Страници: [1] 2 3 ... 10
 1 
 -: Днес в 18:28 
Започната от Yasen6275 - Последна публикация от remotexx
Гога има и Опера за андроид която освен от гългъл Стора може да си се свали и от официалния сайт на производителя, просто трябва да се чете ситния шрифт под бутона за Стора, непропорционално ситен около 100 пъти но под големия графичен бутон има линк който директно те праща в АПК-то  :-[

Изглежда така:

Don't have Google Play?
Download the app here.


https://www.opera.com/download/get/?id=46295

 2 
 -: Днес в 18:15 
Започната от ji - Последна публикация от remotexx
Колегата явно се е подвел от надписите най-долу на сайта (не на форума)

2011-... Асоциация "Линукс за българи"
© 2007-2010 Линукс за българи ЕООД
© 1999-2006 Slavej Karadjov

Както се пее в народните песни... Тодор Колев го нямаше даже, да не говорим за дедо Слафчо  :P

Но те само показват, че преди '99 никой не го е поддържал тоя сайт официално, или ако го е поддържал то не си търси авторските права, това означава буквата (С) отпред, т.е. версията от 1998 г. никой няма copyright за нея - граби народе (възродени), т.е. можете да и окрадете всичко по нея (ако я има още в архива)

 3 
 -: Днес в 18:12 
Започната от Yasen6275 - Последна публикация от jet
OsmAnd - работи като GPS offline. Намира те на картата, дава ти координатите, височина, скорост на движение, компас, етц. Може и да те води и да говори накъде да караш/ходиш. Картата на БГ не знам колко е добра, но тази която аз ползвам е супер и се актуализира (когато решиш и си онлайн).

 4 
 -: Днес в 17:49 
Започната от Yasen6275 - Последна публикация от go_fire
Опитвал съм се да подкарвам Цианоген, Линеадж на 3 неподдържани официално устройства с помощта на xda. Претърпях от полу до пълен провал. Явно не съм достатъчно добър, търпелив, нещо трето, но по принцип е възможно. Ползвам f-droid основно съм инсталирал игри (пасианси и подобни) и няколко системни приложение. Като цяло изглеждат като играчки, ученически опити.

Има някакви конзолни инструменти, които изглеждат сериозни, но работят само при отключен boot loader. В не всички устройства стигнах до този момент. А без него не е възможно да се смени ОС. Това е първа стъпка така да се каже.

Използвал съм Yalp, за да инсталирам някакви неща от сорта на tc и „прочутите“ favorite games (винаги е било голяма грешка, 10 год. преди да има Андроид). Напоследък (последните една, две години) съм забелязал, че той не работи. Това може би е свързано с факта, че децата ми активираха Store на въпросното устройство. Не са ме питали, просто го сториха.

=*=

Въпрос към Стелт. Това приложение основано на OSM, може ли да работи като истинска навигационна система? Имам предвид да може да се свали карта на България и да не се налага достъп до Интернет. Не държа целия свят да знае, къде и кога ходя.

Осъзнах съвсем наскоро нуждата от не хартиена карта, когато се оказа, че единствения начин е да мина през абсолютно целия  Бургас. Поради наличието на езеро, там няма как да има околовръстно. Ако сина ми не беше пуснал картите на Гългъл (за което се мразех), нямаше никакъв шанс да се измъкна от тази клопка. Щях да си умра като диво животно в капан, без да мога да изляза от там. С картите на Гългъл се измъкнах за около час и нещо, ако нямаше задръствания, щеше да е за под 15 мин.


п.п. Няма по-тъпо, нефункционално, буболечесто нещо от Ice cat. Само мога да се надявам, че оригиналния Лисо не е чак толкова противен. За съжаление, алтернатива на Ice cat няма. Има няколко глупости в f-droid, но те са точно това: глупости.

 5 
 -: Днес в 16:58 
Започната от ji - Последна публикация от go_fire
Не знам, за какви 20 год. става въпрос при положение, че съм сигурен, че съм чел ЛЗБ през 1998-ма края. Но по спомен е вдигнат някъде през лятото на същата. Така, че годините са 21. Не, че не може да се отбележи. Просто не е юбилей.

 6 
 -: Авг 23, 2019, 18:26 
Започната от Yasen6275 - Последна публикация от stealth01
OruxMaps я използвам с BGMountains карта. Ако ходите по горите е доста полезна. Няма рутиране, навигация, търсене. Само карта и настояща локация. Може да разгледате on-line на
http://www.kade.si/#map=8/2809530/5276436/0

OsmAnd - https://osmand.net/ - има всичко, даже бих казал, че има прекалено много опции. Полза карта на https://www.openstreetmap.org/ На практика се явява нещо като уикипедия за пътища и пътеки. На мен ми върши работа. Нямам идея как е в сравнение, примерно, с гугъл. Предполагам зависи и от районът - до колко е бил интересен за картиране :)

 7 
 -: Авг 22, 2019, 22:24 
Започната от Yasen6275 - Последна публикация от Yasen6275
В офлаин картите които ползваш има ли търсене по адрес? Или само по координати? Не че е фатален недостатък но да знам с какво трянва да се боря.

 8 
 -: Авг 22, 2019, 17:43 
Започната от Yasen6275 - Последна публикация от stealth01
Аз не бих пробвал с неподдържан телефон, освен ако не е за играчка. А ми мина отдавна мерака да си играя... сега съм само потребител.
На сегашното ми шиоми, един от основните критерии при избора беше да се поддържа от lineageos.

 9 
 -: Авг 22, 2019, 11:24 
Започната от Yasen6275 - Последна публикация от PaperNick
Не вярвам да стане лесно без  познания по embedded системи и особености на портването lineage os. Аз за това си харесах едно Xiaomi Mi A1 за целта. Нече не ми се занимава или нямам идея как ще протече процеса, но нямам времето и нервите да го правя. Предполагам че мога да мина и с по-малко пари, за някой телефон 2-ра ръка, но пък там си е лотария какво ще уцелиш.
Да, усетих че съм още зелен за тая работа опитвайки се да разбера как ще стане.
И аз ще взема някое телефонче да цъкам, пък след някоя друга година току-виж съм изкарал работещ build.

 10 
 -: Авг 22, 2019, 11:09 
Започната от Yasen6275 - Последна публикация от Yasen6275
....
Мерси за информацията. Харесал съм си едно Xiaomi за под 300 кинта за целта и май ще се хвърля в дълбокото.
А някой успявал ли е да подкара LineageOS на device, който не се поддържа (не е изброен в техния сайт)?
От няколко месеца се каня да пробвам Lineage и се чудя дали няма да е по-лесно просто да си купя телефон, който се поддържа и да си експериментирам, вместо да се мъча да build-на нещо на ръка (едва ли ще успея)?

Полезна информация stealth, благодаря!
Не вярвам да стане лесно без  познания по embedded системи и особености на портването lineage os. Аз за това си харесах едно Xiaomi Mi A1 за целта. Нече не ми се занимава или нямам идея как ще протече процеса, но нямам времето и нервите да го правя. Предполагам че мога да мина и с по-малко пари, за някой телефон 2-ра ръка, но пък там си е лотария какво ще уцелиш.

Страници: [1] 2 3 ... 10