Страници: [1] 2 3 ... 10
 1 
 -: Днес в 19:43 
Започната от angie_bg - Последна публикация от angie_bg
Здравейте,
Инсталирах Cinnamon както е описано в тази статия https://www.hiroom2.com/2017/12/03/fedora-27-cinnamon-en/. Инсталацията мина успешно, със следните проблеми, които според мен не са съществени:
Цитат
Marking packages as removed by the group:
 @Multimedia              chromium-libs-media-freeworld                       

 Problem: problem with installed package dnfdragora-updater-1.0.1-9.git20180108.b0e8a66.fc27.noarch
  - installed package dnfdragora-updater-1.0.1-9.git20180108.b0e8a66.fc27.noarch obsoletes dnfdragora-gui < 1.0.1-7 provided by dnfdragora-gui-1.0.1-6.git20170505.2a3b056.fc27.noarch
  - package dnfdragora-updater-1.0.1-9.git20180108.b0e8a66.fc27.noarch obsoletes dnfdragora-gui < 1.0.1-7 provided by dnfdragora-gui-1.0.1-6.git20170505.2a3b056.fc27.noarch
  - conflicting requests

при стартирането се показва възможност да избера Cinnamon сесия, но се зарежда отново Gnome 3.
В /etc/gdm/custom.conf съм променил реда
Цитат
# Uncoment the line below to force the login screen to use Xorg
WaylandEnable=false
Някакви идеи?

 2 
 -: Днес в 17:22 
Започната от drag - Последна публикация от Acho
Сакън.

 3 
 -: Днес в 16:41 
Започната от drag - Последна публикация от 4096bits
Ахам! Девет пъти падаш, десет ставаш. Казано с повечко думи. Надеждата, че утре ще си по-добре. Ако не беше така, да сме си прерязали вените отдавна.  :D

 4 
 -: Днес в 12:52 
Започната от drag - Последна публикация от ray
Нещо което за мен доста добре и точно определя понятието за вяра !
...
Всичко се обърка.
Въобще не биваше да сме тук.
Но сме.
Също като в митичните истории, г-н Фродо.
Старите велики легенди.
Изпълнени с тъмнина и опасности.
И понякога дори не ти се иска да знаеш края,...
... защото как краят може да е щастлив?
Как може светът отново да бъде същият,...
... когато толкова лошо се е случило?
Но накрая всичко е преходно,...
... просто сянка.
И дори Мрака трябва да премине.
Нов ден ще дойде.
И когато слънцето блесне, ще открие яснината напред.
Ще ни изпълни с истории, които остават,...
... и които са означавали нещо.
... дори да сме твърде нищожни, за да разберем защо.
Но накрая мисля си, г-н Фродо, че разбирам.
Вече знам.
Героите в тези истории са имали много шансове да се върнат назад.
Но те са продължили,...
... защото са се осланяли на нещо.
А ние на какво да се осланяме, Сам?
Че има добро на този свят, г-н Фродо.
И то си заслужава да се бием за него.
Мисля, че най-сетне се разбираме, Фродо Бегинс.
Знаеш законите на страната ни - законите на баща ти.
Ако ги пуснеш, животът ти ще бъде загубен.
Така да бъде.
Освободете ги.
...

 5 
 -: Днес в 12:44 
Започната от drag - Последна публикация от 4096bits
Няма и как да се изяснят. Тук говорим за познание и опит, които не могат да бъдат предадени с думи на никой език, който се говори на тази земя. За това са изкуствата. Музика, живопист, поезия, понякога кино. И те говорят, но по друг начин. Както е казал Пикасо, когато го попитали, защо няма кон на картината, наречена "Дивият кон", той отвърнал нещо от сорта, че кон може и да няма, но дивото ще го усетиш. Та и с религии и вяра е така. Не можеш да протегнеш ръце и да ги докоснеш, да ги видиш с очите си. Но ги докосваш с други сетива. В днешно време повечето хора дори нямат време да се вслушат, какво им казват тези сетива. Нито някой ги оставя достатъчно време сами със себе си, че да се осъзнаят за някои неща. Поне за себе си, не на някакви фундаментални неща. Да разберат, какво е това, което ги прави човешки същества.

 6 
 -: Днес в 12:17 
Започната от drag - Последна публикация от go_fire
Безкрайно се радвам, че си преживял такъв катарзис. Имал съм подобно изживяване. Не мога да го нарека точно „обладаване от зли духове“, но се чувствах, както го описваш. Беше ми черно пред очите. И освобождението пак дойде така в един миг. Но при мен беше след сън, доколкото тревогата е сън. Събудих се, света беше друг, беше светло, бях в покой. Бях месеци не на себе си. За съжаление обаче това не беше последния път, когато бях в дупка.

Някой може да го нарече психическо разстройство. За мен не беше.

Отношението ми към религиите много прилича на твоето. И друг път съм го казал. Трябва да бъдат закрити и ще бъдат закрити след някое друго хилядолетие. Твърди се, че Антихриста щял да ги разпусне. Ама и до това събитие има още поне триста години.

п.п. Забравих да напиша това, за което почнах. Чувал съм го, но и от собствения ми опит е така. Господ е едновременно навсякъде и никъде. Той е непознаваем. Непрекъснато го чувстваш и усещаш, но нито го разбираш, нито го познаваш. Само знаеш, че е. Това е много близо до най-трудната ми за разбиране концепция: любовта. Старите езотерици казват: не се опитвай да я разбираш, практикувай я. Все още ми е много трудно това. Но имам мигове, когато мога да кажа, че съм я почувствал и в други, които днес мога да кажа, че просто не съм я познал, а тя е била там. И като се добави старата приказка, че Бог е любов, то много неща стават ясни, без нищо да се е изяснило.

