Анкета

Въпрос: Подкрепяте ли забраната за пушене на закрито?

• Не пуша и я подкрепям
    - 40 (19%)
    Пуша, но я подкрепям
    - 13 (6.2%)
    Пуша и не я подкрепям
    - 14 (6.7%)
    Не пуша, но не я подкрепям
    - 7 (3.3%)
    Не ме интересува
    - 2 (1%)

Общ брой гласове: 69

Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 19   Надолу

Автор Тема: Колко от нас подкрепят пълната забрана за пушене на закрити ощественни места?  (Прочетена 33962 пъти)

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
Що бе, аз много обичам да си мятам фаса на улицата. Не го правя само извън България. Тук нехвърлянето на фасове на земята автоматично те превръща в малцинство, отрепка и аутсайдер. Значи нека отрепките, малцинствата и аутсайдерите да си хвърлят фасовете в кошчето, аз ще го правя където ми падне.
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
Освен което е крайно време и чужденците тук да започнат да правят така, зашото като ходиш в Рим правиш като римляните в крайна сметка.
Активен

backinblack

• Напреднали
  • Публикации: 3201
    • Профил
Цитат
Ей, момче, ще ти кажа само ... простак не съм аз като непушач, искащ да се спазва личното му пространство и защитаващ интереси, не само свои. Простак е този, който не може да разбере, от чист егоизъм, че така е по-добре. Икономика градяща се на кафенетата не ми я хвали (изключваме тези държави, които предлагат качествен туристически продукт и имат какво да покажат като културни забележителности). Отделно факт е, че сега на много места извън столицата тази забрана не се спазва. И, това с насилието си го запазете за себе си. Опа, забравих. Като не пушите известно време и нещо ви избиват нервите. Хайде тогаз, отиди да дръпнеш един фас, но нали ... на определените за целта места. И фаса в кошчето, а не на земята. Нали?

Този въпрос го изяснихме още в началото на темата! Имаше зали за непушачи и никой пушач не влиза да пуши там!
Казах ти къде ти е проблема! Проблема ти е, че не искаш да си в залата сам и за това сясаш при приятелите си с които си излязал при пушачите и после мрънкаш и с подкрепата на тази забрана искаш да им НАЛОЖИШ и на тях да не пушат, без да се съобразяваш с тяхното мнение и желание!
За мен спора по темата е приключил!
Активен

neter

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 3408
  • Distribution: Debian, SailfishOS, CentOS
  • Window Manager: LXDE, Lipstick
    • Профил
Не сравнявай цигарите с отработените газове. Когато си седим в гаража ти, а колата е запалена, тогава ми прави такива сравнения. Да, трябва да се намалят вредните газове. Трябва. Като спечеля от тотото ще си купя Honda FCX Clarity + домашна станция за зареждане и т.н. и даже ще направя дома си да е с максимална енергийна ефективност, но ... до тогава ...
:) Това принципно не е отговор на въпроса ми, а самоизвинение, оправдание. Не е никак коректно, когато изискваш от някого нещо, да оправдаваш собствените си подобни действия, независимо какви велики причини ще изтъкнеш. Още предния път, когато го написа, разбрах оправданието ти и разбрах, че имаш кола. Но въпросът, който зададох, не е дали имаш кола или дали имаш някаква причина да димиш. Въпросът беше дали не е лицемерно да обвиняваш другите, че димят и миришат, когато ти самият димиш и миришеш. А защо мислиш, че димиш и миришеш само затворен в гараж? Със сигурност знаеш колко различно мирише въздухът в София и въздухът в Балкана. Когато си прекарвал повечко време извън големия град, когато отново се върнеш, миризма на цигари ли те удря или миризма на нещо друго? Когато спечелел от тотото... Та нали и някой пушач може да каже, че когато спечели от тотото, ще се опакова в такава система, която да може да носи ежедневно и с която, когато пуши, никой няма да усеща това, но сега няма нужните пари и затова дими навсякъде... Ще го оправдаеш ли, както оправдаваш себе си? Аз знаех, че трудно ще получа честни, откровени и спокойни отговори на въпросите си и към двата фронта, така че няма да се разсърдя, ако не получа. А и не е толкова нужно аз да ги получа, тъй като не съм на никой от фронтовете. Не ме интересува и кой какви определения дава за размишленията ми и мен самия в резултат на тях - опитвам се винаги да съм наясно със себе си на база единствено и само мои решения за мен. Просто питам, когато атакувате някого, давате ли си честни, откровени и спокойни отговори не попадате ли и вие по някакъв начин в определенията, с които атакувате? Замисляли ли сте се, че когато сочите някого с пръст, към вас сочат три пръста от същата тази ръка? ;)

