Автор Тема: M$ Office for Linux  (Прочетена 24395 пъти)

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 8911
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
Re: M$ Office for Linux
« Отговор #45 -: Feb 12, 2013, 15:38 »
Технически проблем няма. Другата обсъждана програма тук също не е родна и показва много ясно пътя, как се осъществява. Изпакетират всичко за тях си чак до интерпретаторите, ако им трябват и набутват целият буламач в opt. Грозна гледка, ама не виждам някой да се оплаква при другата такава програма.

Сторм нашата борба е именно това. Ние предпочитаме хората пред корпорациите и ни интересуват хората, а не корпорациите. За тая цел е необходимо да отнемем узурпираното от корпорациите право те да взимат решенията. Решенията трябва да се взимат от хората.

Те и сега се взимат от клиентите с портмонетата им и изглежда сегашната ситуация им харесва. Обаче на нас не ни харесва и гласуваме с нашите портмонета по друг начин.

Френд всеки си прави проектите дето са му интересни. Аз моят го публикувах само преди дни.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

tolostoi

• Напреднали
  • Публикации: 1337
  • Distribution: Ubuntu
  • Window Manager: Unity
  • левел: авераж :)
    • Профил
« Отговор #46 -: Feb 12, 2013, 15:52 »
Прав е да, ако документа има по-сложно форматиране, таблица, графика или някакви формули - си е 'бало мамата...
Жива мъка е под отворените продукти, честно казано тогава предпочитам да дам 100$ и да ми е мирна главата...

А недай си боже, ако искаш да пуснеш презентация, правена на PowerPoint под ОО...  ;D

Абе ... не са сто долара, триста и отгоре евро струва офис про, скоро ми правиха оферта, като гледам в стемо ... там пък цените са още по солени.

Office Pro 2010 English PC Attach Key PKC Microcase

740.83 лв. без ДДС
889.00 лв. с ДДС
Програмен продукт
Каталожен №: 269-14834
-   PKC не съдържа медия, като Office 2010 Single Image отключва версията на Microsoft Office, за която е закупен. Включва следните програми: Word, Excell, Outlook , Power Point, Publisher, Access, One Note.
-   Английски/Всички езици
-   Препоръчва се за продажба за нови компютри с предварително инсталиран Office 2010 Single Image. Софтуерът е неразделна част от компютъра, за който е закупен и първоначално активиран.

На склад

http://www.stemo.bg/jsp/bg.do?a=cHJvZHVjdC1NSUNST1NPRlQtMTIxMC0wMDA2MzAxMDUyMjQx#n.26.2.2

И по-евтина версия

Office Home and Business 2010 32-bit/x64 English Intl DVD

537.50 лв. без ДДС
645.00 лв. с ДДС
Програмен продукт
Каталожен №: T5D-00159
-   FPP версия на продукта, включваща DVD.Включва: Word 2010, PowerPoint 2010, Outlook 2010, Excel 2010, OneNote 2010.
-   Английски/Всички езици
-   Съдържа медия. Продава се свободно, не е обвързан със закупуването на хардуера. Лицензът е преносим и не е част от компютърната конфигурация.

На склад
« Последна редакция: Feb 12, 2013, 15:54 от tolostoi »
Активен

... в Столичен инспекторат една година след миграцията, продължават да работят под Linux. Което, май прави "експеримента" успешен
by entusiast

Mitaka

• Гост
« Отговор #47 -: Feb 12, 2013, 16:03 »
Тези клишета "свобода" и "ние" не искам да ги слушам.
Ако не бяха корпорации като Intel, IBM, HP, Oracle, Google - че и ако щеш - Apple и Microsoft, Linux щеше да е една мижитурка в момента. Щеше да приключи като един студентски експеримент, като какъвто е започнал.
Просто радетелите за "свобода" да направят една елементарна проверка колко пари са наляли споменатите от мен корпорации за развитието на опън сорса като цяло, и тогава да коментират пак.

