Не сравнявай цигарите с отработените газове. Когато си седим в гаража ти, а колата е запалена, тогава ми прави такива сравнения. Да, трябва да се намалят вредните газове. Трябва. Като спечеля от тотото ще си купя Honda FCX Clarity + домашна станция за зареждане и т.н. и даже ще направя дома си да е с максимална енергийна ефективност, но ... до тогава ...

Това принципно не е отговор на въпроса ми, а самоизвинение, оправдание. Не е никак коректно, когато изискваш от някого нещо, да оправдаваш собствените си подобни действия, независимо какви велики причини ще изтъкнеш. Още предния път, когато го написа, разбрах оправданието ти и разбрах, че имаш кола. Но въпросът, който зададох, не е дали имаш кола или дали имаш някаква причина да димиш. Въпросът беше дали не е лицемерно да обвиняваш другите, че димят и миришат, когато ти самият димиш и миришеш. А защо мислиш, че димиш и миришеш само затворен в гараж? Със сигурност знаеш колко различно мирише въздухът в София и въздухът в Балкана. Когато си прекарвал повечко време извън големия град, когато отново се върнеш, миризма на цигари ли те удря или миризма на нещо друго? Когато спечелел от тотото... Та нали и някой пушач може да каже, че когато спечели от тотото, ще се опакова в такава система, която да може да носи ежедневно и с която, когато пуши, никой няма да усеща това, но сега няма нужните пари и затова дими навсякъде... Ще го оправдаеш ли, както оправдаваш себе си? Аз знаех, че трудно ще получа честни, откровени и спокойни отговори на въпросите си и към двата фронта, така че няма да се разсърдя, ако не получа. А и не е толкова нужно аз да ги получа, тъй като не съм на никой от фронтовете. Не ме интересува и кой какви определения дава за размишленията ми и мен самия в резултат на тях - опитвам се винаги да съм наясно със себе си на база единствено и само мои решения за мен. Просто питам, когато атакувате някого, давате ли си честни, откровени и спокойни отговори не попадате ли и вие по някакъв начин в определенията, с които атакувате? Замисляли ли сте се, че когато сочите някого с пръст, към вас сочат три пръста от същата тази ръка?

И в чужбина като съм бил. Ами ... такива седенки с цигара в ръка не съм виждал. Камо ли в заведение за обществено хранене.
Аз пък съм виждал - Виена (да, пак за Виена говоря, ама като ми е единственото досега излизане в чужбина...), кръчмата е Centimeter, те са цяла верига кръчми, много добри и много посещавани. Също за Виена съм казвал, че улиците са осеяни с дъвки (особено Mariahilferstraße), пепелниците по улиците (на кошчетата) са препълнени, а се намират и дървета с корени от фасове. Та... и ти ли си се заразил от безпочвения израз "Това е България - нема такава държава"? Тези, които го твърдите, наистина ли сте видели целия свят, че така смело го твърдите? Хмм... още една странност