Автор Тема: Тема за помиарите  (Прочетена 15161 пъти)

luda_glawa

• Напреднали
  • Публикации: 652
  • Distribution: Kubuntu
  • Window Manager: KDE
    • Профил
Re: Тема за помиарите
« Отговор #60 -: May 17, 2010, 10:33 »
Младеж уби зверски гледано в квартала куче

>:D

Но не разбрах одобряваш или не одобряваш?

Цитат
Загиналата след жестоко пребиване от 24-годишен младеж Бера е поредния случай на садизъм, след като неизвестен отсече краката на кучето Мима в Дряново, а друг заля киселина куче в Берковица.

Инцидентът е станал още на 9 май, когато 24-годишният Николай Каменов подгонил Бера, която живеела пред блока му в кв. "Тракия".

Първо той замерил животното с керамична саксия, след което го подгонил с метален прът и успял да го настигне на третия етаж в блока си.

Там, според свидетели, блъскал Бера и скачал върху тялото й, докато тя издъхнала.

Много ми е интересно дали кучето е нападнало него или някой друг и си е заслужило мъчителната смърт? Утре тоя ще паркира напреко на тротоара и ще ми препречи пътя и аз ще съм напълно в правото си да извадя пистолет и да го гръмна в единия крак, после в другия. Единия лакът - после другия.  И накрая ще му отрежа и двете уши. Просто не ме кефи да скачам в/у хора. Та ще си го кълцам. Смятате ли, че това ще е постъпка на нормален човек?
Активен

С Уважение:

Luda Glawa ;-)

muxozavar

• Напреднали
  • Публикации: 497
  • Distribution: Debian Lenny / Fedora 11 x86_64 / Ubuntu 9.10 / Mac OS X 10.6.n
  • Window Manager: Gnome
    • Профил
« Отговор #61 -: May 17, 2010, 12:19 »
Цитат
Смятате ли, че това ще е постъпка на нормален човек?

Според мен определено НЕ. Много е лесно на живото с малки размери, досега не съм чул зверси беше пребито куче от породата на каракачанските овчарки, немските, канадските вълци, булмастиф, дого аржентино, ротвайлер, които да не са били вързани ... мен най-много ме притеснява, че агресията на тези комплексарчета, които се гаврят с животните, рано или късно ще тръгне в друга посока ...
Активен

b2l

• Напреднали
  • Публикации: 4786
  • Distribution: MCC Interim
  • Window Manager: - // - // -
  • ...sometimes I feel like screaming... || RTFM!
    • Профил
« Отговор #62 -: May 17, 2010, 12:20 »
Да бе - ама да вадя ли статията където едно куче беше нахапало бебе? Кой е с по-големи размери? Или то кучето понеже не може да разсъждава и нещо се е объркало...
Активен

"Човекът е въже, опънато между звяра и свръхчовека, въже над пропаст. Човекът е нещо, което трябва да бъде превъзмогнато." - Фр. Ницше

luda_glawa

• Напреднали
  • Публикации: 652
  • Distribution: Kubuntu
  • Window Manager: KDE
    • Профил
« Отговор #63 -: May 17, 2010, 12:35 »
Да бе - ама да вадя ли статията където едно куче беше нахапало бебе? Кой е с по-големи размери? Или то кучето понеже не може да разсъждава и нещо се е объркало...

Стига сте извъртали нещата. Никога, никой от тези които защитават животните не е казал, че човешкия живот не е ценен. Никой от тях не мисля, че иска това да се случва.
Активен

С Уважение:

Luda Glawa ;-)

muxozavar

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #64 -: May 17, 2010, 13:16 »

Писах по темата, защото прекалено често взе да се случва проявата на жестокост към животните. Това с детето си има няколко гледни точки, като почнеш от родителите та стигнеш и до кучето. Защото можеше и да не е куче ;) Аз защитавам "помиарите", защото по един или друг начин те са се превърнали в част от ежедневието ни и когато едно живото нищо не ти прави, а просто си съществува (едва ли би могло да се нарече живот тяхното) невиждам, защо се налага да си изкараваш проблемите на него. Ако по някакъв начин то, животното те е наранило, тогава може би човек би имал причина да му посегне това си е вече инстинкт и самозащита, но как просто ей така виждаш едно живото и в теб вътрешно напира желанието да го убиеш? ей това ми е много странно и за това смятам, че има баси изперкалите хора в днешно време.

Най-радикалното решение според мен, ако искаме да ги премахнем да ги съберем и да ги "приспим", защото ние сме виновни, че те са навън. Макар, че може да се направят приюти където да живеят до "осиновяване" или до "последната разходка". Но тогава пак остава въпроса, как ще спрем агресията на хората убиващи бездомни животни, като няма бездомни животни? И накъде ще избие тази агресия?

Активен

Златко

• Напреднали
  • Публикации: 2147
    • Профил
« Отговор #65 -: May 17, 2010, 16:05 »
Не знаех, но досега в България няма осъден човек, чиито пес да е наръфал/изял/осакатил някого. Какво остава за онези малоумни кучкари като онази от предаването дето хранеше 16 подивели песа, но иначе като убиха детето те са сладки, но не са нейни.

Цък  8)
Активен

Без правила няма игра

Mitaka

• Гост
« Отговор #66 -: May 17, 2010, 16:27 »
успял да го настигне на третия етаж в блока си.

А какво е търсил бълхара на n-ти етаж в блока?
И на мен да ми сере/пикае на вратата, ще го последва даже по-жестока съдба.