Безплатен и свободен обяд няма.
Всяко качествено нещо са прави с МНОГО пари. Не може група хобисти да постигнат абсолютно нищо - просто защото и те са хора, и те имат нужда от пари. А най-многото пари идват именно от корпорациите... колкото и да не ви харесва е така.
И колкото и да не мога да понасям лайбунту - на тях също се дължи не малко.
Активен

backinblack

• Напреднали
  • Публикации: 3201
    • Профил
« Отговор #48 -: Feb 12, 2013, 17:07 »
Цитат
Сторм нашата борба е именно това. Ние предпочитаме хората пред корпорациите и ни интересуват хората, а не корпорациите. За тая цел е необходимо да отнемем узурпираното от корпорациите право те да взимат решенията. Решенията трябва да се взимат от хората.

Гога, повечето Линукс потребители искаме драйвери и поддръжка на актуален хардуер! Не искаме да се появяват драйвери за нови устройства 1-2 години след анонсирането им!
Дори само потребителите на този форум да вземеш, повечето са ЗА това да има платени и затворени софтуери, за да навлезе Линукс при повече потребители и производителите на хардуер, да започнат да правят добри драйвери и за Линукс.
Мисля, че си присвояваш това НИЕ.
Повечето тук, а и по света, не сме от "вашите" ;) . Хората трябва да имат избор. Не бива да им се налага от някой това или онова.
Ти си имаш твоята гледна точка и никой не те кара да си я променяш. Нека го има, а ти и други като теб, ако искате го ползвайте, ако искате недейте.
Едното струва куп пари, а другото е безплатно, на който безплатното не му върши работа, нека да се тръска, но поне от ОС да спести.
Активен

Mitaka

• Гост
« Отговор #49 -: Feb 12, 2013, 17:21 »

Мисля, че си присвояваш това НИЕ.
Повечето тук, а и по света, не сме от "вашите" ;) . Хората трябва да имат избор. Не бива да им се налага от някой това или онова.
Ти си имаш твоята гледна точка и никой не те кара да си я променяш. Нека го има, а ти и други като теб, ако искате го ползвайте, ако искате недейте.
Едното струва куп пари, а другото е безплатно, на който безплатното не му върши работа, нека да се тръска, но поне от ОС да спести.

Нямаше да го кажа по-добре :)
Значи - нашето да си е наше, и никой да не ни се бърка в него, но нашето същевременно било свободно... е, къде отиде свободата, след като не искаме никой да ни се бърка? :)
И не виждам що за "натрапване" е корпорацията Х да направи софтуер за "свободната" операционна система Y?
Това не нарушава нито един принцип - просто е: като не го искаш не го ползвай....
Активен

bot

• Гост
« Отговор #50 -: Feb 12, 2013, 17:32 »
537.50 лв. без ДДС
645.00 лв. с ДДС
Програмен продукт
Каталожен №: T5D-00159
-   FPP версия на продукта, включваща DVD.Включва: Word 2010, PowerPoint 2010, Outlook

долу-горе толкова струва и ако го закупиш директно от М$.
http://office.microsoft.com/en-sg/home-and-business/

Мен друго ми е интересно:

$279.99
    Buy now

For 1 PC, non-transferrable

това ще рече че ако ти изгори хардиска ти изгаря и лиценза за офиса ли? Ако трябва да се бръкна за тези пари съм твърдо ЗА ОО/ЛО с всичките им недостатъци.
« Последна редакция: Feb 12, 2013, 17:34 от bot »
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
« Отговор #51 -: Feb 12, 2013, 17:40 »
Не виждам някой да може да спре който и да е да пише каквито и да било програми.

Самият факт, че разправяте „ние не сме от вашите“ значи, че избор има.

Ако имаше поне малко свободна документация за пустото видео, ние нямаше да чакаме на Ати и Невидия да ни пишат водачи. Евала им на Ати, че малко по-малко се стараят в това отношение и свободният водач е приличен. Без тях нямаше да е на една десета от това дето е.

Но пак тия същите Ати ги чакаме с месеци за поддръжка на новите им чипове. И то не само в нашата ОС. И за другите е така. Това ще рече, няма значение, че е затворено, пак чакаме.

Точно обратното. Практиката показва, че по-бързо се пише с открит модел. Е някой нагоре се изцепи „ама те как ще наваксат на темпото, с което се променят системите“. Ми да, те са свикнали на едно нещо да карат десет години. При нас след два дена има нова версия.

