Покажи Публикации - deant01
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 [2] 3 4 ... 15
16  Трудова борса / Търсене / Търся специалист,който може да портне код на MS Exel VBA към нещо отворено. -: Feb 02, 2018, 11:41
Здравейте,
имам неудоволствието да работя с банка, която ме кара да работя с MS office. Дали са ми един файл написан на exel VBA. Т.е. заради тях трябва да си купувам или пиратствам, защото въпросния файл не работи под LibreOffice. Аз не искам.
Та търся специалист по който може да портне код от MS Exel VBA към нещо отворено. Отвореното може да е скриптов език, C, или дори ако може леко да се промени за да работи под Libre/Open-Office.
Мога да предоставя изходния код и подробно да си говоря с човека за какъв е входа на данните и какъв е изхода, както и разполагам с изходния код на VBA.
Ако има заинтересован моля да ми пише на лични.
17  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Рендъринг едновременно на много машини..? -: Jan 19, 2018, 15:25
Трудно е да намериш човек с опит в тези неща в линукс форум. Трябва да се търси информация по скоро във форуми свързани  с графика и дизайн, според мен. Ето какво намерих аз:
https://create.pro/blog/opencl-vs-cuda/
или цитат:
If your software supports both OpenCL and CUDA, then go for CUDA, but what if OpenCL is the only choice?Simply put, if OpenCL is your only option, go for it.

Кратко, точно ясно.
И все пак е хубаво да ни кажеш с кой точно 3д пакет работиш и кой рендеринг двигател ползваш. Най-малкото ми е интересно, защото и аз се занимавам с 3д моделиране.
18  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Рендъринг едновременно на много машини..? -: Jan 15, 2018, 03:05
Не си губи времето със щуротии, да търсиш, коя програма може да рендва на много машини. Избери си програма на която да си правиш моделите и сцените и пускай v-ray да рендва, на каквото имаш и така. На cpu, на gpu, в мрежа, както ти харесва и с каквото разполагаш. Не зная, дали ще падне производителността, ако мрежата ти е безжична, но по-добре опъни кабели. Някак несериозно е. Скоростта на пренос ще е по-голяма във всеки случай. Колко машини иначе мислиш да навържеш в мрежата и на кой канал ще бачкат. За интерференция чувал ли си? И да distributed rendering е това, рендване с много машини, в мрежа. Рендер ферма е същото. Много машинария навързана в мрежа и бачкат заедно. От доста време обаче в това понятие се включват и кутии с наблъскани вътре видео карти. Успех!

Всички съвременни чипове на nVidia са с CUDA, а да изключиш го изключиш това, като ще правиш 3D и ще рендваш е пълна глупост. Не зная, къде ги четеш тези работи, да го изключваш, щото много шумно щяло да е. Да, по-шумно ще е, защото трябва да се охлажда чипа. Рендването е един от най-трудоемките процеси за машинта, та вентилаторите ще въртят, няма как.

не си разбрал правилно значението на шум в случая.
Иначе реднването(както и всичко в компота) е дигитален процес. Нещот като дигиталната телевизия. Или го има с перфектно качество или изобщо го няма. Т.е. задал си едни настройки и фермата ти изпълнява това, което си казал. Единствения начин да имаш лошо качество е да си задал настройки за такова. Другото е времето. Там може да имаш отклонения, заради разлика в железото или бързината на мрежата.
Въпросите са ти прекалено общи. Не вярвам като личност да можеш да моделираш във всичките програми, които си описал. Аз лично работя с 3d MAX основно и малко с  Blender. По коректно е да споделиш, с кой софт можеш да работиш и от там да стигнеш до по-конкретна информация. Личния ми опит показва, че под Линукс 3d max  не може да работи (особено по-новинте му версии). За линукс има Блендер и версия на Мая (налична само за RPM дистрибуции). Така, че ако си линуксджия търси информация предимно за Блендер.
19  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Re: Intel security проблем -: Jan 11, 2018, 09:26
Ubuntu-mate 16.04 закърпено за Meltdown. Новото ядро е 4.13, старото беше 4.10
НО
https://news.slashdot.org/story/18/01/10/1634215/meltdown-and-spectre-patches-bricking-ubuntu-1604-computers
20  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: HBO GO -: Dec 25, 2017, 14:02
преди няколко месеца вървеше и под хром, когато пробвах.
21  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Samba with SMB2.1 or SMB3 -: Dec 12, 2017, 15:37
здравейте, много ровене и много четене из чичко гугъл и не можах да се ориентирам добре. Ползвам Version 4.5.12-Debian
 (sid) и се мъча да забраня протокол SMB1. Да съм модерен и сигурен искам да ползвам по високите протоколи и да забраня старите. Някой може ли да ми даде насоки за секцията GLOBAL, какви точно са настройките необходими за моята цел?
22  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Излезе Firefox Quantum -: Nov 16, 2017, 20:49
ползвам го вече втори ден под Лин и Вин, под андроид не, защото ползвам само адблок броузър и нищо друго. Много съм доволен и за мен лично разликата в бързодействието на по-слабо ПЦ е очевидна. Разбире се не съм пробвал на коре2дуо, но тези процесори са на изживяване вече, затова няма да се учудя ако при тях не е толкова мазно. Лично аз отдавна търся заместител на Хром, който да е с отворен код и мисля, че засега Лисицата се справя чудесно.
23  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Излезе Firefox Quantum -: Nov 15, 2017, 18:04

