И кое точно изменя смисъла?
Не знам откъде я взе тая цифра 15 милиарда долара (ако помниш по онова време, към 89-а, външния дълг на НРБ беше около половината от тая сума), като се вземе предвид, че в соц. лагера търговията беше в соц. валути (рубли, левове и т.н.). Защото е малко комично две соц страни да търгуват с американски долари помежду си. 
Както и да е, не искам да се карам с тебе. И на мен ми е болно, че много от положителните постижения на соца бяха затрити, но ако се набутаме отново между шамарите, грешките няма да се неутрализират, нито ще се върнат прахосаните пари.
Предлагам премирие - да не нагорещяваме страстите в и без това доста изнервена обстановка. Кой както е решил да гласува, ще гласува (или съответно няма да гласува, ако е решил да не упражни това право).

Ти изобщо виждал ли си Белене, поне на снимка?
И защо сравняваш нещо направено, с външния дълг?
Коментирай това:
са изпълнени около 40% от дейностите по изграждането на първи блок и е доставено 80% от основното оборудване.
80% от основното оборудване на ЦЕЛИЯ АЕЦ!!! и 40% от първи блок!!!
Това не става for free, не е GPL, нито Open Source, не може да се намери в zamunda, arena, piratebay....
Държавата е вложила едни пари, после някой умник е спрял проекта... и 15 млрд. $ си стоят погребани!
Между гругото, генераторите си стоят на склад.... и чакат някой да ги вземе.
Платени са... и знам това от човек, който е бил министър на енергетиката, по едно друго време.
И не го знам от сега, за да се каже, че нарочно така говори... знам го от 2001-ва някъде, но тогава изобщо не се и чуваше за възобновяване на строежа... та, думите му бяха "кво чакат, повечето работа сме я свършили".