И в чужбина като съм бил. Ами ... такива седенки с цигара в ръка не съм виждал. Камо ли в заведение за обществено хранене.
Аз пък съм виждал - Виена (да, пак за Виена говоря, ама като ми е единственото досега излизане в чужбина...), кръчмата е Centimeter, те са цяла верига кръчми, много добри и много посещавани. Също за Виена съм казвал, че улиците са осеяни с дъвки (особено Mariahilferstraße), пепелниците по улиците (на кошчетата) са препълнени, а се намират и дървета с корени от фасове. Та... и ти ли си се заразил от безпочвения израз "Това е България - нема такава държава"? Тези, които го твърдите, наистина ли сте видели целия свят, че така смело го твърдите? Хмм... още една странност :)
Активен

"Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве" - Джиду Кришнамурти

luda_glawa

• Напреднали
  • Публикации: 652
  • Distribution: Kubuntu
  • Window Manager: KDE
    • Профил
Цитат
Ей, момче, ще ти кажа само ... простак не съм аз като непушач, искащ да се спазва личното му пространство и защитаващ интереси, не само свои. Простак е този, който не може да разбере, от чист егоизъм, че така е по-добре. Икономика градяща се на кафенетата не ми я хвали (изключваме тези държави, които предлагат качествен туристически продукт и имат какво да покажат като културни забележителности). Отделно факт е, че сега на много места извън столицата тази забрана не се спазва. И, това с насилието си го запазете за себе си. Опа, забравих. Като не пушите известно време и нещо ви избиват нервите. Хайде тогаз, отиди да дръпнеш един фас, но нали ... на определените за целта места. И фаса в кошчето, а не на земята. Нали?

Този въпрос го изяснихме още в началото на темата! Имаше зали за непушачи и никой пушач не влиза да пуши там!
Казах ти къде ти е проблема! Проблема ти е, че не искаш да си в залата сам и за това сясаш при приятелите си с които си излязал при пушачите и после мрънкаш и с подкрепата на тази забрана искаш да им НАЛОЖИШ и на тях да не пушат, без да се съобразяваш с тяхното мнение и желание!
За мен спора по темата е приключил!

Ок. Нека падне забраната, за да не се налага да избирам между здравето си и приятелите си. Важното е да се пуши, пък мене кучета ме яли. Печелиш. Прав си. От утре започвам да си купувам по кутия цигари. И в носа по две. Защо само по една в устата?

neter ... когато се завреш по близо до ауспуха на работещ автомобил, тогава ми прави сравнения с цигарен дим на по-малко от метър от мен. И не, не е лицемерно, защото става дума за различен проблем. По-скоро ти лицемерно извърташ въпроса  ;D

И г-да. Последно. Не се опитвам да наложа на никой нищо. Опитвам се да отстоявам правото да не съм обгазен още повече, защото колите и ТЕЦ-овете не мога да ги спра, neter.

P.S. Когато хората станат по-важни от автомобилите, тогава ще има истинска надежда за човешкият вид като цяло.

P.S. 2. Обиколил съм половин Швейцария. Бил съм и в Прага, Чехия.

P.S. 3. Колко от вас, пушачите, си хвърлят фасовете където им скимне?
« Последна редакция: Dec 19, 2012, 17:36 от luda_glawa »
Активен

С Уважение:

Luda Glawa ;-)

backinblack

• Напреднали
    • Профил
Активен

b2l

• Напреднали
  • Публикации: 4786
  • Distribution: MCC Interim
  • Window Manager: - // - // -
  • ...sometimes I feel like screaming... || RTFM!
    • Профил
Ок. Нека падне забраната, за да не се налага да избирам между здравето си и приятелите си. Важното е да се пуши, пък мене кучета ме яли. Печелиш. Прав си. От утре започвам да си купувам по кутия цигари. И в носа по две. Защо само по една в устата?

Е-е-е-е-е крайно време беше да пропушиш  [_]3 (smoke).
Активен

"Човекът е въже, опънато между звяра и свръхчовека, въже над пропаст. Човекът е нещо, което трябва да бъде превъзмогнато." - Фр. Ницше

gangov

• Напреднали
  • Публикации: 141
  • Distribution: Ubuntu 14.04
  • Window Manager: Unity
    • Профил
Тоя черничкия дет е почнал и темата е типичния пример за пушач - нахален и упорит (въпреки, че упорит върви в комплект с една друга дума :) ) Та, не не можем да убедим милите ни приятели - пушачите, че това което правят не е хубаво... Те си знаят цигарата в устата и тва е. Може ли да им се сърди човек.
Активен

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
65 62 61 20 6c 75 69 62 6f 70 69 74 6e 69

