Автор Тема: От „Баба Алино“ с любов!  (Прочетена 65 пъти)

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 9634
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
Re: От „Баба Алино“ с любов!
« Отговор #30 -: Днес в 08:48 »
Май нищо няма да събори държавата или общината. Много се засилиха в началото, ама сега нищо не се знае:

https://www.vesti.bg/bulgaria/sydyt-vyv-varna-obrazuva-12-dela-sreshtu-zapovedi-za-sybariane-na-sgradi-v-baba-alino-6266765
Активен

Без подпис - най-хубу. Че тука разни цървули мрънкат като дървени философи.

4096bits

• Напреднали
  • Публикации: 9705
    • Профил
« Отговор #31 -: Днес в 09:05 »
Ако влезеш с тежка машина и минеш през всички незаконни постройки там и ги събориш, незаконно ли ще е?
Незаконно ли е да гръмнеш незаконни строежи?
« Последна редакция: Днес в 11:47 от 4096bits »
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

Nik123

• Напреднали
  • Публикации: 4927
  • Distribution: Mageia, Q4OS
    • Профил
« Отговор #32 -: Днес в 10:36 »
Една теория на конспирацията, за която вече веднъж намекнах- заповедите за събаряне са издадени някак порочно, и то  с такива пороци, че при наличие на жалба срещу такава заповед всеки уважаващ себе си съдия в административния съд ще я отмени (ако не от първата, то върховната инстанция) и строежите ще си останат. Ще поживеем, ще видим.
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 9136
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
« Отговор #33 -: Днес в 11:35 »
Май за първи път пиша по тази тема. И причината е, че случая е много сложен. Сложен е, не, че има нещо сложно в него. Пределно е ясно (особено по морето, но не само) сме го виждали хиляди, ако не десетки хиляди пъти. За самата Варна също не е някаква новост. Още от деветдесетте емнаха морската градина и де що горичка покрай Варна съществува. За мен основната изненада беше, че има останала някаква защитена територия.

Разбира се, във всичко това държавата помагаше активно. Още началото на деветдесетте въведоха една простотия наречена „Натура 2000“, с която ефективно премахнаха половината защитени територии у нас. Много бързо и това им отесня и започнаха, какви ли не други промени по закони, като например да премахнат вододайните зони и после да се чудят, как едновременно имаме суша и наводнения. Сами го сторихме.

Проблема тук е, че стана международен, геополитически проблем. Извършителя е украински мафиот. А ние сме на страната на Украйна. Не върви да говорим лошо за съюзника си, на който съвсем пряко сме помогнали да убие десетки хиляди от враговете си.

Истината е, че същото десетилетия го вършеха български, руски и турски мафиоти по нашето черноморие.

На всичкото отгоре деветдесет процента от „народонаселението“ ни са русофили, (повечето от) които кой знае защо приемат, че задължително трябва да заемат страна във войната. И за да е пълно объркването част от украинските бежанци се държат безобразно не само у нас. Не смея да твърдя какъв процент от тях своеволничат, но точно тези са, които показват по телевизията. Когато човек е кротък, той не занимава никого и не го изправят на показ.

В крайна сметка, никой нищо няма да събори, защото прекалено много пари са намесени и прекалено много хора от всички партии са вътре с двата крака.

Та излиза, че дори е излишно изобщо да се обсъжда. Нито е ново, нито резултата ще е различен.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

4096bits

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #34 -: Днес в 11:51 »
Гога, няма нищо общо отношението на някого към Украйна или Русия.

Построен е незаконно цял квартал.
Ако не може да бъде съборен легално поради нарочни пропуски в нареждането заради корумпета или друга такава причина с подобен произход, просто трябва да бъде изпепелено или взривено мястото и да се приключи.
След като държавата, в лицето на незаинтересовани от нищо друго освен пари корумпета, е неспособна да се справи, трябва ние да го направим.
Няма нищо сложно.
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
« Отговор #35 -: Днес в 12:56 »
Гога, няма нищо общо отношението на някого към Украйна или Русия.

