Автор Тема: Строй се, преброй се!  (Прочетена 11055 пъти)

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
Re: Строй се, преброй се!
« Отговор #30 -: Feb 03, 2011, 21:03 »
Въпросът за религията е задължителен, но можеш да маркираш "не се определя" или нещо от сорта. Всъщност има два въпроса свързани с религия, другият е колко си религиозен.

Системата иначе въобще не е толкова зле направена, без значение на какви сървъри върви. Поне формичката е пипната за да няма недоразумения и попълване на ненужни полета. Примерно ако ЕГН-то е на дете, не пита за пол, образование, месторабота и доходи.

От друга страна не че няма разни смешни неща от сорта на "грамотен ли сте". Ако бях неграмотен, нямаше да мога да прочета въпроса, все си мисля, че е близко до акъла.
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

Златко

• Напреднали
  • Публикации: 2147
    • Профил
« Отговор #31 -: Feb 03, 2011, 21:14 »
На мен пък по едно време не ми да даде да цъкам опциите - блокира и толкоз.
Относно религията, там има надпис:

Цитат
На въпроси 10, 11, 12 и 13 отговорите са доброволни. Ако преброяваното лице не желае да отговори, въпросите се пропускат.

Т.е. етническа група, майчин език, религия и вероизповедание не са задължителни за отговор.  [_]3
Активен

Без правила няма игра

vstoykov

• Напреднали
  • Публикации: 1286
  • Distribution: Ubuntu
  • Window Manager: Fluxbox
    • Профил
« Отговор #32 -: Feb 03, 2011, 21:28 »
На мен пък по едно време не ми да даде да цъкам опциите - блокира и толкоз.
Относно религията, там има надпис:

Цитат
На въпроси 10, 11, 12 и 13 отговорите са доброволни. Ако преброяваното лице не желае да отговори, въпросите се пропускат.

Т.е. етническа група, майчин език, религия и вероизповедание не са задължителни за отговор.  [_]3

Тъкмо и аз щях да кажа, че не са задължителни.

На мен пък ми даде да напиша предишната месторабота (нямам настояща). Нямам идея защо. Полетата се неактивни и не може да се пише в тях.

На въпросите за религията отговорих така:

9. Вашето гражданство е:
  • Българско

10. Вашата етническа група е:
  • Не се самоопределям

11. Вашият майчин език е:
  • Български

12. Религиозен ли сте:
  • Не

13. Вашето вероизповедание е:
  • Нямам

Не разбрах защо след като написах, че не съм религиозен ме пита какво ми е вероизповеданието.

А понятието "майчин език" е доста подвеждащо. Трябвало е да го напишат "роден език" - т.е. първия език, който човек научава (въпреки, че майчин език означава точно това). Например езикът на майка ми е руски (когато ме е раждала вероятно не е говорила добре български както го говори сега), аз обаче съм се научил да говоря български най-напред, а на руски не говоря добре даже и сега. А тези, които не познават майките си и не ги знаят на какъв език говорят какво да отговорят на въпроса за "майчин" език?

По принцип в речника пише какво значи "майчин език", обаче не всеки ще тръгне да проверява (някой ще го приеме буквално - езика, на който говори майка му).
« Последна редакция: Feb 03, 2011, 21:41 от vstoykov »
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #33 -: Feb 03, 2011, 22:13 »
Сега като гледам, няма графа за македонски етнос. Онези около Вардар няма да са доволни. Пак ще има конспирации.
Активен

vstoykov

• Напреднали
  • Публикации: 1286
  • Window Manager: Fluxbox
    • Профил
« Отговор #34 -: Feb 03, 2011, 22:17 »
Тези с македонски етнос биха могли да въведат:

10. Вашата етническа група е:
  • "4. Друга

и да попълнят в бялото поле "Македонска".
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #35 -: Feb 03, 2011, 22:20 »
Сега, то това го има във всяко преброяване и не е това въпроса. Пълно незачитане на един значителен етнос, все пак Пиринско и София са македонски. Освен което и Пловдив е македонски, защото е основан от Филип.
Активен

dvanaise

• Напреднали
  • Публикации: 74
  • Distribution: Debian
  • Window Manager: KDE, LXDE
    • Профил
« Отговор #36 -: Feb 04, 2011, 10:26 »
аз ще кажа че нямам интернет нито компютър обаче сам чувал че можело да си говоря с американцето е така като си пия ракията вкъщи

и как например 85 годишния ми дядо да се преброи електронно

и ако той не може от къде накъде аз ще съм длъжен да се преброявам електронно. зарежете статистиката всяко домакинство имало интернет да не стане като оназ случка - На проучване направено по имейл 100% от запитаните посочили че използват интернет

и понеже имаше леко лирическо отклонение към македонстката тема ето нещо което четох наскоро което спокойно влиза в графата офтопик

Цитат
Новият Македонски Ред идва

След новината за Дилма Русеф имах прозрение под душа, и въпреки, че нямаше вода, рабрах че н’икви илюминати, н’икви евреи не управляват света.

