Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 16   Надолу

Автор Тема: Питане от абсолютен новак!  (Прочетена 39961 пъти)

zoomaniak

• Напреднали
  • Публикации: 157
    • Профил
Re: Питане от абсолютен новак!
« Отговор #90 -: May 17, 2011, 10:44 »
В общи линии ударих на камък. Не става и не става. Дивайз мениджъра си го разпознава и ми изписва, че всичко е точно. Самият принтер си е аднат на мястото му. Но като дам: - ПРИН ТЕСТ ПЕЙДЖ ми връща отговор, че принтера виждаш ли бил спрян. Как става това. Единствената настройка от самият принтер дето видят - и дадох да приема всички задачи.

От къде другаде да го пусна принтера да му се невиди.
Активен

Bagatur

• Напреднали
  • Публикации: 267
  • Distribution: Debian Squeeze
  • Window Manager: KDE Development Platform: 4.4.5 , LXDE
    • Профил
« Отговор #91 -: May 17, 2011, 12:32 »
Предлагам да опиташ следния вариант. Изключи принтера от копчето за изключване  и изчакаи около минута после пак го вкл. след което отвори една конзола логни се като руут и напиши следната команда.
Код:
/etc/init.d/cups restart

Не знам дали това е точния код за федора нека някой ме поправи ако греша и опитай пак да принтираш тестова страница.

Ако не стане стартирай HPlip в конзола и гледаи за евентуална грешка.
Код:
hp-toolbox
пусни грешката тук да я видим даи и резултата от
Код:
dmesg | tail
И още нещо 100 пъти ти повторихме малко да се потрудиш и да потърсиш решение на проблимите първо в гугъл и форума и тогава да питаш като чукнах модела на принтера ти за федора в гугъл ми излязоха маса и статии. Ето тук има ръководатво
http://ahesham.wordpress.com/2011/01/12/howto-setup-hp-laserjet-p1005-on-fedora-14/
Ако я караш в същия дух лично аз и вероятно много други ще спрат да се заниват с темата ти и щеш нещеш ще се наложи да си търсиш решение на проблемите сам.
« Последна редакция: May 17, 2011, 12:42 от SATANIC_SOUL »
Активен

Учим се докато сме живи....

zoomaniak

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #92 -: May 17, 2011, 16:08 »
Оправихме нещата. Тоест дойде моят Администратор и ми оправи Принтера и др. компютри да могат да го ползват и т н. НОО просто като видях колко процедури бяха нямаше да се справя сам.

Но поне всичко работи и всичко е наред.

Благодаря отново на всички писали в темата ми. Пак ще питам ако има нещо.
Активен

zoomaniak

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #93 -: May 17, 2011, 18:43 »
Имам едно такова питане. Незнам дори дали е питане.

Та: от какво трябва да пазя ОС под линукс. Нямам намерение да ровичкам където не ми е работа и ползвам PC само за работа + музика и филмчета чат пат. Защото все по-малко време ми остава за релакс - тоест 95% само работа.

Интернет. Офис документи - принтера. Телефония и работа в мрежа с другите ни две PC.

Администратора ми, днес каза, че принципно Линукса не се троши.....ама все пак ви питам и вас.

ДА МУ СЕ ДОВЕРЯ ЛИ НА 100%, че няма да ме предаде точно когато момента е най-важен.
Активен

zoomaniak

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #94 -: May 17, 2011, 22:50 »
Тези неща какво значът по принцип - сега ми се появиха за пръв път.

Package:       gvfs-1.6.6-1.fc14
Latest Crash:   17.05.2011 (вт) 22,48,46
Command:       /usr/libexec/gvfsd-metadata
Reason:        Process /usr/libexec/gvfsd-metadata was killed by signal 11 (SIGSEGV)
Comment:       None
Bug Reports:   
Активен

zoomaniak

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #95 -: May 18, 2011, 17:07 »
Някой да знае фирма в София, която се грижи за PC и др. неща около Линукс дистрибуциите. Имам десетки въпроси - а няма отговори.
Активен