Построен е незаконно цял квартал.
Ако не може да бъде съборен легално поради нарочни пропуски в нареждането заради корумпета или друга такава причина с подобен произход, просто трябва да бъде изпепелено или взривено мястото и да се приключи.
След като държавата, в лицето на незаинтересовани от нищо друго освен пари корумпета, е неспособна да се справи, трябва ние да го направим.
Няма нищо сложно.

Според Ники е заговор, но според мен не е.

Американците ни учат на просто мислене. Нарекли са го с омотаното име „бръснач на Окъм“.

Та според мен са си просто негодници в смисъл, че не стават за нищо. Назначени са с връзки и/или пари, дори да са можели нещо преди това, работата в администрацията ги е приучила да са безмозъчни. Около две години и аз работех на административна служба, затова го говоря като човек, който го е виждал с очите си. Освен това прекалено често съм бил и от другата страна на гишето.

Ники е консервативен човек. Последното не е лошо, макар винаги да говоря с ненавист за консерватизма. Света е дуалистичен, затова не може без консерватизъм. Но го казах, в смисъл, че той (и много правилно) се възмущава на неработенето им.

Аз разбира се много се радвам. Държавата е нищо друго от деспотичен инструмент за потисничество. С необятната информация, която разполагат за всеки един от нас, могат да превърнат живота в ад на всеки. Затова, колкото по-ниско ефективна е една държава, толкова по-свободни сме ние.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

4096bits

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #36 -: Днес в 13:14 »
Искаш да кажеш, в за казус, в който са вперени очите на цялата държава, някой е наредил на некадърни служители да съчинят заповедите?
Не на способния сред тях ( надявам се, че имат поне един, който може да свърши работата ), а на некадърните?
Казваш, че шефовете там не са нясно кой може и кой не?

Аз също съм на мнение, че някой е пъхнал прът в колелото.
Поради причините, които вече споменах.
Ако искаш нещо да не се свърши или провали, даваш го на този, който не може да го свърши или който ще го окепази, без дори да разбере.
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
« Отговор #37 -: Днес в 13:44 »
Искаш да кажеш, в за казус, в който са вперени очите на цялата държава, някой е наредил на некадърни служители да съчинят заповедите?
Не на способния сред тях ( надявам се, че имат поне един, който може да свърши работата ), а на некадърните?
Казваш, че шефовете там не са нясно кой може и кой не?

Моето лично мнение, че компетентни не съществуват. А за шефове, още по-малко. Ако някой става за нещо, инстинктивно го избутват извън борда. Затова бързичко оглупява всеки (за собственото си самосъхранение).

Аз също съм на мнение, че някой е пъхнал прът в колелото.
Поради причините, които вече споменах.
Ако искаш нещо да не се свърши или провали, даваш го на този, който не може да го свърши или който ще го окепази, без дори да разбере.

В това спор няма. Нарочно нещата ще се доведат до там, никой нищо да не събори. Както казах, при Разбойко, Шиши и третия шишкавел Асен, всеки яко е захлебил. Никой няма изгода да се разкиснат нещата.

Но все пак простите обяснения са ми повече по сърце. Не са разписали грешно заповедите нарочно, а защото толкова си могат. Произволен съдия, а всичките са добре подплатени в зелено, може да отмени и най-професионално написаната заповед.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Nik123

• Напреднали
  • Публикации: 4927
  • Distribution: Mageia, Q4OS
    • Профил
« Отговор #38 -: Днес в 15:07 »
..
В това спор няма. Нарочно нещата ще се доведат до там, никой нищо да не събори. Както казах, при Разбойко, Шиши и третия шишкавел Асен, всеки яко е захлебил. Никой няма изгода да се разкиснат нещата.

..

