPN .

Разбира се,какво ще използваш, си е твоя работа.
По-горното е лично мнение ...
« Последна редакция: Mar 26, 2025, 10:39 от spec1a »
Активен

4096bits

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #35 -: Mar 26, 2025, 10:47 »
Дооооста хиляди страници са. Ще е бавничко.
Дали през Тор или VPN или просто да се кара по-полека, май ще е едно и също като краен резултат.
Активен

spec1a

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #36 -: Mar 26, 2025, 12:20 »
   TOR и  VPN ти осигуряват някаква защита.

А и ти сам написа,че не искаш да си имаш работа с полиция,"служби" и т.н. ...
Активен

4096bits

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #37 -: Mar 26, 2025, 13:25 »
Не ми пука за полиция и служби.
Не правя нищо нередно.

Просто така може някой да си помисли. Но и не искам да влизам в разправии, защото търпението ми към определени неща отдавна се е изчерпало.
Активен

spec1a

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #38 -: Mar 26, 2025, 14:23 »
   Ами писал си разни неща ... как ще убиваш ...

Не ме разбирай погрешно,това не ти го пожелавам.
Просто в полицията и "службите" работят големи катили,които
могат да изискат от съотв. доставчик разни ... данни ...

И както не използваш TOR  и/или VPN ...

пс. То и аз съм писал някои "интересни" неща,но поне използвам
сериозни предпазни мерки.
Активен

4096bits

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #39 -: Mar 26, 2025, 14:59 »
Да, писал съм и не говоря празни приказки.
При определени обстоятелства и условия дори няма да се поколебая.

А това за предпазните мерки го забрави.
Или от самото начало с досега ти с интернет започваш с предпазните мерки или няма смисъл да се занимаваш.
Можеш да бъдеш намерен по толкова много начини.
Както и аз.

Само пример…
Няколко души само пишем тук.
Активен

spec1a

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #40 -: Mar 26, 2025, 16:30 »
   Да,  мога да бъда намерен .

Само,че с това трябва да се захванат поне две  3-буквени служби.
Най-често комбинацията е ФБР(или ЦРУ)+АНС.
Не вярвам да съм чак толкова ценен ...

Теб,обаче,могат да те набарат по-лесно ...

пс. Махнах това за "простите милиционери" да не се разсърдят някои.  ;D
« Последна редакция: Mar 26, 2025, 17:24 от spec1a »
Активен

4096bits

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #41 -: Mar 26, 2025, 17:37 »
"По-лесно" е доста относително.
Аз не се и крия.
Гледам, да не ми се събират данни от Гугъл и подобни изроди и това е всичко.

Решиш ли, в днешно време можеш да намериш всеки.

Впрочем, преди време играех една игра онлайн, за да си практикувам смотания английски някъде, макар и пишейки. Там се запознах с една българка. На нямаше и 20 тогава. От разговорите в продължение на около десетина дена, успях да разбера къде живее, в радиус от около километър и половина най-много. Без да съм я питал за това конкретно.
Когато и го казах, се стресна и изчезна. Нямаше я две седмици. Най-накрая реши да проговори.
Това от обикновен разговор.
Човек почне ли да рови в мрежата обаче, ще изкочат всевъзможни неща. От тях чрез кръстосани връзки може да се открият още повече работи.
Тук дори не съм включил все още разните OSINT инструменти, които ще изровят всичко достъпно.

Службите разполагат с още по-добри инструменти.

Например…
Споменаваш Tor.
Няма да намесвам сървърите на ЦРУ там, понеже е онче-бонче. Може да минава връзката през някой от тях, може и да не минава.
Но тайминга…
Службата само трябва да види, кога са правени заявки към linux-bg.org и да пита доставчиците за това, дали по същото време някой не е използвал Tor протокола.
Това е всичко нужно.
« Последна редакция: Mar 26, 2025, 17:42 от 4096bits »
Активен

spec1a

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #42 -: Mar 27, 2025, 09:12 »
Цитат
Например…
Споменаваш Tor.
Няма да намесвам сървърите на ЦРУ там, понеже е онче-бонче. Може да минава връзката през някой от тях, може и да не минава.
Но тайминга…
Службата само трябва да види, кога са правени заявки към linux-bg.org и да пита доставчиците за това, дали по същото време някой не е използвал Tor протокола.
Това е всичко нужно.

