Понеже пиша това за втори път, ще го съкратя. Май всеки път трябва да е така.
Ytdl иска данни за вход, когато Гългъл не може да определи кой си. Напоследък стегнаха обръча още повече и независимо от това, знае или не знае, кой си, минаваш ли през tor, иска индефикация.
Аз самия от много години ползвам mpv+ytdl като най-удобния начин за гледане, но отдавна не го ползвам за тубата. В момента даже гледам един сериал на videa.hu. Става за playtube.tv, ok.ru, tokyvideo, които са други места, където се качват, но първото и третото са педерасти (в лошия смисъл на думата) зад
crimeflare и е по-добре да се избягват. Ок.ру става горе-долу, но се ползва трудно без регистрация при тях. Най-вече не можеш да преглеждаш, какво е качвал конкретен потребител, макар търсачката да си работи.
Общо поддържат над двеста места, но пък популярните за филми и сериали не са сред тях, там най-много помага jdownloader2, но той няма интеграция с mpv, защото е писан на жаба. Все се каня да го изпробвам на Андроид (с J2ME Loader да речем), но трябва да се сдобия някак с телефон, от който да изтърбуша Гългъл, а обикновено това са изключително скъпи модели по над хиляда леви. Смешното е, че повечето са тяхно производство.
Винаги съм се дразнил, че ytdl и наследниците му не поддържат invidio.us. В смисъл поддържат го, но пренасочват обратно към тубата, от която бягаме.
Напоследък намерих
invidious-viewer, но не мога да го пробвам, защото нямам компютър.
Много съм възмутен от това, което са направили yt-dlp. Слава на небесата, явно за момента е само за тубата, защото не съм имал проблеми. Но, как да е, това е пълна дивотия и върви срещу нуждите на потребителите. Аз, ако ще сглобя паяк, нали първата ми работа ще е да изключа този код?!? Що за безумие???