Анкета

Въпрос: За КОЙ ще гласувам?  (Гласуването приключено: Apr 29, 2013, 21:42)

• ГЕРБ,БСП,ДПС,АТАКА,СДС,НДСВ,Кунева и тн.
    - 9 (31%)
    ДРУГ
    - 11 (37.9%)

Общ брой гласове: 18

Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 30   Надолу

Автор Тема: За кой ще гласувам?  (Прочетена 78720 пъти)

bot

• Гост
Re: За кой ще гласувам?
« Отговор #105 -: Apr 16, 2013, 14:32 »
 Аз бих гласувал за Христо Кирчев ако се кандидатира за нещо, иначе не бих гласувал изобщо. В тази статия е обяснено защо.
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1055518
 Там казва и доста истини за Костов от кухнята. И на българите в чужбина изобщо не им пука за политическият живот в България,просто не виждат смисъл да си губят времето с излишни действия.
Активен

edmon

• Гост
« Отговор #106 -: Apr 16, 2013, 15:09 »

Не се ли разбра, че Костов е сключил неизгодните договори с "Американските" ТЕЦ-ове и сега трябва да им купуваме  токЪ на цена няколко ст. по-висока от тази на АЕЦ-а задължително, т.е. там е вкл. и неговото отчисление!
Не е за гласуване, а за публично линчувнане чрез ебане до смърт!

Ми не се разбра. Стига вярвахте на дрън-дрън по телевизията. Ето ти справки: http://www.parliament.bg/pub/cW/sporazumenie_NEK-Marica3.pdf . Прочети и виж коя е датата на подписване и до кога е бил Костов на власт. Ще забележиш, че там няма цени, цените са по-късно подписани от Р.Овч.
Идеята да имаме такива централи като Мариците е - енергийна независимост. Централите работят с българско гориво изкопано от България. Това се води стратегическа енергийна мощност при разни бедствия, караници между доставчици на горива като газ например и т.н.

В общи линии се наслагва по медиите, че Костов е виновен за всичко, дори и за последното осиране на Бойко пак той виновен. Някои кръгове в политиката много ги е страх Костов да не дойден на власт отново, че ще им се стъжни и място няма да си намерят (като БСП примерно)

Ето ви още четива за да не говорите това което платените телевизии са ви сложили в главите: http://www.parliament.bg/bg/parliamentarycommittees/members/1479/documents
Костов докара инвеститор в Мариците, кой какво е подписал после не бива на него да му го пишете на сметката.

Тва за Костов го разправяй на милионите българи останали без спестявания и на стотиците хиляди българи излъгани от приватизацията случила се не без дейното участие на Костов!!!!

Активен

edmon

• Гост
« Отговор #107 -: Apr 16, 2013, 15:16 »
Цитат
- Плосък данък - 10% за всичко (колкото и да ви е странно според мен е правилно да се облагат лихвите)

Световната практика отдавна е доказала, че колкото са по-високи данъците се стимулира укриването им и са вдигат разходите за събираемост като може да се стигне дори до там, че разходите за събираемост да превишат евентуалните приходи. Това не си го измислям сам, а нещо до което много преди нас са стигнали в други държави и при нас се получава в момента същото. Високи данъци с високи разходи за събираемост.
Плоския данък наистина е най-доброто, но трябва да има необлагаем минимум до някакво ниво, а лихвите по депозити не са печалба за да бъдат облагани, а ЧАСТИЧНО компенсиране на инфлацията. При днешните реалности на икономика стимулираща максимално високо потребление, всеки спестен лев е чиста загуба за спестителя, че на всичкото от горе и ще се облага с данък!

Посочи две развити икономики, където се случва тая работа с плоския данък 10%, посочи две развиваши се страни където държавата изнемогва с помоща на десятък и за 2 и за 20000000000!!
Отг.: На първия въпрос - няма такива страни!
На втория България и др. страни от третия свят

В развитите страни, където има социална политика като за социалистически, богатите плащат, за да са богати!!!

За справка http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%BB%D0%BE%D1%81%D1%8A%D0%BA_%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D1%8A%D0%BA
Активен

geroy

• Напреднали
  • Публикации: 198
  • Distribution: Windows, NetBSD, Devuan
    • Профил
« Отговор #108 -: Apr 16, 2013, 15:18 »

Тва за Костов го разправяй на милионите българи останали без спестявания и на стотиците хиляди българи излъгани от приватизацията случила се не без дейното участие на Костов!!!!

Защо пак бъркате името. Жан Виденов бе човекът под чието управление станаха тези неща за спестяванията и фалирането на държавата.
Ако ми намериш някъде, където не е имало криминална приватизация в екс-соц страни ще ти повярвам.
Активен

edmon

• Гост
« Отговор #109 -: Apr 16, 2013, 17:36 »

Защо пак бъркате името. Жан Виденов бе човекът под чието управление станаха тези неща за спестяванията и фалирането на държавата.
Ако ми намериш някъде, където не е имало криминална приватизация в екс-соц страни ще ти повярвам.

Циганина участва във всичко това и ти си поредния човек, който ме стресира защитавайки  името Костов! Препоръчвам ти да бърза совалка до най-близкото село и престой от 2 часа в местния хоремаг! Ще разбереш, кое кога и при кой е станало! Хората помнят !
Активен

bop_bop_mara

• Напреднали
  • Публикации: 2433
  • Distribution: Debian Testing
  • Window Manager: LXDE
  • Cute and cuddly
    • Профил
« Отговор #110 -: Apr 16, 2013, 17:53 »
@edmon - хареса ми опозицията „всички партии“ срещу „друг“, хареса ми неволния похват с „кой“ вместо „кого“. Може ли да те попитам, обаче, ти самият имаш ли отговор за повдигнатия от теб въпрос?

В мненията си отсвирваш почти всички партийни варианти, при това не е като да не си прав, че нито една не става за нищо. Имаш ли, обаче, идея как е най-добре да постъпиш?

П.С. Аз лично все още нямам. За момента съм на варианта „най-малкото зло“ (от моя гледна точка). Негласуването не ми се нрави, може да съм млада и наивна, но мисля, че народът има все някаква тежест.
« Последна редакция: Apr 16, 2013, 17:55 от bop_bop_mara »
Активен

geroy

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #111 -: Apr 16, 2013, 18:41 »

Циганина участва във всичко това и ти си поредния човек, който ме стресира защитавайки  името Костов! Препоръчвам ти да бърза совалка до най-близкото село и престой от 2 часа в местния хоремаг! Ще разбереш, кое кога и при кой е станало! Хората помнят !

Окей де  ;D ;D Атакист си явно. Народен съд, разстрел за виновниците, забрана на партиите - знаем ги тези до какво са довели в нашата история. Пак ли ще си избираме диктатор?  :P :P Тоталитаризмът си е в главите още на хората на село и силно се надявам по-образованите да са си го извадили от мислите въобще   ;D

Ти видя ли договорът с Марица 3 и кога е подписан (датата) и как ще коментираш - как така Костов ги е подписал?
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 8911
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
« Отговор #112 -: Apr 16, 2013, 19:04 »
Да ме прощава Бота (от „чужденците“ май само той пише в темата), но ако си бил повече от шест месеца в годината навън, според мен нямаш право да гласуваш.

Марче докато участваш в тази система, я подхранваш. И дотогава ще избираш между злини, коя била по-малка. По-малка няма. Злото е зло.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

lunarvalley

• Гост
« Отговор #113 -: Apr 16, 2013, 19:28 »
За 6 месеца ли се разбираме? Дори да не е регистриран като постоянно пребиваващ в чужда държава? А тези шест месеца -- на един интервал или общо за годината? Тоест ако някой е имал пътувания, включващи престой за общо половин година извън България, той няма право да гласува? А студенти които учат в чужбина?
Активен

geroy

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #114 -: Apr 16, 2013, 19:43 »
За 6 месеца ли се разбираме? Дори да не е регистриран като постоянно пребиваващ в чужда държава? А тези шест месеца -- на един интервал или общо за годината? Тоест ако някой е имал пътувания, включващи престой за общо половин година извън България, той няма право да гласува? А студенти които учат в чужбина?

Ако си бил повече от 6 месеца извън страната не може да гласуваш в България. Може да си гласуваш в посолството/та в страната в която пребиваваш. Не съм сигурен дали не се правеше заяваване преди това, но това може да го проучиш.
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 8911
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
« Отговор #115 -: Apr 16, 2013, 20:14 »
Шест не е случайно, това е точно половин година. Ако си бил навън през това време, значи ти не си пряко засегнат от решенията на това управление или най-малкото (ако все пак си пребивавал в родината) си малко засегнат. Не виждам по каква причина учащите трябва да се изключват. Като си изучат мъдростите и се приберат с важни дипломи да гласуват колкото желаят, никакъв проблем.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

lunarvalley

• Гост
« Отговор #116 -: Apr 16, 2013, 20:35 »
ясно go_fire  :)
мерси за разясненията относно гледната ти точка и приятно гласуване
Активен

bop_bop_mara

• Напреднали
  • Публикации: 2433
  • Distribution: Debian Testing
  • Window Manager: LXDE
  • Cute and cuddly
    • Профил
« Отговор #117 -: Apr 16, 2013, 22:30 »
Българите в чужбина също са пряко зависими от управлението тук, най-вече от външната политика, която законодателната и изпълнителната власт провеждат. Така че аз си мисля, че имат право да гласуват съвсем наравно.
Активен

edmon

• Гост
« Отговор #118 -: Apr 16, 2013, 22:47 »
@edmon - хареса ми опозицията „всички партии“ срещу „друг“, хареса ми неволния похват с „кой“ вместо „кого“. Може ли да те попитам, обаче, ти самият имаш ли отговор за повдигнатия от теб въпрос?

В мненията си отсвирваш почти всички партийни варианти, при това не е като да не си прав, че нито една не става за нищо. Имаш ли, обаче, идея как е най-добре да постъпиш?

П.С. Аз лично все още нямам. За момента съм на варианта „най-малкото зло“ (от моя гледна точка). Негласуването не ми се нрави, може да съм млада и наивна, но мисля, че народът има все някаква тежест.

Най-добрия вариант за всички нас е: следете изборите до ранния следобед, гледате коя от партиите е събрала под 4% и отивате и гласувате за нея!
Активен

neter

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 3408
  • Distribution: Debian, SailfishOS, CentOS
  • Window Manager: LXDE, Lipstick
    • Профил
« Отговор #119 -: Apr 16, 2013, 22:59 »
Негласуването не ми се нрави, може да съм млада и наивна, но мисля, че народът има все някаква тежест.
Народът има някаква (голяма) тежест, докато не отиде да гласува, за да предаде тежестта и отговорността си другиму ;)
Активен

"Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве" - Джиду Кришнамурти
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 30   Нагоре
« назад напред »