Виждам, че гледате крайно негативно на обещанията на Кеше. И наистина, трудно е да се повярва, най-малкото защото нямаме случили се подобни примери в историята на човечеството. Физичната обосновка наистина е постна, но... В един цитат от "Малкият принц" (тъкмо преди няколко дена адвокат Митрани от едно хубаво българско сериалче ми го припомни) се казва, че същественото е невидимо за очите 
Моите уважения към всички физици (аз самият имам особена любов към теоретичната физика), но във физиката всяко твърдение е предпоследно. То и това ѝ е хубавото. Та... в дори наглед елементарни и много познати материи от физиката има толкова много все още непознати неща, че всяко крайно твърдение звучи несериозно. Физиката се развива на база съмнението, но това съмнение, което разширява идеята, а не това, което я свива.
А онова невидимо съществено, за което казах по-горе. Става дума за това хората да говорят за свобода. Да я искат, да я целят, да изпробват всяка идея, която може да доведе до постигането ѝ. Една идея ще падне, друга идея ще падне, много идеи ще паднат, но когато свободата е актуална тема, все ще се намери идея, която ще удържи. Еволюцията не е достигнала крайната си точка. Такава точка едва ли има. Всичко търпи развитие и примирението в невъзможност води само до пропускане на възможности.
Дали Кеше наистина има технологиите, за които говори, или не, ще видим на 6 септември (или, по-скоро, на 21 септември, защото това е уречената дата за масово разкриване на технологиите). Колкото и съмнително да звучи, има вероятност и би било много хубаво, ако ги има. Но, дори да ги няма, нищо няма да спечелим, ако със задоволство се потупаме по гърдите, че сме били прави. Но пък има вероятност да спечелим, ако не се откажем и дадем тази свобода някой друг път (скоро или не толкова скоро) под друго име (или под същото, или въобще без име) 
Neter за философската част съм съгласен на 100%, обаче да не забравяме, че "всички гениални неща са прости, но не всички прости неща са гениални". Моето скромно мнение е, че обещанията на Кеше спадат към втората част от цитата.
Второ, нямаме експериментално доказателство за това, което твърди, а както повечето учени знаем пробния камък за всяка теория е експеримента. Като представи нещо, което може да се възпроизведе от независим източник, тогава може вече да го вземем на сериозно.
Трето Кеше, досега не е представил завършена теория с целия и мат. апарат, има само голи приказки и обещания (т.е. няма какво да се критикува даже). При това приказките като отделни думи ги разбираш, но в момента в който ги свържеш в изречение и програмата гърми (ако трябва да се изразя на програмистки език), т.е. нямат физичен смисъл.
Четвърто що за учен е това, който няма нито една публикувана статия до сега (да не забравяме, че Айнщайн и другите гении са публикували/споделяли със света откритията си, а тоя пич даже една статия няма).
Пето като го гледах на клипчетата, имаше моменти, в които имах чувството, че и на него му става леко смешно от глупостите, които говори.
Шесто, аз съм супер отворен човек за нови идеи, а и аз вярвам, че някой ден ще се научим да извличаме енергия от вакуума и ще пътуваме със свръх светлинна скорост, но дълбоко се съмнявам това да стане по начина описан от Кеше.
Седмо самия аз имам две идеи, които могат да променят света да го кажем, обаче те изискват работа и стъпват на вече утвърдени теории. Една е свързана със супер резолюцията - усъвършенстване на оптичния микроскоп, така че да вижда отделните атоми и молекули. Другата е свързана с генерирането на огромни енергии, така че да може да правим - подобряване на лазерния термоядрен синтез (така че да си решим енергийните проблеми за следващите милиарди години), лесно генериране на антиматерия, превръщане на хим. елементи един в друг, създаване на принципно нови супер мощни ускорители на елементарни частици (ако имаш няква друга идея кво може да правим с огромно енергия, може да продължиш списъка).