Автор Тема: Гледане на тубата и подобни  (Прочетена 15 пъти)

4096bits

• Напреднали
  • Публикации: 9715
    • Профил
От време на време yt-dlp ми иска бисквитки, по-често не.

Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

spec1a

• Напреднали
  • Публикации: 6982
    • Профил
Re: Гледане на тубата и подобни
« Отговор #1 -: Jul 06, 2026, 09:07 »
..

особено онова за фотоните (дългата версия) - добре е да се започне с него...
тубата не ви ли ги превежда на по познати езици

..

При мен тубата не харесва тора и обикновено ми иска да се логвам, за да ме пусне, да съм докажел, че не съм бот. Пък аз акаунт там нямам.. В повечето случаи, то зависи каква изходна точка ми дава, та тези трите не можах да ги гледам  :)

И при мен е така - иска да се логвам.

Пробваш няколко пъти, рестартираш тор браузъра, докато те пусне.
Все някога ще успееш, зависи кой  "изходен сървър" (exit node) ще се
свърже с тубата, ако е някой, през който е минавал по-малко трафик
към гугъл сървърите, те пуска.
Активен

4096bits

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #2 -: Jul 06, 2026, 12:06 »
..

особено онова за фотоните (дългата версия) - добре е да се започне с него...
тубата не ви ли ги превежда на по познати езици

..

При мен тубата не харесва тора и обикновено ми иска да се логвам, за да ме пусне, да съм докажел, че не съм бот. Пък аз акаунт там нямам.. В повечето случаи, то зависи каква изходна точка ми дава, та тези трите не можах да ги гледам  :)

И при мен е така - иска да се логвам.

Пробваш няколко пъти, рестартираш тор браузъра, докато те пусне.
Все някога ще успееш, зависи кой  "изходен сървър" (exit node) ще се
свърже с тубата, ако е някой, през който е минавал по-малко трафик
към гугъл сървърите, те пуска.
MPV може да работи директно с yt-dlp.
Просто дай адреса на видеото на плеъра и то ще тръгне.

Или си инсталирай FreeTube
Активен

rado84

• Напреднали
  • Публикации: 117
  • Window Manager: Cinnamon
    • Профил
« Отговор #3 -: Jul 10, 2026, 13:32 »
Ако екипът на yt-dlp са "разработчици", аз съм английската кралица!
Yt-dlp започна да иска достъп до бисквитките на браузъра, за да докажеш, че не си бот. След като най-учтиво ги помолих да добавят поддръжка за Waterfox, те отказаха и започнаха да ми предлагат неработещи решения, защото си мислят, че fork = clone, а то не е.
Накрая им дадох решението, което първоначално бях замислил (с идеята ако не сработи - има и други начини да пробвам), но то взе, че сработи. И след като им дадох решението, те ме баннаха от техния гитхъб. Не че това ще свърши работа, де, "банът" е само да не можеш да пишеш, но не ти пречи да сваляш, така че в бъдещите версии вече знам какво да добавям, а по-нататък може да напиша нова логика за всички непопулярни браузъри. Тааа... ако ползвате непопулярен браузър, въобще не разчитайте на помощ от тяхна страна, а си го оправяйте сами. Те знаят само "Chrome", "Edge" & "Safari". Толкоз за "разработчиците" на yt-dlp. Имам подозрения, че общността им е дала кода за всичко досега, а тия само са обирали лаврите.
Честно казано си отвориха тройно повече работа да ми дават неработещи решения, отколкото ако просто бяха отворили cookies.py и бяха добавили още един ред и пуснали нов релийз.

Активен

RESIST OS Cinnamon; Core i7-12700F; RTX 3070 Ti 8 GiB, 62.62 GiB DDR5-4800 (5200).

4096bits

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #4 -: Jul 10, 2026, 14:42 »
Ако екипът на yt-dlp са "разработчици", аз съм английската кралица!
Yt-dlp започна да иска достъп до бисквитките на браузъра, за да докажеш, че не си бот. След като най-учтиво ги помолих да добавят поддръжка за Waterfox, те отказаха и започнаха да ми предлагат неработещи решения, защото си мислят, че fork = clone, а то не е.
Накрая им дадох решението, което първоначално бях замислил (с идеята ако не сработи - има и други начини да пробвам), но то взе, че сработи. И след като им дадох решението, те ме баннаха от техния гитхъб. Не че това ще свърши работа, де, "банът" е само да не можеш да пишеш, но не ти пречи да сваляш, така че в бъдещите версии вече знам какво да добавям, а по-нататък може да напиша нова логика за всички непопулярни браузъри. Тааа... ако ползвате непопулярен браузър, въобще не разчитайте на помощ от тяхна страна, а си го оправяйте сами. Те знаят само "Chrome", "Edge" & "Safari". Толкоз за "разработчиците" на yt-dlp. Имам подозрения, че общността им е дала кода за всичко досега, а тия само са обирали лаврите.
Честно казано си отвориха тройно повече работа да ми дават неработещи решения, отколкото ако просто бяха отворили cookies.py и бяха добавили още един ред и пуснали нов релийз.

Аз съм благодарен, че yt-dlp съществува.
Така не се предлага промяна на код и осигуряване на поддръжка.
Има си начини.
Там нов клон правиш, добавяш си твоя код, качваш го и чакаш да слеят техния с твоя.

Нещо такова е.
Ремо да каже, че той май си програмира професионално.

GitHub съм ползвал досега само индивидуално.
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 9151
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
« Отговор #5 -: Днес в 19:31 »
Понеже пиша това за втори път, ще го съкратя. Май всеки път трябва да е така.

Ytdl иска данни за вход, когато Гългъл не може да определи кой си. Напоследък стегнаха обръча още повече и независимо от това, знае или не знае, кой си, минаваш ли през tor, иска индефикация.

Аз самия от много години ползвам mpv+ytdl като най-удобния начин за гледане, но отдавна не го ползвам за тубата. В момента даже гледам един сериал на videa.hu. Става за playtube.tv, ok.ru, tokyvideo, които са други места, където се качват, но първото и третото са педерасти (в лошия смисъл на думата) зад crimeflare и е по-добре да се избягват. Ок.ру става горе-долу, но се ползва трудно без регистрация при тях. Най-вече не можеш да преглеждаш, какво е качвал конкретен потребител, макар търсачката да си работи.

Общо поддържат над двеста места, но пък популярните за филми и сериали не са сред тях, там най-много помага jdownloader2, но той няма интеграция с mpv, защото е писан на жаба. Все се каня да го изпробвам на Андроид (с J2ME Loader да речем), но трябва да се сдобия някак с телефон, от който да изтърбуша Гългъл, а обикновено това са изключително скъпи модели по над хиляда леви. Смешното е, че повечето са тяхно производство.

Винаги съм се дразнил, че ytdl и наследниците му не поддържат invidio.us. В смисъл поддържат го, но пренасочват обратно към тубата, от която бягаме.

Напоследък намерих invidious-viewer, но не мога да го пробвам, защото нямам компютър.

Много съм възмутен от това, което са направили yt-dlp. Слава на небесата, явно за момента е само за тубата, защото не съм имал проблеми. Но, как да е, това е пълна дивотия и върви срещу нуждите на потребителите. Аз, ако ще сглобя паяк, нали първата ми работа ще е да изключа този код?!? Що за безумие???

Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear