Анкета

Въпрос: За КОЙ ще гласувам?  (Гласуването приключено: Apr 29, 2013, 21:42)

• ГЕРБ,БСП,ДПС,АТАКА,СДС,НДСВ,Кунева и тн.
    - 9 (31%)
    ДРУГ
    - 11 (37.9%)

Общ брой гласове: 18

Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 30   Надолу

Автор Тема: За кой ще гласувам?  (Прочетена 78658 пъти)

backinblack

• Напреднали
  • Публикации: 3201
    • Профил
Re: За кой ще гласувам?
« Отговор #90 -: Apr 15, 2013, 14:39 »
Цитат
Такова натискане с данъци никой комунист не е правил дори...

Проблема и преди и сега не е толкоз в размера на данъците, а в начина на прилагане на данъчната система.
Това налагани на минимален осигурителен доход е една излишна бюрократична спънка! По по принцип осигурителната тежест е върху реалната заплата до определено ниво(2200лефа) и трябва да се плащат върху реалната заплата, а не върху някакъв измислен осигурителен праг. Има не една и две професии в които осигурителния праг е по-висок от реалната заплата на която се сключва договор. Примерно начинаещ оперативен счетоводител се назначава в голяма част от фирмите на реална мин. заплата или малко повече като в последствие се вдига и за да се избегне високия осигурителев доход се назначава като оператор на компютър. Не ми се изреждат и други такива примери. Това създава проблеми пък при осчетоводяване и малкия и прохождащ бизнес се затруднява допълнително което пък е свързано с по-високи разходи за счетоводни услуги.
Какво става пък с прохождащ бизнес? Регистрираш фирма за да се пробваш в собствен бизнес, но започваш с твърд разход за осигуровки на 700лв като управител на фирма, разходи за счетоводно обслужване, разходи за касови апарати и куп такива работи, а нямаш още почти никакви приходи.
Да не говорим пък за регистрирането на договорите. Верно, че много работни места се изсветлиха, но пък днес сключваш договор, отиваш да го регистрираш, а утре работника не идва или след няколко дни установяваш, че не може да се справи с изискванията и айде пак по институции. Верно, че има ел подписи и и-нет, но има доста райони със съвсем малки фирми които нямат и 1 компютър.
Не ми се изреждат купищата такива проблеми които са по-голям проблем от размера на данъците. Тази среда е добра само за големите структури, но не и за малкия семеен бизнес.
Активен

Naka

• Напреднали
  • Публикации: 3465
    • Профил
« Отговор #91 -: Apr 15, 2013, 14:49 »
Спомняте ли си по времето на костов каква кампания се развихри по отношение на софтуера? Тогава по вестници и списания излизаха едни реклами - нарисувани белезници с надпис: 'Използването на нелегален софтуер върви заедно с този хардуер'.
Та тогава във 'въздуха витаеше посланието': Имаш ли компютър значи си престъпник.
Тогава от джам ос направиха огромни печалби. Фирмите масово купуваха лицензи ос.
Та мен тази цялата работа много силно ме подразни. Не защото искаха да няма нелицензен софтуер, а по-начина по който го правиха и защото кампанията беше насочена към всички дето имаха компютри. Да имаш компютър беше равносилно да имаш нелицензен Джам???

Абе пълни тъпотии....
Цитат
но по неговото време имах като фирма най-големите обороти (големи, големи колко да са големи), но въпреки тях - последните 2 години от управлението му имах чувството, че не мистига въздух даже. Такова натискане с данъци никой комунист не е правил дори...
Същите наблюдения имах и аз.

« Последна редакция: Apr 15, 2013, 15:01 от Naka »
Активен

Perl - the only language that looks the same before and after encryption.

plamen_f

• Напреднали
  • Публикации: 1246
    • Профил
« Отговор #92 -: Apr 15, 2013, 15:23 »
Цитат
Спомняте ли си по времето на костов каква кампания се развихри по отношение на софтуера? Тогава по вестници и списания излизаха едни реклами - нарисувани белезници с надпис: 'Използването на нелегален софтуер върви заедно с този хардуер'.

Сега официално такава кампания няма!
Обаче неофициално имаме клиенти които освен от Майкрософт препоръчани писма, започнаха да получават писна и от ГД БОП (ще излъжа точно за абревиатурата) в който настйчиво се упоменава, че може би престъпваш закона и е добре да помислиш въпрху това!
Но кампания няма.

