Анкета

Въпрос: За КОЙ ще гласувам?  (Гласуването приключено: Apr 29, 2013, 21:42)

• ГЕРБ,БСП,ДПС,АТАКА,СДС,НДСВ,Кунева и тн.
    - 9 (31%)
    ДРУГ
    - 11 (37.9%)

Общ брой гласове: 18

Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 30   Надолу

Автор Тема: За кой ще гласувам?  (Прочетена 78737 пъти)

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 8911
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
Re: За кой ще гласувам?
« Отговор #120 -: Apr 16, 2013, 23:09 »
Сиреч като отида да гласувам и с това оправдая една порочна система, то не съм отговорен, защото отговорността за развръщаване на държавният строи е в политическият елит. Твърде йезуитско. С такова мислене тип „аз не съм виновен и нищо не мога да направя“ сме тук дето сме.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

appmaster

• Новаци
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
« Отговор #121 -: Apr 17, 2013, 00:41 »
Аз бих гласувал за Христо Кирчев ако се кандидатира за нещо, иначе не бих гласувал изобщо. В тази статия е обяснено защо.
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1055518
 Там казва и доста истини за Костов от кухнята. И на българите в чужбина изобщо не им пука за политическият живот в България,просто не виждат смисъл да си губят времето с излишни действия.

Най-сетне да чуя един човек, който на първо място да не заеква и да не а-ка на всяка втора дума.
На второ място много малко хора мислят така трезво и реално...
А за това как му тече мисълта да не говоря.

Ако 90% от народа ни беше поне на неговото дередже. Ама няма такова нещо - сринаха образованието, народа става все по-прост. Сега и здравеопазването да сринат и сме си до там.

Само като слушам какво разправя майка ми за поликлиниките (личните лекари) и направо си представям куфара за чужбина. За съжаление това е реалността - вече учители няма, след някоя друга година и лекари няма да има.
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #122 -: Apr 17, 2013, 01:07 »
Цитат
Най-добрия вариант за всички нас е: следете изборите до ранния следобед, гледате коя от партиите е събрала под 4% и отивате и гласувате за нея!

Абе ами ако се окаже че са твоите приятели от ДСБ? Аз няма да се учудя ако са някъде под 4-те процента, но не много далече.

Аз май ще се прибера в България малко след края на изборния ден, щото не мисля да си давам много зор - досега никой не ми е дал пари да гласувам. Вчера видях един дядка на една масичка дето раздаваше диплянки на ГЕРБ и много упорито се опитваше да ми пробута една и му теглих една майна. Вместо да го питам колко дава за глас.

Тъпа работа. Ако все пак ми се отвори парашута, колко да искам? По новините пише 100 лева, за толкова бих се навил да отида да се блъскам с бабите в секцията. Ама за 20 примерно да си гледат работата.
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 8911
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
« Отговор #123 -: Apr 17, 2013, 08:05 »
При нас кандидатите даваха по 10-15, най-много 20 лева. На един от балотажите се чу и за 30, но не повече. Кинти и аз бих взел, ако ходех да гласувам. Ама на българи много, много не дават, освен, ако не са от „контингента“.

Пазарна икономика сме, всичко се купува и продава. Не виждам никаква причина покупко-продажбата на гласове да се обявява за престъпление. Това е лицемерие. Не може от една страна да се обявяваме твърдо за пазарна икономика, от друга страна да налагаме ограничения на пазара. Това не е дори дуализъм.

Засегнати от външната политика е пак в категорията „малко или николко засегнати“. Много по-засегнати са от вътрешната политика на страната приемник. В тая връзка ми се струва, че ще е редно да се дава право за гласуване на преселници живеещи поне четири години (един парламентарен цикъл) у нас.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

backinblack

• Напреднали
  • Публикации: 3201
    • Профил
« Отговор #124 -: Apr 17, 2013, 12:26 »
Абе тука, някои като говорят за носене на отговорност, пак ли аз нещо не съм разбрал, че аз под носене на отговорност за взети решения разбирам, да отговаряш не само морално, но и материално за всички евентоални негативни последствия, а при нас виждам, че всеки носи отговорност, но накрая с нищо не отговаря за последиците!
За какво носене на отговорност говорим, не мога хич да схвана!
Активен

Вечно Мрънкащ

• Напреднали
  • Публикации: 46
    • Профил
« Отговор #125 -: Apr 17, 2013, 13:25 »
За другите избори ще правя партия "Ние диктаторите", та ще гласувам за партия "Ние диктаторите".
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #126 -: Apr 17, 2013, 14:12 »
Ще ти трябват 5000 подписа за регистрация.

Аз тва не мога да го разбера - направиха ООД-тата супер евтини за регистрация, колко беше там 100-200 лева, а за партиите, които в днешно време функционират като фирми, прага е 5000 лева. Да речем че дадеш 10 лева на подпис, излиза 50000 лева да си регистрираш партия. В същото време, ООД-то излиза стотици пъти по-евтино. Дискриминация, дискриминация ви казвам...
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

geroy

• Напреднали
  • Публикации: 198
  • Distribution: Windows, NetBSD, Devuan
    • Профил
« Отговор #127 -: Apr 17, 2013, 14:44 »
Абе тука, някои като говорят за носене на отговорност, пак ли аз нещо не съм разбрал, че аз под носене на отговорност за взети решения разбирам, да отговаряш не само морално, но и материално за всички евентоални негативни последствия, а при нас виждам, че всеки носи отговорност, но накрая с нищо не отговаря за последиците!

Добре де, а как се разбира за това дали си виновен. Примерно Маргарет Тачер разпродава всичко държавно, от една страна десните много харесват това от друга социалистите искат да я разстрелят и сега се радват на смъртта и???? Ако един десен политик наложи дясна политика и след това дойде ляво правителство (което по default смята всичко дясно за грешно) искаш  да кажеш, че десния политик трябва да носи наказателна отговорност за провеждането на дясна политика ли?

Това което разбирам от изказването ти е - НИЕ !!народът!! ще се саморазправя с политиците провели политика която не ни харесва?!?!?!
Активен

plamen_f

• Напреднали
  • Публикации: 1246
    • Профил
« Отговор #128 -: Apr 17, 2013, 14:56 »
Голям екшън  ;D

Давайте  [_]3

16 сме по брой гласували - почти партия  >:D
Активен

Naka

• Напреднали
  • Публикации: 3465
    • Профил
« Отговор #129 -: Apr 17, 2013, 15:27 »
Добре де, като толкова всички пискат за купуване на гласове, що не вземе държавата тя да раздава по 20лв. на всеки отишъл да гласува. Тъй и тъй живеем във време дето всичко се плаща.

Отиваш на избор пускаш си бюлетината, подписваш се и веднага ти дават да речем 10 Euro. [_]3

И тогава няма да има кой да се оплаква....Избирателната активност ще е 99%. Съответно ще се подбие цената на тези партии дето се опитват да купуват гласове. И да има някакво нелегално купуване то ще се претопи от голямата избирателна активност. А може и поради високата избирателна активност и повече партии да влязат...... Абе всички ще са доволни. >:D

« Последна редакция: Apr 17, 2013, 15:53 от Naka »
Активен

Perl - the only language that looks the same before and after encryption.

laskov

• Напреднали
  • Публикации: 3170
    • Профил
« Отговор #130 -: Apr 17, 2013, 15:57 »
//извън темата: Ходихте ли да видите камиона на IBM? (Живот и здраве и късмет) аз ще го видя в петък.
Активен

Не си мислете, че понеже Вие мислите правилно, всички мислят като Вас! Затова, когато има избори, идете и гласувайте, за да не сте изненадани после от резултата, и за да не твърди всяка партия, че тя е спечелила, а Б.Б. (С.С., ...) е загубил, а трети да управлява.  Наздраве!  [_]3

backinblack

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #131 -: Apr 17, 2013, 17:04 »

Добре де, а как се разбира за това дали си виновен. Примерно Маргарет Тачер разпродава всичко държавно, от една страна десните много харесват това от друга социалистите искат да я разстрелят и сега се радват на смъртта и???? Ако един десен политик наложи дясна политика и след това дойде ляво правителство (което по default смята всичко дясно за грешно) искаш  да кажеш, че десния политик трябва да носи наказателна отговорност за провеждането на дясна политика ли?

Това което разбирам от изказването ти е - НИЕ !!народът!! ще се саморазправя с политиците провели политика която не ни харесва?!?!?!

Чакай сега! В цял свят партиите се борят между леви и десни платформи. Народа в цял свят избира между лявото и дясното. Аз говоря за това, че някой идва, обещава нещо си като издига някаква платформа и после нищо, че даже и в повечето случаи, всеки следващи по-мизерен от предишния, нищо не направил от това което е обещавал и за което хората са гласували за него и той носел отговорност! Да не говорим пък за договорите с явен ущърб за държавата и после, ами такава била конюнктурната ситуация!
Ама иначе същата тази държава, ако купиш днес една стока и утре цената и падне и решиш да я продадеш на загуба, та поне част от вложеното да спасиш си иска ДДС-то от голямата сума и не ти връща разлика за загубата!

Активен

geroy

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #132 -: Apr 17, 2013, 17:14 »

Чакай сега! В цял свят партиите се борят между леви и десни платформи. Народа в цял свят избира между лявото и дясното. Аз говоря за това, че някой идва, обещава нещо си като издига някаква платформа и после нищо, че даже и в повечето случаи, всеки следващи по-мизерен от предишния, нищо не направил от това което е обещавал и за което хората са гласували за него и той носел отговорност! Да не говорим пък за договорите с явен ущърб за държавата и после, ами такава била конюнктурната ситуация!
Ама иначе същата тази държава, ако купиш днес една стока и утре цената и падне и решиш да я продадеш на загуба, та поне част от вложеното да спасиш си иска ДДС-то от голямата сума и не ти връща разлика за загубата!

Напълно те разбирам какво искаш да кажеш, но как трябва да бъде формулиран този закон за носене на политическа отговорност според теб?
Активен

backinblack

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #133 -: Apr 17, 2013, 17:20 »

Напълно те разбирам какво искаш да кажеш, но как трябва да бъде формулиран този закон за носене на политическа отговорност според теб?

Като за начало, съдебна и имуществена отговорност за нанесени вреди вследствие на грешни икономически решения.
Активен

geroy

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #134 -: Apr 17, 2013, 17:30 »
Като за начало, съдебна и имуществена отговорност за нанесени вреди вследствие на грешни икономически решения.

Пак ти казвам, кой решава кое икономическо решение е грешно. Много хора ненавиждат Костов, защото разпродаде всичкото българско държавно имущество. Това грешно икономическо решение ли е - бизнеса изцяло да е частен?
Активен
Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 30   Нагоре
« назад напред »