Анкета

Въпрос: Подкрепяте ли забраната за пушене на закрито?

• Не пуша и я подкрепям
    - 40 (19%)
    Пуша, но я подкрепям
    - 13 (6.2%)
    Пуша и не я подкрепям
    - 14 (6.7%)
    Не пуша, но не я подкрепям
    - 7 (3.3%)
    Не ме интересува
    - 2 (1%)

Общ брой гласове: 69

Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 19   Надолу

Автор Тема: Колко от нас подкрепят пълната забрана за пушене на закрити ощественни места?  (Прочетена 34084 пъти)

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
А, не. Разбирам и напълно споделям аргументи от типа "смърди гадно" и поради това съм и за забраната. Да ми обяснявате обаче че някой ви тровел, а вие просто искате да живеете здравословно....добре де, какво тогава правите в един бар или клуб? Определено човек не ходи там с нагласата да изживее здравословна вечер. Имам предвид, по това време е здравословно да се спи най-малкото. Сега стана и как може да си защитавате правото да се тровите доброволно и защо се тровите. Сега като се замисля, малко е глупава тази забрана - защото отиваш в кенефа, разчертаваш една дебела капитанска линия и си в играта...и това определено не е много здравословно, мисля че е доста по-нездравословно ако примерно изпушиш една цигара там. Мисля, че това е една добра причина да се слагат камери в тоалетните.
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

backinblack

• Напреднали
  • Публикации: 3201
    • Профил
Пушачите си мислят, че света се върти около тях и всички с тях трябва да се споразумяват. Да си пушат колкото искат но никой не е длъжен да им диша дима.
Учудващо е само как някой хора до последно защитават правото си да се тровят на всяко удобно място. Всеки сам разбира се решава, какво да прави със здравето си, но толкова страстно да се защитава една отрова за тялото...
Както писах малко по-напред и аз съм бил пушач преди години и знам какво е да си от едната и от другата страна.
Бойко постъпва много добре, като отстоява докрай позицията си за пушенето.

Очаквам с нетърпение повишаването на данъците и да ви гледам сеира :D
Активен

bot

• Гост
 Гейта е прав - който иска чист въздух да си оди на село!!! Освен това липсата на забрани (или поне липсата на контрол за спазване на забраните) е в плюс за туризма - едно от малките печеливши отрасли на икономиката. Стотици хиляди пияндета се изсипват годишно в БГ за да се натряскат с евтин алкохол, да пушат и пикаят където им падне и да чукнат някое евтино курве. Да не се заблуждаваме че някой идва да се диви на "чудната" ни природа или пък на културните ни "забележителности", хората отиват на почивка за да изпуснат пАрата - така де, кой ходи в Холандия да им гледа лалетата и ветрените мелници, или пък в Тайланд заради местната им кухня или култура? Имам колега, дето години наред почива само в България поради горните причини, въпреки това, дори той беше възмутен от факта че се пуши в МакДоналдс (мол "Варна" във Варна).
Активен

Mitaka

• Гост
Хаха, попаднах на нещо много весело: "да има зона за пушене в заведение е все едно да има ъгъл за пикаене в басейн" :)

И, bot - на село е много зле, защото никой не спазва забраната. Дори места, където по принцип преди НЕ се пушеше - сега се пуши.
Активен

Златко

• Напреднали
  • Публикации: 2147
    • Профил
Не мога да проумея как хора, които са за свободата биха поддържали такава не-свобода.  :-[
Правят се отделни помещения за пушачи и непушачи и точка по въпроса. Или най-малкото трябва да има помещение за пушене, където цигарджиите да могат да изпушат една.
А на заведение се отива, за да се забавляваш и да се социализираш, НЕ за да ти е гадно. Не виждам нищо забавно след една такава вечер да смърдя на цигари или ушите ми да пищят от силна музика.
Но който иска да пуши, моля, стига да не е за моя сметка. Не искам пушачите да мръзнат на -10 градуса, но и не искам аз да им дишам пушеците.
« Последна редакция: Dec 20, 2012, 09:49 от Златко »
Активен

Без правила няма игра

Mitaka

• Гост
Не мога да проумея как хора, които са за свободата биха поддържали такава не-свобода.  :-[
Правят се отделни помещения за пушачи и непушачи и точка по въпроса. Или най-малкото трябва да има помещение за пушене, където цигарджиите да могат да изпушат една.
А на заведение се отива, за да се забавляваш и да се социализираш, НЕ за да ти е гадно. Не виждам нищо забавно след една такава вечер да смърдя на цигари или ушите ми да пищят от силна музика.
Но който иска да пуши, моля, стига да не е за моя сметка. Не искам пушачите да мръзнат на -10 градуса, но и не искам аз да им дишам пушеците.

Свобода != Свободия!!!

Двете понятия се бъркат!
Проумейте го: просто има ЗАКОН, който забранява, в случая - пушенето.
Така, както има закон, който ми забранява да обирам банки...

Сега, както се чува от ЕС ще забрамяват и електронните цигари... и въпреки, че в момента всички пушачи реват как не ползвали електронна цигара... тогава ще ревнат "как може да ги забраняват"....
Активен

Златко

• Напреднали
    • Профил
Свобода != Свободия!!!

Двете понятия се бъркат!

А бе има закон, но колко е справедлив, това вече е друг въпрос.
Наличието на закон не е основателна причина сама по себе си. Закони се прокарват и отменят в зависимост от мераците на определени хора.
Активен

Без правила няма игра

Mitaka

• Гост
Свобода != Свободия!!!

