..
В това спор няма. Нарочно нещата ще се доведат до там, никой нищо да не събори. Както казах, при Разбойко, Шиши и третия шишкавел Асен, всеки яко е захлебил. Никой няма изгода да се разкиснат нещата.
..
Според мен Шиши не е играл тук, казвам го, въпреки че хич не съм фен на депесарлъка. Общината се държеше преди от герберастите, после от пепедебилите. Започнало е при герберастите, а после щафетата е поета от пепедебилите, след последните кметски избори - удостоверенията за търпимост и скиците са извадени в общината и варненския кадастър при Котсев, както му вика простото, но фактически строежите са започнали още при Портних. Та тия двете партии са в играта- герберасти и пепедебили. Иначе цялата история се раздуха, вкл. и на ниво парламент, от възрожденския депутат Коста Стоянов. Така че според мен, освен депесарите, и от възраждането не са участвали. По нашия край други партии няма, четири са основните. Величието по едно време беше изгряло из селата, но както изгря, тъй бързо и залезе. В момента областната управа е на прогресивните, но и те ще изчезнат бърже като величавите, мое мнение- за много кратко време много яко се осраха, и за мен са временно явление. Особено с надупването за американските самолети и бюджета. Не броя разни смехории като "Будна Варна" и прочие измишльотини с по двама-трима души.
Относно номера с опорочен при издаването административен акт, че после съда лесно да го отмени- това вече съм го виждал. И си оставам на това мнение, особено пък за конкретния скандален случай. Ако излезе грешна преценката ми и все пак съборят някога това незаконно селище в една от последните останали варненски защитени територии, само бих се зарадвал. Ама както казваш, Файър, много пара е играла. В общината си има достатъчно добре подготвени и юристи, и др. специалисти, познавам някои от тях. И при желание могат да се издадат добре обосновани заповеди, които никой съд няма да пипне. Въпреки широко разпространеното мнение, че всички в администрацията не ставали за нищо, повярвайте ми, има си достатъчно добре подготвени хора в доста сектори, както казах, лично познавам такива във варненската община, и не само там, а и в НАП, и в др. структури. но такива хора не ги избутват на шефски места- тези места са за своите хора. А такива актове (заповеди за събаряне и др.) се подписват от шефовете. Ако иска шефа да е както трябва- ще възложи съставянето на акта на кадърен човек, ако не- на някой от партийните некадърници, или сам ще го състави, "както трябва".. А когато актът е със заложена бомба, дори и посредствен адвокат като Ленчето (или видния конституционалист Мравояда, както се носят слухове, с едно-единствено дело в миналото му изключително успешно адвокатско битие) лесно ще го бутне, особено като подскажат предварително къде е бомбата, че административното производство хич не е от леките материи.
П.П. Не се сещам какво точно беше "бръсначът на Окам", не ми се рови сега за инфо, но май беше от сорта, че ако нещо кудкудяка като кокошка и снася яйца, то най-вероятно е точно кокошка. Но това правило е приложимо само за по-прости ситуации. Има една кратка приказка- едно премръзнало врабче посред зима и сняг се скрило в обор с крави, да се постопли. Една крава се издрискала върху него и го затрупала- осрала го, врабчето се възмутило, но и се стоплило и разшавало. Минала през обора котка, видяла че нещо в купчинката с фъшкията шава, изровила врабчето и го изяла. Изводът- не всеки, който с@ре върху теб, ти е враг, и не всеки, който те вади от л@йната, ти е приятел. Особено валидно, като иде реч за такива безобразия, които коментираме, тук не играе бръснача- "щом нещо е порочно, значи създалият го е некадърник". Може да си има съвсем други причини.