Хора, събудете се и вижте глобалната конспирация за идването на новия македонски ред:
- Бараче Обамовски – бъдещ президент на съединените македонски щати, включващи Земята, Марс и Венера. Луната – ясно.
- Бойче Борисовски – бъдещ главен огнеборец, посланик на Слънцето, където се очаква да има много работа, както и откривания на водопади.
- Ангелинка Меркеловска – бъдещ президент на макготите и CEO на МакеДоналдс
- Митре Медведевски – стяган за шеф на междугалактическия газопровод (в момента се строи от турска фирма)
- Митре Бербатовски – бъдещ треньор на световния национален отбор, представящ целата македонска планета на междузвездните първенства.
- Медьо Догановски – бъдещ старши консултант на каскадата Ниагара – Охрид – Сестримо
- Захари Грънчарски – известен в миналото като Хари Потър, гласен за шеф на Макьосниците (бивши магьосници).
- Юре Гагарински – бъдещ губернатор на Луната, прародината на македонския род.

edmon

• Гост
« Отговор #37 -: Feb 06, 2011, 18:43 »
Не е ли недемократично да нямам право да откажа да ме борят като говедо от стадо?
Активен

edmon

• Гост
« Отговор #38 -: Feb 06, 2011, 18:54 »
Някой няма ли познат адвокат с който да се консултира по въпроса!
Не желая да ме броят! Какво да правя?
Активен

b2l

• Напреднали
  • Публикации: 4786
  • Distribution: MCC Interim
  • Window Manager: - // - // -
  • ...sometimes I feel like screaming... || RTFM!
    • Профил
« Отговор #39 -: Feb 06, 2011, 18:57 »
Някой няма ли познат адвокат с който да се консултира по въпроса!
Не желая да ме броят! Какво да правя?

Нищо, просто ставаме двама.
Активен

"Човекът е въже, опънато между звяра и свръхчовека, въже над пропаст. Човекът е нещо, което трябва да бъде превъзмогнато." - Фр. Ницше

edmon

• Гост
« Отговор #40 -: Feb 06, 2011, 18:57 »
Не могат да те осъдят по някакво глупаво законче.
Съгласно Конституцията , имам право да НЕ отговарям - ха, да видим кой закон е по-голям.
Те така и преди 10 години щяха да ме глобяват, щото се писах самурай-нинджа... ама още си чакам глобата  ;D (съвсем сериозно Ви казвам)

Сигурен ли си в тая работа?!?!?!
Активен

cybercop

• Напреднали
  • Публикации: 5626
  • Distribution: Ubuntu LTS, CENTOS 6.x
  • Window Manager: Xfce, Gnome 2
    • Профил
« Отговор #41 -: Feb 06, 2011, 20:58 »
Демокрация? Това да не ти е някое село в швейцарските кантони.
Активен

Ползването на Linux води до пристрастяване. Факт.
http://s19.postimg.cc/4oajwoq5v/xenial2.png

Златко

• Напреднали
  • Публикации: 2147
    • Профил
« Отговор #42 -: Feb 06, 2011, 21:15 »
Не могат да те осъдят по някакво глупаво законче.
Съгласно Конституцията , имам право да НЕ отговарям - ха, да видим кой закон е по-голям.
Те така и преди 10 години щяха да ме глобяват, щото се писах самурай-нинджа... ама още си чакам глобата  ;D (съвсем сериозно Ви казвам)

Сигурен ли си в тая работа?!?!?!

В конституцията пише, че личния живот е неприкосновен, освен ако... А бе чети сам:

Цитат
Чл. 32.
(1) Личният живот на гражданите е неприкосновен. Всеки има право на защита срещу незаконна намеса в личния и семейния му живот и срещу посегателство върху неговата чест, достойнство и добро име.
(2) Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи.

Чл. 34.
(1) Свободата и тайната на кореспонденцията и на другите съобщения са неприкосновени.
(2) Изключения от това правило се допускат само с разрешение на съдебната власт, когато това се налага за разкриване или предотвратяване на тежки престъпления.

Някой да си спомня за следенето на трафика по Интернет?
Става малко като във "Фермата на животните". Никое животно няма право да убива друго животно ... без причина. А причина всякога може да се измисли.
Та така със законите и правата. Целият свят е затънал в правни фекалии.
Активен

Без правила няма игра

task_struct

• Напреднали
  • Публикации: 576
  • Distribution: Kubuntu 14.04
  • Window Manager: KDE 4.13
    • Профил
« Отговор #43 -: Feb 06, 2011, 23:01 »
На въпроса "24. Месторабота" в часта "Основна дейност на фирмата, учреждението, организацията", аз не намирам нищо свързано с ИТ ... Мисля да си пусна FarmVille и да се пиша, че работя в селскотостопанство ...
Активен

"Minds are like parachutes. They only function when they are open." - James Dewar

irc.freenode.net  / #linux-bg

tolostoi

• Напреднали
  • Публикации: 1337
  • Window Manager: Unity
  • левел: авераж :)
    • Профил
« Отговор #44 -: Feb 07, 2011, 16:08 »
От друга страна не че няма разни смешни неща от сорта на "грамотен ли сте". Ако бях неграмотен, нямаше да мога да прочета въпроса, все си мисля, че е близко до акъла.
Нормално е това, все пак ако във Вас има други хора, ти като глава на домакинството ги броиш ... пишеш и за тях, възможно да са неграмотни.
Мен ми беше много странен въпроса, защо ме питат дали съм работил една определена седмица през Янури, въпреки, че аз може от 5 години да не работя, но през тази определена седмица да съм работил "поне един час" и съм в джаза.

task_struct имаше, дори писачи на софтуер (или нещо в този дух), но не помня в кое от 2-те полета, които се избират беше, за дейност на фирмата, или за професия.
« Последна редакция: Feb 07, 2011, 16:11 от tolostoi »
Активен

... в Столичен инспекторат една година след миграцията, продължават да работят под Linux. Което, май прави "експеримента" успешен
by entusiast