Никога не съм твърдял,че Tor е 100% сигурен.

Доставчиците не водят толкова подробни логове,касаещи всички
пакети,метаданните вътре (хедъри и т.н.).
   Освен,ако някоя влиятелна  Служба не ги "задейства".
Въпросната Служба трябва да има гигантски правомощия.
Всички доставчици трябва да се "впрегнат",да дебнат за съотв. ИП
адреси,номера на портове и да проследяват тайминга.
Излиза много скъпо, много трудоемко и т.н.

Смяташ ли,че специално за мен ще правят това ?  :o
Активен

4096bits

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #43 -: Mar 27, 2025, 09:35 »
Ами трафичните данни се пазят за шест месеца, ако помня добре. Доставчиците са длъжни да го правят по закон.
Не ми се рови да търся, какво се в ключва в израза "трафични данни".
Но това си е червена светлина вече.

Специално за теб или мен, не зная. Трябва да сме имали някава криминална активност, за да им влезем в радара. Предполагам.
Засега не съм станал престъпник. Надявам се  ;D

В предишен коментар към не помня, коя тема, споменах, че всичко, което правим в мрежата се записва. Всичко. Дори да е криптирано, един ден това криптиране може да бъде разбито за секунди или минути и всичко ще е достъпно. Всичко, което сме казали или правили в мрежата. Има компресиращи алгоритми, които са умопомрачаващи и сплескват информацията до нищожни от оригиналните размери. Но не са достъпни за нас. Два или три са такива и моментално са засекретени. Кой има достъп до тях, не зная.
Та дори и да не сме интересни или конкретно ти, това не означава нищо. Променлива си в уравнението им и затова и не биха те игнорирали изцяло.
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 8911
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
« Отговор #44 -: Mar 27, 2025, 09:45 »
Имам доста опит с tor+linux-bg. С Ungoogled Chromium нещата стават относително лесно, защото е малко по-читав. TorBrowser си е шиндошария направена върху друга шиндошария (Лиско) и малко по-грубичко. С две думи голяма част от мрежата tor е отрязана от ЛЗБ, заради предишни произшествия. А форума го закачва в бисквитка или замъсрява адрес, ако си изключил бисквитките. Затова след промяна на адреса в TorBrowser трябва да имаш и добавка, която да чисти бисквитките (ръчното изчистване на cache не работи, щото и Лисока по принцип нищо не работи както трябва). Аз специално съм се спрял на Cookie Auto Delete, което е може би най-известната добавка, самия Лисо я препоръчва, но най-важното корава е и работи добре. Пробвал съм и други добавки, но като тази да се справя най-добре. За съжаление ултимативния uMatrix не е полезен в случая, защото може да забрани бисквитки, но не и да ги изтрие.

А относно VPN има много неща, които се разбират под това. Аз го ползвам по най-лесния начин (без настройки и плащания) — чрез добавка. Има не много на брой, които имат вариант да ги ползваш без потребителска сметка (последното дори в безплатни варианти прави ползването на VPN безпредметно). Само, че VPN е нищо повече от орязан tor, сиреч АНС ще стигнат още по-лесно до теб.

Аз го ползвам там, където Tor съвсем е забранен и не може да се влезе по друг начин. Например такова място е Playtube.tv (за който харесва anime и азиатщини). Youtube между другото също реално забранява Tor. Пуска те да гледаш, но само, ако се впишеш. Значи дори Гългъл ги притеснява.

А относно нашите служби, няма нищо по-некомпетентно от тях. В никакъв случай не могат да открия някой като 4к, Спец или някой друг, който почти не е споделял лична информация. Могат да стигнат за пет минути само до хора като мен, Ник или Ремо, които сме оставили тонове следи. Последния все пак не могат да му сторят нищо, защото не е български гражданин. Ник е адвокат и ще му накривят шапката. Само мен могат да тероризират, но пък съм толкова незначителен в обществото, че няма смисъл да се занимават.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear