Абе тука, някои като говорят за носене на отговорност, пак ли аз нещо не съм разбрал, че аз под носене на отговорност за взети решения разбирам, да отговаряш не само морално, но и материално за всички евентоални негативни последствия, а при нас виждам, че всеки носи отговорност, но накрая с нищо не отговаря за последиците!
За какво носене на отговорност говорим, не мога хич да схвана!
Добре де, а как се разбира за това дали си виновен. Примерно Маргарет Тачер разпродава всичко държавно, от една страна десните много харесват това от друга социалистите искат да я разстрелят и сега се радват на смъртта и?
Ако един десен политик наложи дясна политика и след това дойде ляво правителство (което по default смята всичко дясно за грешно) искаш да кажеш, че десния политик трябва да носи наказателна отговорност за провеждането на дясна политика ли?
Това което разбирам от изказването ти е - НИЕ !!народът!! ще се саморазправя с политиците провели политика която не ни харесва?!?!?!
Чакай сега! В цял свят партиите се борят между леви и десни платформи. Народа в цял свят избира между лявото и дясното. Аз говоря за това, че някой идва, обещава нещо си като издига някаква платформа и после нищо, че даже и в повечето случаи, всеки следващи по-мизерен от предишния, нищо не направил от това което е обещавал и за което хората са гласували за него и той носел отговорност! Да не говорим пък за договорите с явен ущърб за държавата и после, ами такава била конюнктурната ситуация!
Ама иначе същата тази държава, ако купиш днес една стока и утре цената и падне и решиш да я продадеш на загуба, та поне част от вложеното да спасиш си иска ДДС-то от голямата сума и не ти връща разлика за загубата!