 7 
 -: Днес в 11:43 
Започната от drag - Последна публикация от 4096bits
Не зная, как са застъпени нещата в останалите религии или учения, но в христианството има и нещо, наречено прошка. То е много важна част в Библията и в религията изобщо. Дори на основата на това Ватикана е господствал векове наред, дори над крале. Всеки е вярвал, че ако греховете му не бъдат опростени, ще гори в ада. А грехове са могли да опрощават само свещеници и нагоре. Тук не видях да се споменава за това, дори и в предишни теми, когато е ставало дума за религии.

Не вярвам в църквата, като институция. Според мен трябва да се закрие. Скоро си говорих с един поп и за мое учудване, той спомена много неща, които са в тон с моите разбирания. В момента в българската църква са на власт старчоците, които са много консервативни, но този сигурно имаше най-много тридесет години. Та той ми каза, че едиственият ритуал, който може да се смята за наистина църковен и част от самата религия още от самото начало, е литургията. Всички останали ритуали и обреди са привнесени в последствие от кого ли не. Включително и от старите вярвания по тези земи. Последното след въпроса ми колко от всичко това е от стари религии. Като го питах, защо църквата не подкрепя и не помага вече ( все пак голяма част от оцеляването ни като нация по време на турското робство е било благодарение на тях ), той ми каза, че църква, това е сбор от хора, които са се събрали, в служба на Бог. Другото било само храм. Както и аз знаех. Но не очаквах, да го чуя от устата на свещеник. Говорихме и за други неща, но не ми се пише повече за това.

Споменах прошката, защото това е основно. Зная го от собствен опит. След едни катаклизми, когато си мислех, че ще си загубя разсъдъка и доста време след това, ми се случи точно това. По време на една разходка по софийските улици всичко, дето ме тормозеше, се срина и беше отвято на някъде. Това, което се случи, както осъзнах след минути, беше, че бях простил. На всички и най-вече на себе си. Какво е след това ли. Мир в душата, мир със света, мир с хората. Мир със себе си. Едно от най-хубавите неща, дето могат да му се случат на човек. Пожелавам го на всеки. Според мен, без това човек не може да бъде истински щастлив.
Както казах в по-предния абзац, не вярвам на църквата и в религията, но пък след тази случка имам вяра. Дори не зная в какво.

 8 
 -: Днес в 08:04 
Започната от drag - Последна публикация от go_fire
   Naka,ray,go_fire, не мога да разбера,каква ви е ползата
 от това,че сте религиозни ?
   Повече пари ли получавате ?
   По-добре ли се чувствате ?
   Или повече ви върви в живота по принцип ?

   Със сигурност полза от това имат тарикати като Ники Лимузината
от Пловдив и други подобни "духовно извисени", с автопаркове,
на които би завидяла всяка мутра.
   Все пак друго си е да джиткаш с Audi Q7 или BMW 5,  нали !


Споменавал съм го неколкократно, не съм религиозен. Никоя религия не би одобрила нещата, които чета и мисля. В някакво друго време, биха ме претрепали и то само защото не си струвам съчките за кладата. Съответно аз също не одобрявам никоя религия. И за да ти е още по-забавно, в мохамеданството като организационна структура има повече неща, които одобрявам от източното православие.

Няма да цитирам, какво е казал Рей, просто приеми, че го е казал по-добре отколкото аз мога.Не знам защо сравняваш нещо почти невинно като послъгването с
брутален акт като убийството.
Такова нещо не съм казвал. Недей да преиначаваш. Това което казах е, че е много трудно (почти невъзможно) спазването на Божиите заповеди.
Ако за обикновенните хора (даже и за невярващите) е напълно ясно, че убийството е нещо много лошо - направо неестествено, то например лъжата не се въприема така. Е какво толкова че малко послъгах.

   Не съм преиначавал,не твърдя,че не правиш разлика между двете.
Намеквам,че е абсурдно,че "не лъжи" има долу-горе същия приоритет като
"не убивай" във въпросната "свещена книга" ...


А аз пък точно така смятам. Не е правено изрично разграничение, кое е по-голям грях, кое е по-малък. Не виждам аз защо да правя. Да убиеш и да излъжеш е еднакво тежко. Рей споменава някакви случаи, където е очевидно, че е едно и също. но ти откъде знаеш, че в останалите, не е същото? Какво е това невинно? Нима знаеш всички причинно-следствени връзки във вселената, че да твърдиш, че няма последствия? Винаги има последствия. А ти не знаеш, какви са.

Често споменавам едни от най-известните думи на Христос: Аз съм пътя, истината и живота. Ако не си в истината, не си в пътя и не си в живота. Ти си в пропадането и лъжата. Там няма път.

Казва се, че не знаем, кое е истина. Така е, ама единствено за съвременния, атеистичен човек. Бог има грижата да ти покаже истината, която търсиш. Ако не я търсиш, Той няма какво да ти покаже и седи далеч от теб.

 9 
 -: Днес в 00:40 
Започната от dimitar88 - Последна публикация от n00b
Прати ми скриншот за по-просто.

Нямам време за приложения.

 10 
 -: Юни 16, 2019, 23:07 
Започната от dimitar88 - Последна публикация от dimitar88
Разбира се.

Какво обаче искаш да центрираш:
а) самото MathView във view-то?
b) формулите във MathView?

Искам да центрирам математическите формули, в зависимост от големината на дисплея. Както, когато използвам TextView, добавям "android:gravity = "center". Ако искаш мога да ти изпратя приложението, за да видиш нагледно за какво става на въпрос.

Страници: [1] 2 3 ... 10