Аз лично съм за това да се спазват правилата - и ако M$ си е определила цена - нека всеки който е решил по една или друга причина да ползва техни продукти да си плати за това...
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #93 -: Apr 15, 2013, 16:54 »
Бях забравил за това с хардуера и нелегалния софтуер :)

Тогава верно още учих.  Костов не го помня с толкова лошо, предвид откъде почна и докъде докара нещата. Не че нямаше истерии де. По онова време живях близо половин година в Благоевград и често (през уикенд) ходих до Русе с автобус. Помня че имаше някаква психопатка дето беше утрепала детето си после звъняла на полицията да обяснява че го били отвлекли. И тогава се беше почнало "Костов е виновен, Костов яде деца" и всичките бакшиши на София бяха блокирали движението плюс още бакшиши от страната и беше настанала някаква революционна ситуация. Тогава колко ми закъсня автобуса лелееееееее.

В днешно време стават къде по-големи глупости и бакшишите вече не блокират София. Дори нямаше такива неща на протестите дето "свалиха" Боко. Което ме навежда на мисълта че сигурно бакшишите са гербери, макар че аз колкото пъти съм се возил, все на някакви смахнати атакисти съм попадал.
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

Naka

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #94 -: Apr 15, 2013, 17:25 »
Ти да не си от Русе ???
« Последна редакция: Apr 15, 2013, 17:46 от Naka »
Активен

n00b

• Напреднали
  • Публикации: 1248
  • Distribution: OSX
  • Window Manager: 10.6, 10.8, 10.9
  • Live to hack, hack to live.
    • Профил
« Отговор #95 -: Apr 15, 2013, 18:08 »
Ти да не си от Русе ???

Ама и ти ли си?
Активен

mobilio - професионални мобилни приложения

lunarvalley

• Гост
« Отговор #96 -: Apr 15, 2013, 18:22 »
Цитат
Бях забравил за това с хардуера и нелегалния софтуер :)

Тогава верно още учих.  Костов не го помня с толкова лошо, предвид откъде почна и докъде докара нещата. Не че нямаше истерии де. По онова време живях близо половин година в Благоевград и често (през уикенд) ходих до Русе с автобус. Помня че имаше някаква психопатка дето беше утрепала детето си после звъняла на полицията да обяснява че го били отвлекли. И тогава се беше почнало "Костов е виновен, Костов яде деца" и всичките бакшиши на София бяха блокирали движението плюс още бакшиши от страната и беше настанала някаква революционна ситуация. Тогава колко ми закъсня автобуса лелееееееее.

В днешно време стават къде по-големи глупости и бакшишите вече не блокират София. Дори нямаше такива неща на протестите дето "свалиха" Боко. Което ме навежда на мисълта че сигурно бакшишите са гербери, макар че аз колкото пъти съм се возил, все на някакви смахнати атакисти съм попадал.
Хайде, няма какво да въртиш и сучеш, гласувай си за Костов.  :)
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #97 -: Apr 15, 2013, 21:00 »
Ако ми плати ще гласувам и трябва да се радва на това, защото примерно ГЕРБ и БСП и да ми платят, няма да им гласувам. Не че няма да им взема парите де.

Всъщност, за ГЕРБ....ако разкарат ББ и ЦЦ мога и да премисля, ама то пък тогава ГЕРБ няма да го има.
Активен

Naka

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #98 -: Apr 15, 2013, 22:22 »
Ти да не си от Русе ???
Ама и ти ли си?
Не бе не съм. Като малък живях в Русе, та имам доста спомени.....
Активен

edmon

• Гост
« Отговор #99 -: Apr 15, 2013, 23:54 »
Ако ми плати ще гласувам и трябва да се радва на това, защото примерно ГЕРБ и БСП и да ми платят, няма да им гласувам. Не че няма да им взема парите де.

Всъщност, за ГЕРБ....ако разкарат ББ и ЦЦ мога и да премисля, ама то пък тогава ГЕРБ няма да го има.

Не се ли разбра, че Костов е сключил неизгодните договори с "Американските" ТЕЦ-ове и сега трябва да им купуваме  токЪ на цена няколко ст. по-висока от тази на АЕЦ-а задължително, т.е. там е вкл. и неговото отчисление!
Не е за гласуване, а за публично линчувнане чрез ебане до смърт!
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #100 -: Apr 16, 2013, 01:08 »
На Костов това му е най-малкия проблем. Тоя човек можеше да разкатае фамилията на всякакви БСП-та и техните бъдещи издънки от сорта на ГЕРБ, ама не му стигнаха топките за тва и защото много искаше  да дърпа конците на всичко, затва и разсипа всичко, което поради стечение на обстоятелствата му се изсипа наготово. Но поне реши да вземе някакво решение по външнополитическите въпроси и тегли една майна на руснаците и спести още едно десетилетие малоумни дилеми като тези в Украйна или Молдова. Алтава работа е това "дясно пространство", не че лявото, което обслужва олигархията и въвежда плоския данък, не е също толкова противоречиво. Обаче БСП според мен, колкото и да са противни, трябва да им се признае че е единствената истинска партия в тази държава - въобще не са някакви еднодневки и няма да умрат скоро. Когато разни хора говорят колко неадекватни и какви дърти чугунени глави били (герберите примерно много обичат да си самодоказват някакво имагинерно интелектуално превъзходство, не се виждат какви са клефуци, калинки и дришльовци). Чугунени глави, ама няма отърване от тях вече сума ти време. А такива лидерски партии като НДСВ или ГЕРБ са популярни за няколко години и след това залязват и никой не се сеща за тях. И според мен БСП тях активно ги подпомага, за да може да разсеят простия електорат след някой мандат активно цоцане.