Аз съм със сравнително нова, но бавна безвентилаторна машина с вградено видео. Разликата в бързодействието и стартирането е огромна. Ще го тествам агресивно и ако всичко продължи така гладко, ще спра да ползвам хром и дериватите му.
ето ми го процесора:

CPU(s):              4
On-line CPU(s) list: 0-3
Thread(s) per core:  1
Core(s) per socket:  4
Socket(s):           1
NUMA node(s):        1
Vendor ID:           GenuineIntel
CPU family:          6
Model:               92
Model name:          Intel(R) Pentium(R) CPU J4205 @ 1.50GHz

OS: Debian/Sid
24  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: dhcpd неволи -: Oct 24, 2017, 07:10
@pgmgm, това проработи. Сега трябва да разбера, защо. Ако можеш да пратиш линкче с повече инфо по въпроса. А аз ще си потърся отделно.

Благодаря за помощта!

защото:
https://en.wikipedia.org/wiki/Network_address_translation
25  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: dhcpd неволи -: Oct 23, 2017, 21:40
боже опази  :o
26  Нетехнически теми / Коментар / Re: Терес е готов — това, което трябваше да е Правец -: Oct 17, 2017, 11:14
и тая тема отиде у ряката...
27  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Всякакви въпроси, свързани с Linux. -: Oct 16, 2017, 19:47
Моите 50 стотинки. Бях много време на офицялен Гном 3.2*. Класическата версия - тази със светлите панели (но не флашбек метасити версията, която наподобява Гном 2*). Имах много забележки и от 3.22 до 3.26 очаквах нещо да се подобри, уви не стана. От 2 седмици насам съм на Cinnamon, и мога да кажа, че всичко работи много по бързо и гладко е за мен това е десктопа, които Гном трябваше да бъде. Напълно съвместим с Гном 3*, защото е базиран на гном 3*. Официалния Гном е тръгнал в лоша посока, и затова се радвам, че има алтернативи.
Лично мнение без да ангажирам никой с него.
28  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: teamviewer 12 install на Debian 9 64 bit. -: Oct 13, 2017, 12:33
Начи, оакахте една от малкото теми, в която успях да помогна на човек с проблем:). Молим преместете дискусията за АРТ в друга, по-подходяща тема.
29  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: teamviewer 12 install на Debian 9 64 bit. -: Oct 12, 2017, 20:32
Извън темата : навремето казваха, че aptitude е за предпочитане пред apt-get, това още ли е в сила (и) за apt?
APT е вторичен инструмент, който ползва други такива, включително APT-GET. Примерно, при изпълнение на "apt update", той трансформира командата в apt-get update (чрез apt-get) и показва информацията за налични обновления чрез apt-cache.
https://s25.postimg.org/55m44hyjz/APT.png
Изчетох му подробно документацията, защото имаше какви ли не легенди за него. Най- разпространената легенда беше, че той замества основният инструмент APT-GET.

еми явно това отговаря на въпроса на remo.
30  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: teamviewer 12 install на Debian 9 64 bit. -: Oct 12, 2017, 15:17
Извън темата : навремето казваха, че aptitude е за предпочитане пред apt-get, това още ли е в сила (и) за apt?

aptitude не съм ползвал никога. едно време преди да мина на debian бях на ubuntu, там ползвах само apt-get и dpkg. така, че немога да говоря за него, но щом не съм го ползвал не ми е трябвал, т.е. apt ми е вършело идеално работа.
Страници: 1 [2] 3 4 ... 15