Двете понятия се бъркат!

А бе има закон, но колко е справедлив, това вече е друг въпрос.
Наличието на закон не е основателна причина сама по себе си. Закони се прокарват и отменят в зависимост от мераците на определени хора.

ОК, аз протестирам:
Законът, според който аз трябва да плащам сметки и услуги е несправедлив.
Също законът, според който нямам право да пребивам индо-българи - и той никак, ама никак не е справедлив.
Също, не ми харесва и, че според закона - нямам право да взема от магазина нещо, което ми харесва, и да не го платя.
Какви са и тези закони, които ми забраняват да разливам живак където ми скимне? На мен живакът не ми вреди, следователно е дискриминация да не мога да го нося и разливам в заведенията?
Активен

gangov

• Напреднали
  • Публикации: 141
  • Distribution: Ubuntu 14.04
  • Window Manager: Unity
    • Профил
Забраната май май беше за пушене на закрити публични заведения, доколкото си спомням ??? Стига да не е на тези места, който му се пуши, ако иска по 10 фаса да си навира където си му е кеф. Никой не Ви е забранил пушенето, недейте така...
Активен

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
65 62 61 20 6c 75 69 62 6f 70 69 74 6e 69

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
Не, забраната има за цел да социализира скучните тъпаци :)
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

Златко

• Напреднали
    • Профил
Mitaka, много добре знаеш какво искам да кажа, не се прави на неразбрал. Нека да ти припомня един друг закон, който важеше до преди 21 години.

Цитат
Конституция на Народна република България

Член 1

(1) Народна република България e социалистическа държава на трудещите се от града и селото начело с Работническата класа.

(2) Ръководната сила в обществото и държавата е Българската комунистическа партия.

(3) Българската комунистическа партия ръководи изграждането на развито социалистическо общество в Народна република България в тясно братско сътрудничество с Българския земеделски народен съюз.

Толкова за законите.
Активен

Без правила няма игра

gangov

• Напреднали
  • Публикации: 141
  • Distribution: Ubuntu 14.04
  • Window Manager: Unity
    • Профил
Я пушачите да си дадат жените да видим кой е скучен :)
Активен

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
65 62 61 20 6c 75 69 62 6f 70 69 74 6e 69

neter

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 3408
  • Distribution: Debian, SailfishOS, CentOS
  • Window Manager: LXDE, Lipstick
    • Профил
Свобода != Свободия!!!

Двете понятия се бъркат!
Разбирам, че искаш да обърнеш внимание на несъответствията, но едва ли ще направиш по-ясно положението, когато в същия момент създаваш още несъответствия. Първо, както вече отбелязахме, втората дума е "слободия", а не "свободия" - коренът и цялото ѝ значение нямат нищо общо със свободата. Второ, законите са правила, а по своето същество нито свободата, нито слободията, са подвластни на правила - в това си изказване не бъркаш свободата и слободията помежду им, а ги бъркаш заедно със съвсем различно трето нещо. Не би могъл да имаш нито свобода, нито слободия, ако си подвластен на закона, тъй като влизаш в противоречие. Разбира се, и при двете (свободата и слободията) не значи, че задължително мнението ти трябва да е против закона. Нищо не пречи някъде да се препокриват. Но им пречи да му бъдат подвластни. Но свободата и слободията имат една допирна точка (макар и относителна) - когато се отречеш от закона, можеш да избираш кое ще последваш - свободата или слободията. И тук идва ново противоречие - всички ламтят за свобода, но когато премахнат закона от картинката, масово избират слободията. Хмм...

"да има зона за пушене в заведение е все едно да има ъгъл за пикаене в басейн" :)
Много ми хареса това сравнение, но то няма общо със смисъла на текущо обсъжданата забрана, а с нейното спазване. Това, че нещо не се спазва, не го прави автоматично лоша идея - просто го прави пренебрегнато. Ако проблемът не е в идеята, а в нейното спазване, тогава защо не се пледира за добрата ѝ реализация, ами се пледира за още забрани, които по същия начин, както предната идея, могат да не бъдат спазвани, и цялата патаклама да е напразна?
За басейна и пикането... Има различни видове водни съоръжения - басейн, водна пързалка, баня и т.н., но сред тях се подрежда и обществената тоалетна. Това, което виждам в споровете между двата фронта, е, че едните искат да пикаят навсякъде, а другите искат да се къпят навсякъде. Това се е случило в ресторантите, столовете, сладкарниците - пушачите са влезли в басейна с желанието да пикаят. Това се е случило в кръчмите и баровете - непушачите са влезли в кенефа с желанието да се къпят.
Мдам... много алчност и егоизъм има и в двата фронта...
Активен

"Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве" - Джиду Кришнамурти

backinblack

• Напреднали
  • Публикации: 3201
    • Профил
Цитат
Това, което виждам в споровете между двата фронта, е, че едните искат да пикаят навсякъде, а другите искат да се къпят навсякъде. Това се е случило в ресторантите, столовете, сладкарниците - пушачите са влезли в басейна с желанието да пикаят. Това се е случило в кръчмите и баровете - непушачите са влезли в кенефа с желанието да се къпят.
Мдам... много алчност и егоизъм има и в двата фронта...

Та, ей за това говорим и най-вече за алчността на непушачите!
Активен

senser

• Напреднали
  • Публикации: 1328
    • Профил
Активен
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 19   Нагоре
« назад напред »