Забравих. Както съм писал много пъти, доводът „безплатно“ не е валиден за племето живеещо между щатовете „Арена“ и „Замунда“. У нас всичко е безплатно.
« Последна редакция: Feb 12, 2013, 17:42 от go_fire »
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

bvbfan

• Напреднали
  • Публикации: 1056
  • Distribution: KaOS
  • Window Manager: Plasma 5
    • Профил
« Отговор #52 -: Feb 12, 2013, 19:20 »
Тези клишета "свобода" и "ние" не искам да ги слушам.
Ако не бяха корпорации като Intel, IBM, HP, Oracle, Google - че и ако щеш - Apple и Microsoft, Linux щеше да е една мижитурка в момента. Щеше да приключи като един студентски експеримент, като какъвто е започнал.
Нищо не разбираш, само това мога да ти кажа. Цялото развитие на технологиите, за добро или зло, се дължи на "С", Юникс, Денис Ричи и тоновете свободен софтуер. Гугъл използват само свободен софтуер, HP са дали началото на STL, хубаво да кажем, че нещо мъничко и те са допринесли, Интел и ИБМ също имат принос, макар и още по-малък, ама Оракъл - измамници, Майкрософт целият им софт е мИкро заедно с Епъл са допринесли точно едно голямо НИЩО, освен да пълнят джобовете си. Ай поне Бил Гейтс го раздава благотворително.
Активен

shoshon

• Напреднали
  • Публикации: 497
    • Профил
« Отговор #53 -: Feb 12, 2013, 20:20 »
Цитат
HP са дали началото на STL, хубаво да кажем, че нещо мъничко и те са допринесли

Ухаухауха

Open Source and Linux from HP
Sponsored Events and Organizations

HP хвърля стотици милиони в OpenSource

BTW, някой чувал ли е за проек Одисей?  Той е фокусиран точно в-у Линукс.

Точно затова спора е кръчмарски. Щото някви неинформирани хора стрелят с някви тези без да знаят за какво говорят.

Жорето поне защитава някаква философия... другите нямат извинение...

Специално за дебианджиите:

Цитат
»     Debian
   HP has donated several machines running core services of the Debian Project, including the archive master and the bug tracking system. HP also donated several systems and provided development resources to help port Debian to the HPPA and IA-64 architectures.
Many HP employees are members of the Debian development community and HP uses Debian as its internal development platform.

Също така в HP има цял отдел HP OpenSource and Linux Ambassadors. Това са хора които се занимават само с популяризирането на отворен код и линукс и при това не го правят на кварталната дружка, а на хората с многото кинти...
« Последна редакция: Feb 12, 2013, 20:29 от shoshon »
Активен

Mitaka

• Гост
« Отговор #54 -: Feb 13, 2013, 09:34 »

Точно обратното. Практиката показва, че по-бързо се пише с открит модел. Е някой нагоре се изцепи „ама те как ще наваксат на темпото, с което се променят системите“. Ми да, те са свикнали на едно нещо да карат десет години. При нас след два дена има нова версия.

За софтуера съм съгласен до някъде, но само за част от него.
Хардуер с открит модел е немислимо, не, че го няма.

Нали се сещаш: влагаш милиарди в разработката на дадено нещо (напр. процесор), и... просто така оставяш на всеки заинтересован достъп до разработките ти?
Същото важи и за повечето специализиран софтуер... например, 3D Studio - вложени са една маса пари, и просто така да се остави "свободен" и "отворен", та всеки да може да промени 10 реда, и хайде - ето ти нов софтуер.
Активен

neter

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 3408
  • Distribution: Debian, SailfishOS, CentOS
  • Window Manager: LXDE, Lipstick
    • Профил
« Отговор #55 -: Feb 13, 2013, 11:15 »
... колко пари са наляли ... Всяко качествено нещо са прави с МНОГО пари ... и те имат нужда от пари... най-многото пари идват именно от корпорациите ...
... влагаш милиарди в разработката ... вложени са една маса пари ...
Митак, отново много залиташ в зависимостта си от парите. Говориш за парите като ресурс, а те не са ресурс. Това, че някой е налял някакви пари, не е влагане на никакъв ресурс и въобще не може да се сравнява с, например, наливането на труд, време, материали или какъвто там се сетиш истински ресурс. Парите са средство за разпределение на наличностите и нищо повече. Нека не говорим за тях като ресурс - от тях не се прави нищо.