Само за инфо... за уикенда са умрели 7 души при катастрофи.
И никой нищо не казва.... някой си е предпазил децата/близките от помияр, и помияра умрял - веднага пак намесени немци, веднага аутопсии и рев до небесата. Аман!
Като толкова обичате бълхарниците - що не си вземете по 5-6 да си ги гледате?
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #67 -: May 17, 2010, 16:58 »
Ама как, горките кученца трябва да бъдат настанени в приют и да ги хрантутят с моите данъци. Тва че са изяли дете няма значение. Тамън оная пръдла като я пуснат след 2-3 месеца за добро поведение, да й ги върнат да си ги дохранва.

Баси хуманната държава сме, в Щатите щяха да са ги упоили преди да стигнат до кучкарника. А тая щеше да лежи не една година, ами поне 20.

Ама нали тука е България и на всичкото отгоре всички са много трогнати от жестокото отношение на хората към българниците.
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

betso

• Напреднали
  • Публикации: 281
    • Профил
« Отговор #68 -: May 17, 2010, 20:27 »
Пак ли не можем да се концентрираме върху един проблем? Не е ли някак си възможно да се разграничи проблема с жестокостта към животните от този с агресията на животните?
В САЩ отдавна имат закон срещу жестокостта към животните и има респектирани организации, занимаващи се с този въпрос. Както, естествено, и такива, регулиращи отговорнистите на собствениците на животни.

Имам усещането, че си се въртим в един кръг, най-вече поради нежеланието да се признае за проблем една ситуация, която според иначе любими нам държави, се смята за меко казано нецивилизована. Христо-Стоичковщина е да се гледа пренебрежително на тези неща и да се парадира с поведение тип: "Те ли ше ми каат на мен, кво да праа?"

Апотеоза на реториката е силно обидното отношение към всички животни и всички хора, които намират нещо положително в тяхното съществуване. Факт е, че последните се опитваме в този форум да не прекрачваме прага на благоприличния тон, макар че е добре този факт да не заблуждава - не ни липсва словеното богатство за воденето на махленски тип разправия.

П.С. @Mitaka: Що не пробваш с някоя кукла първо? Японците твърдят, че помагало срещу агресията. Според една наскоро публикувана студия, игрането на shooters също помагало. Успех! :)
Активен

Златко

• Напреднали
  • Публикации: 2147
    • Профил
« Отговор #69 -: May 17, 2010, 22:25 »
//офф

И мечките на сапун>:D  :(  :P
Активен

Без правила няма игра

muxozavar

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #70 -: May 17, 2010, 23:30 »
//офф

И мечките на сапун>:D  :(  :P

// + off

да си изкарат бурканите със сладко и да си решат проблема  [_]3
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #71 -: May 18, 2010, 00:43 »
Не, то си е проблем насилието към животните. Обаче знаеш ли защо се получава - защото на първо време никой не му пука за тия животни. Тоя ненормалник защо е претрепал песа? Какво по дяволите трябва да прави едно бездомно куче пред входната ми врата и защо е там, защо никой не се е погрижил за него? И не, не искам откачената ми съседка отдолу да се погрижи за него, та да опикава целия блок и да ме лае. Искам да се погрижи съответната служба. Защо не мога да разбера трябва да се чака някой психопат да претрепе животното, вместо да си го приберат в кучкарника?

Защо трябва да има дебили, които вместо да се обадят в кучкарника, хрантутят тези животни и ги крият от Екоравновесие на всичкото отгоре?

А, да, после разбира се тези животинки колкото и да са сладки не са техни.

Представям си ако цяла вечер някакъв бълхарник ми лае във входа, опикава и осира коридора и месеци наред никой не взема мерки. Сигурно и на мен ще ми прещрака и ще реша да играя хоро отгоре му.
« Последна редакция: May 18, 2010, 00:49 от gat3way »
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #72 -: Jan 23, 2011, 22:09 »
Съжалявам, че съживявам умрялата тема, ама току-що прочетох един забавен разказ по темата и нямаше как да не го споделя:

http://timurcommandos.blogspot.com/2011/01/blog-post_23.html

толкова....ИСТИНСКО звучи, не е истина просто. Гениално написано!
Активен

Slevin_

• Напреднали
  • Публикации: 182
    • Профил
« Отговор #73 -: Jan 24, 2011, 00:38 »
Леле-е-е-е темата е директен пример за това, че в тази държава май само "помияри" са останали.
Активен

"Две неща на този свят са безкрайни - човешката глупост и вселената. За второто не съм съвсем сигурен" А. Айнщайн

vyrgozunqk

• Гост
« Отговор #74 -: Jan 24, 2011, 06:52 »
Статията е много добра и много истинска, евала на човека, че е свитнал помиара гаден.
Иначе, докато няма институции, които да си вършат работата, ще има хора, които да ИМ вършат работата, по техен си начин.

Вчера мойта приятелка трябваше да разхожда едни шведи за сефте до един дом за осиновяване, та в крайна сметка били много учудени, като изкочил един пес пред колата, попитала " тук не ги ли водите с каишки и наморници", мойта им казала, да не се учудват, че е пълно с бездомни псета, като слезнали от таксито за по-весело един пес им се хвърлил даже... шведите се ошашавили... :D
Aбе да речем, че заявили, че е долнопробно гето и повече няма да се върнат, най-ниски условия на живот в Европа...   ::)  Само да си вземат детенцето.

Това е точно заради разни кучкари, екозащитници и всякаква друга паплач и сган... особено старото поколени, докато не изпука няма да има оправия...
Активен