Аз пък казвам: Евалла на тия хорица, стари и трудно подвижни, но все още будни и имащи желание да участват в избора за бъдещето, макар дните им да са преброени.
Жалко за голямата част от младите, дето ги мързи да си подадат носа на вън в хубавото снежно време, клечат пред телевизора/монитора, а уж бъдещето било пред тях. 
Да са живи и здрави, щом са излезнали да гласуват. Проблемът е че (айде да не казвам всичките) по-голямата част от тях мечтаят социализма да се върне и токът да стане 2ст/КВч. И като слушат С.Станишев какво разправя наляво и надясно от телевизора, естествено че ще му се вържат, защото няма кой да им обясни каква е другата страна на монетата. Пък и дори да се опита някой да им обясни, ще му теглят една майна и въобще няма и да го чуят - пак защото другата страна в случая се асоциира с ГЕРБ и десните идеи, а пък хората автоматично свързват БСП със социализма. Няма какво да ги правиш, те са си такива. На стари години няма как да им промениш начина на мислене. Изключения има естествено, но те са 1 на всеки 10, 100, 1000 или един бог знае колко...Аз не искам и да научавам.
А по-младите, към които спадам и аз, в по-голямата си част няма да отидат да гласуват, защото:
- първо, вече са преценили, че 4 милиона гласа няма да се съберат посмъртно, най-много да се докарат нещата до обсъждане в НС, там ще стане още един сладък цирк и нищо няма да се промени.
- второ, всеки от всяка страна им вика да правят нещо. Единия вика "върви гласувай за", другия "иди гласувай против", третия "не гласувай, няма смисъл", четвъртия "ти какъв си и на колко си че да решаваш такова нещо, я си стой вкъщи", петия "върви гласувай, от теб зависи бъдещето", шестия ще пее народна песен, а седмия...така де, разбрахте ме. Еми, няма как да стане. 7 човека като ти дуднат на главата и всеки дърпа към себе си, естествено просто ще им теглиш майната, ще ги оставиш да се спасяват сами както намерят за добре, и ще гледаш да оправиш себе си както сам прецениш. Което и ще стане.
- трето, повечето даже са си направили сметката дали има смисъл да стоят в тази държава която в момента отива на майната си. Ако са решили да се изнасят - ясно е колко ги интересува дали ще се строи АЕЦ или не.
- и чак на четвърто място идва кофти времето

Ама айде, някои ще се прежалим да гласуваме заради чувство за лично достойнство и принципи.