По темата няма да се впускам в дискусии - все ми е тая ще има ли MS Office за Linux или не. Едва ли ще го ползвам (то аз и OO/LO почти не ползвам), едва ли ще го ползват и хората покрай мен (всеки с неговата си причина, кой на Linux, кой на Windows). Да, бих се радвал всичко в Linux да е свободно, но със забрани на несвободното най-много да постигнем чувството за затвор, каквото се е получило във времето преди 1989, което показва, че такава забрана може да има обратен ефект. Вярвам в хората, че когато повярват в себе си, могат да направят субективния си добър избор, а това е достатъчно.
Активен

"Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве" - Джиду Кришнамурти

Mitaka

• Гост
« Отговор #56 -: Feb 13, 2013, 11:58 »
... колко пари са наляли ... Всяко качествено нещо са прави с МНОГО пари ... и те имат нужда от пари... най-многото пари идват именно от корпорациите ...
... влагаш милиарди в разработката ... вложени са една маса пари ...
Митак, отново много залиташ в зависимостта си от парите. Говориш за парите като ресурс, а те не са ресурс. Това, че някой е налял някакви пари, не е влагане на никакъв ресурс и въобще не може да се сравнява с, например, наливането на труд, време, материали или какъвто там се сетиш истински ресурс. Парите са средство за разпределение на наличностите и нищо повече. Нека не говорим за тях като ресурс - от тях не се прави нищо.

По темата няма да се впускам в дискусии - все ми е тая ще има ли MS Office за Linux или не. Едва ли ще го ползвам (то аз и OO/LO почти не ползвам), едва ли ще го ползват и хората покрай мен (всеки с неговата си причина, кой на Linux, кой на Windows). Да, бих се радвал всичко в Linux да е свободно, но със забрани на несвободното най-много да постигнем чувството за затвор, каквото се е получило във времето преди 1989, което показва, че такава забрана може да има обратен ефект. Вярвам в хората, че когато повярват в себе си, могат да направят субективния си добър избор, а това е достатъчно.

OK, парите са нищо, всички ние работим без заплати, защото парите не са ресурс, или поне с тях не се купува ресурс. И с тях не се прави нищо... съгласен съм :)
Ресурса идва ей така, от нищото, от въздуха... хубаво щеше да е, ама не е така.
Споменатото от теб - труд и време също е пари, и се заплаща. Материалите също са пари.

ВСЕКИ и ВСИЧКО зависи само и единсттвено от парите. Съжалявам, ако това е против нечия философия и против нвчии възгледи... но може би само бушмените все още живеят без пари.
Активен

neter

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 3408
  • Distribution: Debian, SailfishOS, CentOS
  • Window Manager: LXDE, Lipstick
    • Профил
« Отговор #57 -: Feb 13, 2013, 12:06 »
Ресурса идва ей така, от нищото, от въздуха... хубаво щеше да е, ама не е така.
Споменатото от теб - труд и време също е пари, и се заплаща. Материалите също са пари.
Това е противоречието ти. Да, съгласен съм, че ресурсите не идват ей така от нищото - характеристика на ресурсите. Но да кажеш, че ресурсите са пари, е все едно да кажеш точно, че ако дадем едни пари, ресурсите ще се пръкнат ей така от нищото. Това е грешна представа, седяща в основата на вярването, че всичко е пари и парите са нещото, към което трябва да се стреми човек, за да получи благоденствие. Кофти зависимост :)
Активен

"Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве" - Джиду Кришнамурти

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
« Отговор #58 -: Feb 13, 2013, 12:10 »
Има неща дето не  се купуват с пари и те са най-важните.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #59 -: Feb 13, 2013, 12:25 »
Така е да, софтуерът трябва да е задължително безплатен и отворен, в името на любовта и хуманизма. Трудът разбира се е друго нещо - той не трябва да се полага доброволно. Значи примерно можеш да ползваш отворени и безплатни уеб сървъри, но ако трябва да ги инсталираш безплатно за нуждаещите се, вече имаме проблем. Най-малкото "не ми губи времето" или пък "RTFM".

В крайна сметка чуждия труд си е чужд труд, пък твоя труд е твой си труд и да живее свободата.
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
Office
Хардуерни и софтуерни проблеми
x11r6 0 3391 Последна публикация Aug 08, 2003, 20:11
от x11r6
Office
Идеи и мнения
detonator 2 4321 Последна публикация Sep 17, 2004, 11:26
от Agent_SMITH