Това политиката в България е някаква много странна работа, малко като кеча, много нагласена работа и пак намират нещо да подхвърлят на аудиторията, колкото да им се радва и да ги държи в напрежение, не мога да разбера как въобще работи това, ама работи.
Активен

luda_glawa

• Напреднали
  • Публикации: 652
  • Distribution: Kubuntu
  • Window Manager: KDE
    • Профил
« Отговор #101 -: Apr 16, 2013, 09:30 »
Абе, каквото и да си приказваме БСП, сама по себе си е мафия. ГЕРБ пък като цяло е здраво свързана с мафията. Молим, не гласувайте ни за едните, ни за другите. Е, и за ДПС недейте.

Инак хубави неща, които са се случили, но се представят като нещо много лошо:

- Инвестиране в инфраструктура (далаверите не ги коментираме);
- Плосък данък - 10% за всичко (колкото и да ви е странно според мен е правилно да се облагат лихвите);

Моля, продължете списъка.
Активен

С Уважение:

Luda Glawa ;-)

geroy

• Напреднали
  • Публикации: 198
  • Distribution: Windows, NetBSD, Devuan
    • Профил
« Отговор #102 -: Apr 16, 2013, 09:48 »

Не се ли разбра, че Костов е сключил неизгодните договори с "Американските" ТЕЦ-ове и сега трябва да им купуваме  токЪ на цена няколко ст. по-висока от тази на АЕЦ-а задължително, т.е. там е вкл. и неговото отчисление!
Не е за гласуване, а за публично линчувнане чрез ебане до смърт!

Ми не се разбра. Стига вярвахте на дрън-дрън по телевизията. Ето ти справки: http://www.parliament.bg/pub/cW/sporazumenie_NEK-Marica3.pdf . Прочети и виж коя е датата на подписване и до кога е бил Костов на власт. Ще забележиш, че там няма цени, цените са по-късно подписани от Р.Овч.
Идеята да имаме такива централи като Мариците е - енергийна независимост. Централите работят с българско гориво изкопано от България. Това се води стратегическа енергийна мощност при разни бедствия, караници между доставчици на горива като газ например и т.н.

В общи линии се наслагва по медиите, че Костов е виновен за всичко, дори и за последното осиране на Бойко пак той виновен. Някои кръгове в политиката много ги е страх Костов да не дойден на власт отново, че ще им се стъжни и място няма да си намерят (като БСП примерно)

Ето ви още четива за да не говорите това което платените телевизии са ви сложили в главите: http://www.parliament.bg/bg/parliamentarycommittees/members/1479/documents
Костов докара инвеститор в Мариците, кой какво е подписал после не бива на него да му го пишете на сметката.
Активен

backinblack

• Напреднали
  • Публикации: 3201
    • Профил
« Отговор #103 -: Apr 16, 2013, 12:53 »
Цитат
- Плосък данък - 10% за всичко (колкото и да ви е странно според мен е правилно да се облагат лихвите)

Световната практика отдавна е доказала, че колкото са по-високи данъците се стимулира укриването им и са вдигат разходите за събираемост като може да се стигне дори до там, че разходите за събираемост да превишат евентуалните приходи. Това не си го измислям сам, а нещо до което много преди нас са стигнали в други държави и при нас се получава в момента същото. Високи данъци с високи разходи за събираемост.
Плоския данък наистина е най-доброто, но трябва да има необлагаем минимум до някакво ниво, а лихвите по депозити не са печалба за да бъдат облагани, а ЧАСТИЧНО компенсиране на инфлацията. При днешните реалности на икономика стимулираща максимално високо потребление, всеки спестен лев е чиста загуба за спестителя, че на всичкото от горе и ще се облага с данък!
Активен

lunarvalley

• Гост
« Отговор #104 -: Apr 16, 2013, 13:32 »
аа, един въпрос  :)
Българете в чужбина да имат или да нямат право на глас? И ако е второто (както преобладаваха отзиви в една друга тема) -- колко да е максимума престой извън България, за да може да се гласува?
Активен
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 30   Нагоре
« назад напред »