ЗибелтБг

• Напреднали
  • Публикации: 1302
  • Distribution: Kubuntu 14.04 Realtime 3.12.0-rt2 JACK Audio Connection Kit
  • Window Manager: KDE 4.13.3 !!! VLC-настр-Аудио-SRC-Sinc function(best quality)
  • М
    • Профил
« Отговор #96 -: May 18, 2011, 17:49 »
   Не бързай с новите издания на дистрибуциите. Изчаквай поне месец. Няма идеални неща. Ъпдейтвай когато имаш повече време-та да реагираш на макар и рядко срещани изненади.  Така ще си относително сигурен. Има хора-които с години не преинсталират-просто си работят. За това сме с Линукс-за да не ни предава-и не сме отишли обратно на уин, или Мак-е има изключения... И не бързай-интуицията, която ти трябва се придобива бавно. Понякога се налага да намериш печен линуксджия-който за няколко часа да ти покаже нещата-дето ще си губиш времето със седмици да изучаваш по форуми, четене и работа. Няма такава фирма дето питаш.
« Последна редакция: May 18, 2011, 17:54 от zibeltbg »
Активен

Кубунту  със Realtime Kernel дава звук, който няма нищо общо с другите дистрибуции...Линукс е за галеници на Боговете-не е за простосмъртни...при прекомпилиране-make menuconfig, Under ‘Processor type and features’, Scroll  down to ‘Timer Frequency’ and set this to 1,000Hz!!! за 3.12 иска lzop

Bagatur

• Напреднали
  • Публикации: 267
  • Distribution: Debian Squeeze
  • Window Manager: KDE Development Platform: 4.4.5 , LXDE
    • Профил
« Отговор #97 -: May 18, 2011, 22:47 »
Някой да знае фирма в София, която се грижи за PC и др. неща около Линукс дистрибуциите. Имам десетки въпроси - а няма отговори.
Фирмата е http://www.google.bg ако там няма отговор след изчитане на извесна информация питаш тук стига въпроса ти да е основателен и формулиран правилно а не за всяка дреболия да спамиш.
Например:
Ами сега каде да кликна а ама защо не ми отговаряте и т.н.
Ами това ся кво значи еееееееее че ме мързи да натисна копчето на мишка да  потърся. По не ме мързи да напиша  една сраница материал от колкото да напиша 3 думи
Сам се сещай  8)
« Последна редакция: May 18, 2011, 22:51 от SATANIC_SOUL »
Активен

Учим се докато сме живи....

zoomaniak

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #98 -: May 19, 2011, 06:30 »
Добро утро.

Преди много време във форума на Първи Български Зоопортал на който съм админ и собственик се появи Потребител, който сложи този подпис:

Цитат
Разликата между форумите по света:
В английския - питаш и ти отговарят.
В руския - питаш, отговарят ти и теб те питат нещо.
В българския - питаш и 1000 човека ти казват колко си прост, че питаш.

Започнах да споря с него, че не е въобще прав - а е над 30г. като мен. Той просто каза:

- Когато имаш нужда от Хелп - и попиташ в друг форум, в другите жанрове от живота и ти помогнат така, че ти да почувстваш наистина Хелпа - ще се учудя. Научи език и спри да питаш по български форуми.

Така ми каза той.................аз и до днес не му вярвам. Но вие ме наричате спамер - а аз търся просто общуване.

Здраве да е.............
Активен

malin

• Гост
« Отговор #99 -: May 19, 2011, 06:55 »
Така е , и не е така . Предвид че е форум за Линукс - предполага се , че си видял това животно , харесал си го ,взел си си го в къщи да го гледаш ,погалил си го и то те е ухапало ( ако ме разбираш ) и се предполага да питаш - защо аджеба ме хапе . Аз например се регистрирах да питам за малък проблем , който имах и не можех да открия в нета решение - но докато го задам , имаше ъпдейт който инсталирах и не се наложи да задавам въпроси . Такива ми ти работи .
Има платени Линукс дистрибуции на който поддръжката им е точно за това .
Активен

zoomaniak

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #100 -: May 19, 2011, 07:05 »
Аз се регистрирах, за да общувам. Принципно тези дето само пускат теми за да питат - никога не се връщат във форума. Някой им отговаря - получават си отговора и не се връщат, освен ако нямат още въпроси.