Според мен Шиши не е играл тук, казвам го, въпреки че хич не съм фен на депесарлъка. Общината се държеше преди от герберастите, после от пепедебилите. Започнало е при герберастите, а после щафетата е поета от пепедебилите, след последните кметски избори - удостоверенията за търпимост и скиците са извадени в общината и варненския кадастър при Котсев, както му вика простото, но фактически строежите са започнали още при Портних. Та тия двете партии са в играта- герберасти и пепедебили. Иначе цялата история се раздуха, вкл. и на ниво парламент, от възрожденския депутат Коста Стоянов. Така че според мен, освен депесарите, и от възраждането не са участвали. По нашия край други партии няма, четири са основните. Величието по едно време беше изгряло из селата, но както изгря, тъй бързо и залезе. В момента областната управа е на прогресивните, но и те ще изчезнат бърже като величавите, мое мнение- за много кратко време много яко се осраха, и за мен са временно явление. Особено с надупването за американските самолети и бюджета. Не броя разни смехории като "Будна Варна" и прочие измишльотини с по двама-трима души.

Относно номера с опорочен при издаването административен акт, че после съда лесно да го отмени- това вече съм го виждал. И си оставам на това мнение, особено пък за конкретния скандален случай. Ако излезе грешна преценката ми и все пак съборят някога това незаконно селище в една от последните останали варненски защитени територии, само бих се зарадвал. Ама както казваш, Файър, много пара е играла. В общината си има достатъчно добре подготвени и юристи, и др. специалисти, познавам някои от тях. И при желание могат да се издадат добре обосновани заповеди, които никой съд няма да пипне. Въпреки широко разпространеното мнение, че всички в администрацията не ставали за нищо, повярвайте ми, има си достатъчно добре подготвени хора в доста сектори, както казах, лично познавам такива във варненската община, и не само там, а и в НАП, и в др. структури. но такива хора не ги избутват на шефски места- тези места са за своите хора. А такива актове (заповеди за събаряне и др.) се подписват от шефовете. Ако иска шефа да е както трябва- ще възложи съставянето на акта на кадърен човек, ако не- на някой от партийните некадърници, или сам ще го състави, "както трябва".. А когато актът е със заложена бомба, дори и посредствен адвокат като Ленчето (или видния конституционалист Мравояда, както се носят слухове, с едно-единствено дело в миналото му изключително успешно адвокатско битие) лесно ще го бутне, особено като  подскажат предварително къде е бомбата, че административното производство хич не е от леките материи.

П.П. Не се сещам какво точно беше "бръсначът на Окам", не ми се рови сега за инфо, но май беше  от сорта, че ако нещо кудкудяка като кокошка и снася яйца, то най-вероятно е точно кокошка. Но това правило е приложимо само за по-прости ситуации. Има една кратка приказка- едно премръзнало врабче посред зима и сняг се скрило в обор с крави, да се постопли. Една крава се издрискала върху него и го затрупала- осрала го, врабчето се възмутило, но и се стоплило и разшавало. Минала през обора котка, видяла че нещо в купчинката с фъшкията шава, изровила врабчето и го изяла. Изводът- не всеки, който с@ре върху теб, ти е враг, и не всеки, който те вади от л@йната, ти е приятел. Особено валидно, като иде реч за такива безобразия, които коментираме, тук не играе бръснача- "щом нещо е порочно, значи създалият го е некадърник". Може да си има съвсем други причини.
« Последна редакция: Днес в 15:50 от Nik123 »
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
« Отговор #39 -: Днес в 18:03 »
Този Окъм е някакъв психолог, социолог или подобна измишльотина от шестдесетте. Написал някаква книга, където описал принципа си. В общи линии гласи: Най-вероятното обяснение на всяко събитие е това, което е най-просто. А в администрацията ни са прости хора и трудно ще измислят сложен план, какво остава пък многоходов.

Защо смятам, че ДПС са замесени? Ами поради структурата на държавното ни управление. Има два вида строителни компании. Асфалтовата мафия са сто процента собственост на ДПС. Другия вид са това, което всеки си представя, когато кажем думата строителство. Там собствеността на ДПС е под десет процента, но това включва всички от средноголяма нагоре. Средноголяма, е най-голямата в областен център (без София и Пловдив).

Това е голям комплекс, за който дори средноголемите нямат капацитет да построят и да искат. Направил го някой от мащаба на ГБС или подобен. Както казах, там 100% са собственост на ДПС.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)