Покажи Публикации - go_fire
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 448 449 [450] 451 452 ... 500
6736  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Здравейте, аз съм нов разработчик на ОС -: Jul 16, 2012, 09:46
Да Реакт ОС не е български проект, а участието на този господин в него, доведе до това истинските разработчици да проклинат България, а цяла България да се надсмива на РеактОС. Докато първото е спорно дали е заслужено, то второто е просто жалко.

А  сега няколко дни ще си чешем езиците и ще се шегуваме. Няма лошо. Лято е! Време за отмора.
6737  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Здравейте, аз съм нов разработчик на ОС -: Jul 16, 2012, 02:16
Тия дни тук ще бъде весело ;) Язък,че киберченгето ме изпревари в първото предположение  :'(
6738  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Google Chrome срив на приставка -: Jul 15, 2012, 10:13
И аз имам един тъп въпрос. Тоя хромирания праща или не праща информация на Гошо и ако е първото, с какво изобщо  е по-добър от не открехнатия си вариант, и кой ненормален би го ползвал?
6739  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Next Raspberry PI... HARDKERNEL -: Jul 15, 2012, 10:09
Не бих казал, че е оферта. Докато малинката е ~25 евра, хайде с доставката до към 40, това е доста повече. Не смятам, че е оправдано за просто една платка.  За сравнение, за същата цена може да се вземе втора ръка напълно функционален компютър, при това марков, който ще може много повече.

Единствената причина може би да не се направи подобен избор е консумираното електричество. Не пише колко му е консумацията, но пък предлагат  петволтово захранване като за телефон, та за това в перспектива евентуално ще ти излезе по-евтино притежанието, но началната цена е достатъчно възпиращ фактор.

Както е видно от втората връзка, няма как да се използва нещото без покупка на един или повече допълнителни аксесоари, без да броим кутия. Е поне в това разните малинки и виещи/не виещи  набедени за техни убийци платки приличат на твоите хора от Купертино. Историята се повтаря и ни дава шанс, тоя път да се справим по-добре.
6740  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Разширени възможности за представяне -: Jul 15, 2012, 00:25
Ех, от кога не бях задавал въпрос? Тия дни покрай разговор при Ванков, изгледах доста от наковите изпълнения. И гледам по време на представянията си увеличава част от екрана, рисува с различни цветове направо по екрана и разни такива. По обясненията му разбрах, че това били някакви вградени неща в Поверпоинт. Въпроса е, има ли нещо такова в ЛО или друга програма, защото очевидно нямам Поверпоинт и нямам намерение да имам.

Не е важно, ако няма, просто ми е интересно.
6741  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Съвети за избор на дистрибуция -: Jul 13, 2012, 17:11
Първо този лаптоп изобщо не е „слаб“. Второ на  него ще можеш  да ползваш всяка тридесет и две битова дистрибуция (защото процесора е такъв) стига да не е с КДЕ4/Гном3. Ако имаш вариант за повече памет, то тогава и тях ще може да ползваш. Провери при производителя, колко жлеба за памет имаш, колко са заети и колко памет поддържа чиповата логика. Най-вероятно не е под 2ГБ, което е достатъчно дори за тежки среди.
6742  Преводи / Преводи на програми / Re: Коя е най добре преведената дистрибуция? -: Jul 10, 2012, 10:16
Изобщо не  е имал това предвид. Стройната йерархия в Дебиан съществува много преди да се появят някакви си въртящи се цикли (нищо против тях). Повечето дебили никога през жизнения път на машини те си, не са ги преинсталирали, освен ако не гръмне диска (и не си прави периодично снимка) или ФС не се прецака до неузнаваемост (за което добро решение е непрекъсваемо захранване). Затова  се шегуваме, че ние дебилите не знаем как изглежда инсталатора, просто защото сме го забравили.

Не навивам никой да минава на Дебиан, просто изяснявам,  че Арх (или друг)  не е открил топлата вода и тя си съществува преди тях.
6743  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Дано да не е истина ... -: Jul 03, 2012, 22:51
Neter готин, що се косиш??? По статистически данни до 30 години няма да ни има. И точно в тоя форум, тия дни ми казаха, че това никак не е лошо, даже е добре. Тъй че пии си питието, яж си мезето и не го мисли. То Б-я няма да я има и от това света само ще спечели.  [_]3
6744  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Епична война: Apple vs Microsoft vs Linux vs корпоративната конспирация -: Jul 03, 2012, 13:00
И кой  са тия всички? Всички в тоя (технологичен) форум? Навън познавам точно двама с  „умни“ телефони.

Онази машинка дето приказва bb  е правена за запада. Там сметката е друга и там представлява рационализация, защото ФРЗ му е далеч по-скъп от някой друг киловат повече.

Тия китайци като гледам не са никак евтини. В половината провинции са с равни или по-високи от нашите заплати. По дяволите,  дори исторически забравения Тибет са по-големи.

По въпроса за утилизацията на труда. Затова днес един счетоводител работи работата на 10 тогавашни и в един завод няма 10 000 работника, а една пета от тях и произвеждат същата продукция.
6745  Хардуер за Линукс / Сървъри / Re: Райд контролер LSI и връзка с уеббиоса му от друг компютър!? -: Jul 02, 2012, 14:53
//извън темата
Бас и тези испанци. Нямат спирка Ве. Изпиха цялата вода на футбола, не остана нищо. И на цялата работа за финал Торес стана героя. Ай сиктир. Някой да ми го беше казал, нямаше да повярвам.


редакция от neter: Редактирано, съгласно т.5 от правилата на форума.
6746  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Епична война: Apple vs Microsoft vs Linux vs корпоративната конспирация -: Jul 02, 2012, 14:39
Не знам. Последната дето си купих, беше маркова, мултимедийна на ХП и струваше 12 лева. А да и мишка Логитех с тръкалце за  13. За сто мога да си взема лаптоп на ИБМ втора ръка с по-добри характеристики от това чудо, а ти искаш за клавиатура да ги дам. Нещо не я виждам тая работа.
6747  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Net Beans IDE 7.1 (PHP) -: Jun 30, 2012, 16:57
Всъщност не разбрахме, това не е компилатор!
6748  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Бла бла за рутери и производителите им -: Jun 29, 2012, 15:37
Като казахте за тия презаписвания на паметта, та се сетих, че имаше едно Томато дето много го хвалиха. Да не е пукнало? И какво изобщо ще спечеля, ако направя тая магия на длинка си? По между другото странни са ми тия цени, аз го взех за 120 кинта.
6749  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Игра на думи -: Jun 28, 2012, 21:56
Цип
6750  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Re: Повишена консумация на РАМ -: Jun 28, 2012, 21:55
Е хайде сега тъпизми. Това дори не заслужава отговор!!! Нищо ти няма на машината, бачка си на шест и не я пипай, не че можеш. Ех докога с това шиндошарско мислене?
Страници: 1 ... 448 449 [450] 451 452 ... 500