Mitaka

• Гост
http://dnes.dir.bg/news/evropeyska-komisia-tzigari-kutii-12655241?nt=4

Рано или късно ще бъде изцяло забранено. Сега забраняват ментоловите и ароматизираните цигари, после е ред на останалите....
Тъй, че на който не му отърва - няма защо да седи при некадърниците в България, няма защо да слуша отрепките от ЕС. Ами да заминава в Албания...ооо, ама то и там било забранено!!!
Ами тогава... някъде в някоя бяла Африканска държава.
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
Добре де, дайте да си стиснем ръцете на "забраната е ОК и всички непушачи са скучни тъпаци". Сега това не е точно така защото все пак не всички непушачи са скучни тъпаци, а и забраната е бошлаф работа - всяко чудо за 3 дни и само след месец-два в някои заведения (които си плащат) ще се пуши. В смисъл предполагам никой не си е правил илюзията, че правителството се е загрижило за здравеопазването, вместо за набирането на средства за предизборна кампания в крайна сметка. Ето примерно backinblack разправя че всички американски президенти били бизнесмени (Обама май ще се окаже изключение). Та ние примерно си имаме премиер - бивша мутра и така.
Активен

Mitaka

• Гост
Добре де, от анкетата се вижда: 69.7% подкрепят забраната.

Това означава, че (и аз в това число): това са малоумници, хора, които не знаят как да се забавляват, бедни са, и са некадърни.
Четейки темата - оставам точно с това впечатление :)
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
Съвсем сериозно - мнозинството българи са бедни и некадърни, това е факт. Вече дали знаят как да се забавляват, това е субективно.
Активен

gangov

• Напреднали
  • Публикации: 141
  • Distribution: Ubuntu 14.04
  • Window Manager: Unity
    • Профил
И аз съм един консервативен и скучен човек... направоо нзн кво ще правя.. може да си взема цигари, да ме помислят за готин мацките  ;D
Активен

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
65 62 61 20 6c 75 69 62 6f 70 69 74 6e 69

backinblack

• Напреднали
    • Профил
Цитат
Добре де, дайте да си стиснем ръцете на "забраната е ОК и всички непушачи са скучни тъпаци". Сега това не е точно така защото все пак не всички непушачи са скучни тъпаци, а и забраната е бошлаф работа - всяко чудо за 3 дни и само след месец-два в някои заведения (които си плащат) ще се пуши. В смисъл предполагам никой не си е правил илюзията, че правителството се е загрижило за здравеопазването, вместо за набирането на средства за предизборна кампания в крайна сметка.

Проблема Френд е в липсата на всякаква толерантност у хората и псевдо грижите които водят до тези излишни противопоставяния между хората и това, че по този начин поставени нещата ще има още за много неща да се караме! Тази забрана е само причинно следствено действие на горното.
Ако имаше наистина загриженост за здравето и тем подобни както го рекламират, би трябвало да сложат производството на тютюн и цигари или само производството на цигари(в случай, че се използва тютюна и за някакви медицински или технически цели) извън закона, но влизат твърде много пари от акцизи за да се лишат от този приход! Е, тук не е ли здравето по-важно от парите!?
За толерантността вече не веднъж казах, че преди имаше избор за всеки, сега го няма!
По същата логика, утре още други работи ще забранят с привидната загриженост за здравето ни.
Въпроса не е просто в една забрана, а в принципите!
Но, какъв смисъл има да обяснявам, като всеки си знае неговото. Ето във Франция започват едва ли не да национализират доходите на хората които са работили повече от другите! Депардио се отказва от гражданството. 75% данък за доходите над 1 милион! Е, сега това следва и бедняка ще е за това, щото той иска всички да са равни в доходите, и той най-много работи, пък онзи с големите доходи той нищо не работи! Само командва :D . Днес четох за не знам си коя държава от европата, 56% данък за доходите над 52000 евро на година! Ами това са към 4300 евро на месец! Ще платят арбайтерите на трудови договори, за фирмите, ще минат през няколко офшорки, ще раздадат някой и друг лев/евро за консултантски услуги и ще се измъкнат! Същите тези, които днес управляват депутатите и министрите.
Продължавайте в същия стил!
Активен

v13

• Гост
Пушачите си мислят, че света се върти около тях и всички с тях трябва да се споразумяват. Да си пушат колкото искат но никой не е длъжен да им диша дима.
Учудващо е само как някой хора до последно защитават правото си да се тровят на всяко удобно място. Всеки сам разбира се решава, какво да прави със здравето си, но толкова страстно да се защитава една отрова за тялото...
Както писах малко по-напред и аз съм бил пушач преди години и знам какво е да си от едната и от другата страна.
Бойко постъпва много добре, като отстоява докрай позицията си за пушенето.
Активен
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 19   Нагоре
« назад напред »