Част от общуването е и питането. Отдавна съм спрял да пращам хората при Чичо Гугъл, защото и той вече остаря и не показва актуална информация - не ти дава никаква гаранция, че това което ти е като резултат пред очите е това, което ти трябва ТОЧНО на теб в момента. Това те хвърля в страшна загуба на време - а няма кого да попиташ.

Ако утре си купя печка с процесор в нея. Ще търся форум за печки с процесори и там ще попитам.....защото опита на живите хора е много по ценен - златен дори от чичо Гугъл. чичо гугъл нищо не струва, за тоя дето не знае да прецени и отсее информацията. Пълна нула е.

Най-много да си платя на преводачката да ми преведе официалните статии към тази Дистрибуция, която ползвам. За да я науча. Работя от 6 до 12ч - снощи си позволих лукса да си легна в 22 - щото едвам гледах от взиране в монитори.

Това е живота.

По форумите аз пускам теми за да общувам. Въпросите са част от общуването.
Активен

malin

• Гост
« Отговор #101 -: May 19, 2011, 07:32 »
Близо три години ползвах ЛинуксМинт(гном) .Не съм питал никого - чичко гугъл ми отговаряше . Сега ползвам УСУ и затова се регистрирах във форума им . Всяка уважаваща се дистрибуция си има форум . А тук е форум общо за Линукс . Има маалка разлика . Успех .
Активен

tonitochev

• Напреднали
  • Публикации: 699
  • Distribution: Kubuntu and Xubuntu
  • Window Manager: KDE 4
    • Профил
« Отговор #102 -: May 19, 2011, 07:35 »
Пич, не знам защо всички надценяват форумите като извор на информация и начин на общуване.
Вярно, има много хора, които знаят неща по темата на форума, но все пак ...
Колкото и да знаеш, ако не погледнеш с очите си, ако не пипнеш с ръцете си, така от разстояние няма как да се разбере точно какъв е проблема и да се отговори с два реда. И се почват контра въпросите - прати ми изхода от тая команда, от друга - трета и т.н. И ти като нов гледаш и се звериш - кво пък искат тея от мене, що ми говорят на китайски.
Това е в най-добрият случай.
И понеже на "знаещите" им е омръзнало да обясняват едно и също 100 пъти на различни хора, нали се сещаш, че в най-добрият случай просто няма да си направят труда да ти отговорят, а в най-лошия ще ти теглят една .... и ще те пратят при Гугъл...
Простото решение е ... да си намериш такъв знаещ на живо, да го хванеш за ушите и да го сложиш на компа да погледне. А ти да си намериш четиво по темата ...
За общуването - еми хубаво, ама има по-сполучливи места за това, където спаменето и троленето са правило. Например чат на някоя социална игра - Е Републиката, Кибер републиката или Е Джахан. Там си общуваме много добре...
Активен

Debian
 http://debian-az-propaganda.blogspot.com/
вестник за GNU/Linux  http://vestnik.hbcom.info/news.php
 http://tonitochev.net16.net/

zoomaniak

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #103 -: May 19, 2011, 07:37 »
Близо три години ползвах ЛинуксМинт(гном) .Не съм питал никого - чичко гугъл ми отговаряше . Сега ползвам УСУ и затова се регистрирах във форума им . Всяка уважаваща се дистрибуция си има форум . А тук е форум общо за Линукс . Има маалка разлика . Успех .

Даааа - има само лееек проблем. АЗ незнам UK-US. Така и не ми остана време да го науча. И заради това - ТЪРСЯ ОБЩУВАНЕ с българи. Но проблема си е мой де, кой ми е виновен, че не съм научил език.

Здраве да е - ще се оправя.
Активен

zoomaniak

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #104 -: May 19, 2011, 07:42 »
Пич, не знам защо всички надценяват форумите като извор на информация и начин на общуване.

Аз не ги надценявам. Аз винаги съм разчитал на тях! Не искам просто да си губя времето в тях. Но аз съм мечтател и това, което аз искам да стане - никога няма да стане.

Защо употребявате думата пич.....за втори път в темата.

Казвам се Стамен Стаменов - приятно ми е да се запознаем. Ти как се казваш.
Активен
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 16   Нагоре
« назад напред »