Страници: [1] 2 3 ... 10
 1 
 -: Jan 17, 2022, 21:46 
Започната от remotexx - Последна публикация от Nik123
https://www.dnes.bg/rusia/2021/12/24/ukrainskie-novosti-syd-v-ukraina-razreshi-aresta-na-poroshenko.515143
Попаднах на тази леко поостаряла новина.
Нали този техен  бивш президент е евроатлантик, американофил, русофоб и т.н. все уж положителни нещица?

 2 
 -: Jan 17, 2022, 18:30 
Започната от remotexx - Последна публикация от Nik123
Няма законов механизъм, в момента се опитват да сътворят такъв. А той не ще сам да си ходи, предполагам, щото работодателите му го държат с нещо, как беше- "една работа трябва да се свърши, дотогава никъде няма да ходиш, че.."

У мен смях предизвика едно изказване на Тома Биков- преди 2-3 дена- Гешев не бил техен човек. Ама въобще не е, в ония записани телефонни разговори, впоследствие оповестени в медиите, наричаше Борисов с обръщението "Шефе".
 ;D

 3 
 -: Jan 17, 2022, 18:21 
Започната от lordvox - Последна публикация от 4096bits
Аз пък едно не разбирам. Като нещо не работи под едната система, ползваш другата, за да ти работи и точка по въпроса. В крайна сметка, това са инструменти. Защо е тази драма, не ми е ясно. Или при някои хора е станало религия  ;)

При мен със сигурност е религия. Но какво да правя, като под това извращение се чувствам подтиснат? И преди съм казвал. Все едно съм с поне една, отрязана ръка. Ужаст̀но е!

Знаеш ли, че до версия 10 не работеше shift+insert в терминал? Единствено се поставяше текст с… дясното копче на мишката. И това е най-малкото нещо. Още хиляди потреси има в тая система.
И при мен беше религия, докато софта, с който работя, отказа да проработи през wine. Инсталирах бозата, колкото и да не исках. Ма вече ми е все едно. Ползвам и двете, според момента. И да, системата на меките е зле. Те доскоро нямаха и нормален терминал, дето да може да ти върши работа.

А на всичко отгоре, дадох повече от 600 кинта за два лиценза на две от машините си. После видях, че можех и с доста по-малко да мина, но не ме беше толкова яд. Тогава нямах време да търся алтернативни и по-евтини варианти.

 4 
 -: Jan 17, 2022, 16:45 
Започната от lordvox - Последна публикация от spec1a
   Вероятно има начин Solidworks да се ползва на абонаментен принцип
(както е направено при Photoshop и други подобни).
   Плаща на месец примерно 20$ или 30$ и си работи с него.

 5 
 -: Jan 17, 2022, 16:37 
Започната от remotexx - Последна публикация от spec1a
   Гешев се опита няколко пъти да бъде по всички медии,но не му се получи.
Последния път се осра тотално - при т.нар. "НАП лийкс".
Няма изгледи делото да приключи скоро ...


Няма ли най-после да го махат тоя Иван Гешев ?  >:D >:D >:D

 6 
 -: Jan 17, 2022, 15:57 
Започната от 4096bits - Последна публикация от Nik123
Ами то в Испания тръгна.. четох из Интернет, че там го приравнили на сезонния грип. Не запазих линка. От една страна- добре звучи, няма пандемии и т.н. А от друга- еха, всеки сезон хайде игличка за ковид.. Което за БГ не е страшно- колкото се ваксинираме за сезонния грип, толкоз ще е и за сезонния ковид.
Имам усещането, че всички тия сезонни грипове ги пускат всеки грипен сезон умишлено от разни лаборатории. Звучи като теория на конспирацията, зародила се в болен мозък, но е факт, че преди всеки зимен сезон поне от 3-4 години насам по медиите тръгват едни реклами за ваксини срещу сезонен грип и на техния фон съобщения за поредните мутирали щамове на сезонен грип (баш като вълните на ковида).

 7 
 -: Jan 17, 2022, 15:52 
Започната от 4096bits - Последна публикация от go_fire
Ами според познати данъчни — да. Вече навсякъде само с новите „булстати“ и никъде ЕГН-та. Всички клиенти вече си получиха новите номера.

=*=

Обезщетение на мен ми звучи точно като наказание. И в двата случая страдам за това, че не съм (или съм) направил нещо.За лаик като мен, това е поредното шишалкавене.

=*=

Химическите концерни много натискат за боцкане и не виждам вариант да могат да бъдат спрени. Което ме подсети, че епидемията може да не е вечна, но да я направят вечна.

Пример — СПИН и презарвативите. Доста хора изобщо не си представят да правят полов акт без тая гума. Признавам, че повечето не желаят деца, а не толкова да се предпазят от полово преносими болести, но все пак. Така и ваксинирането през половин година може да си стане напълно нормално. На път е да се случи.

 8 
 -: Jan 17, 2022, 15:51 
Започната от remotexx - Последна публикация от Nik123
"Всичко това се повтаря по едно и същото време на над  25 адреса в Москва, Санкт Петербург, Московска, Ленинградска и Липецка области" - от статията.
Голяма организация е било.
Ако беше в БГ, Гешев щеше да е по всички медии  ;D

 9 
 -: Jan 17, 2022, 15:33 
Започната от 4096bits - Последна публикация от Nik123
4096, питай, ако не е проблем, след месец-два как са нещата при гърците, интересно ще е, с тия глоби.
Файър, вероятно ще има някаква подобна изврътливост, но тук може да се спори доста. Иначе както ти казваш, аз го виждам като редакция нещо от сорта : "Който не е ваксиниран, е длъжен да го направи до края на следващия месец, считано от влизане в сила на еди си коя разпоредба в еди си кой закон. Ако не го направи, се санкционира със 100 лева. Санкционираният е длъжен да се ваксинира до края на месеца, в който е санкциониран. Ако не го направи.." и т.н. Разбира се, това си е мое много общо и много свободно съчинение. Но подобен механизъм пак  си е заобикаляне на основен принцип- едно нарушение, едно наказание. Но ще видим де, първо, със сигурност това при тях (гърците) е обмисляно във всички възможни аспекти и то от умни хора със задълбочени познания, второ- в края на краищата тая пандемия няма да е вечна.

П.П. Лихвата не е наказание, а обезщетение за забава, общо казано, в слуая с данъците и осигуровките. Лежането в затвора за убийство е наказание, но заплащането на кръвнина не е наказание, пак е обезщетение, общо казано, различни неща са.

Файър, с образец 1 стана ли ясно, ще заменяме ли ЕГН-то с булстата? Аз никакво инфо нямам още.
И да, има такова нещо като продължавано престъпление- в чл. 26 от НК. Но това не важи за административните нарушения - при гърците не знам как е, всъщност, в нашето БГ право няма такова нещо като продължавано административно нарушение. В НК (Наказателния кодекс) има и друго животно- "продължено престъпление" (различно е от "продължаваното"), но отново не важи за административните нарушения. При гърците може и да важи, знам ли. Да не отегчавам повече колегите с "юризми" :) Ще видим, има време.

 10 
 -: Jan 17, 2022, 14:42 
Започната от 4096bits - Последна публикация от petar258
След няколко години ще завалят искове от репресираните, а организаторите на тези простотии и слугите им ще бъдат съдени за делата си

Страници: [1] 2 3 ... 10