Анкета

Въпрос: За КОЙ ще гласувам?  (Гласуването приключено: Apr 29, 2013, 21:42)

• ГЕРБ,БСП,ДПС,АТАКА,СДС,НДСВ,Кунева и тн.
    - 9 (31%)
    ДРУГ
    - 11 (37.9%)

Общ брой гласове: 18

Страници: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 30   Надолу

Автор Тема: За кой ще гласувам?  (Прочетена 78691 пъти)

backinblack

• Напреднали
  • Публикации: 3201
    • Профил
Re: За кой ще гласувам?
« Отговор #330 -: May 11, 2013, 01:23 »
Другачета, много се набляга гледам на това, да гласуваме на всяка цена, за да не ни управлявали турците или циганите, но моля да ме извините за квалификацията, но това е много тъпо!

Защото, да гласуваш за някой е одобрение за възгледите му, за политиката която Ти смяташ за правилна, защото вярваш в неговите възможности и не на последно място отговорност, че и ти имаш заслуга той да е там, че за всичко добро или лошо, и Ти носиш отговорност, а от избора който ни се предлага, освен аз, още много други не вярват, че има някой който е за там. От друга страна, всички викат, че трябвало нови лица да излязат, лица които още не са покварени от тези или онези бивши, а как да се създадат, когато ще гласувате за старите!!!?

Аз и в други теми съм казвал, че това правителство, колкото работа свърши, на всяко от предишните поразиите щяха да са много по-големи, ако бяха на власт и по принцип съм за ББ, но няма да гласувам защото, ГЕРБ ще спечели с малка преднина според мен и никоя от сега действащите партии, няма да е в състояние да управлява, а отново ще ни занимават с партийните си проблеми и ще си правят сечено едни на други докато кораба потъва и съвсем скоро ще имаме нови избори придружени с още по-голяма разруха.

Не се поддавайте на тези манипулации в името на левчето държавна субсидия и ако гласувате, гласувайте само за партии или личности които одобрявате!
Активен

Златко

• Напреднали
  • Публикации: 2147
    • Профил
« Отговор #331 -: May 11, 2013, 07:53 »
Другачета, много се набляга гледам на това, да гласуваме на всяка цена, за да не ни управлявали турците или циганите, но моля да ме извините за квалификацията, но това е много тъпо!

В такъв случай просто отиваш, рисуваш един среден пръст на бюлетината и я пускаш.  ;)
Активен

Без правила няма игра

stealth01

• Гост
« Отговор #332 -: May 11, 2013, 09:53 »
така и не успя никой да ме убеди в ползите на пускането на бюлетина с КУР и какво е предимството на това пред негласуването.
недействителната бюлетина може да е недействителна по много причини, а и никога не съм чул да вадят статистика колко точно са гласували с КУР на изборите.
би било интересно да има избор НЕ, където при събиране на мнозинство от гласували с НЕ се събират всички лидери на партии и се разстрелват публично. добре де, може и не чак с толкова крайно действие, но да се извадят от политиката за винаги! тогава вече може да се появят хора, които не просто да работят за собственият си келепир, а да действат в полза на народа... ех, мечти... ::)
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #333 -: May 11, 2013, 10:33 »
"КУР" е тъпо. Трябва да се вземат идеи от коментарите в новинарските сайтове. Мен особено ми хареса "Станишко, разтваряй задника да ти завра два ядрени реактора отзад" и "Боко, разтваряй задника да ти прокопая третия метродиаметър в дупарата".
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 8911
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
« Отговор #334 -: May 11, 2013, 10:52 »
Ами освен, че ги легитимираме пускайки недействителна бюлетина, с което торпилираме целта да ги разкараме от политиката, то им даваме и жудесният шанс за още повече машинации. На предните избори имаше рекорден брой недействителни и всеки политически задник използваше този факт, за собствените и покварени интереси. Едни като на Боко тиквата ортаците, използваха това за математически машинации, други като Болен, с това оправдаваха трагичното си представяне да имат само един и то селски кмет (защото разбираш ли, някой драскал по неговите бюлетини) и така нататък.

Та да огромният протестен вот на предните избори под формата на недействителни бюлетини, не само, че не бе чут, не само, че бе скрит, но бе използван в покварените им игрички.

И пак похилядвам, отивайки на избори, легитимирате сегашната покварена система и нейните представители.

Проблема не е в това, кой идва на власт. Не е вярно, че са едни и същи от 24 години. Има такива, но са много малко. Във всеки парламент влизат по над сто чисто нови депутати, на които им е първи мандат. Във всяко правителство почти всички министри (най-много без един, двама) са чисткак, бърсак новички. Няма министър председател, който да е повторил мандат.

Проблема е в самата система. Тя не е нито открита, нито демократична. Наш дълг е да я направим такава.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

Златко

• Напреднали
  • Публикации: 2147
    • Профил
« Отговор #335 -: May 11, 2013, 11:42 »
go_fire, не виждам как могат да използват недействителните бюлетини в своя полза, освен ако не са измислили начин да фалшифицират изборите като ги подменят с действителни бюлетини, естествено с "правилния" глас за съответната партия.
Всяка недействителна бюлетина разводнява вота на партиите. При нормални условия.
Активен

Без правила няма игра

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
« Отговор #336 -: May 11, 2013, 11:45 »
Точно този разводнен вот партията, която е спечелила най-много гласове може да използва, за да вкара повече депутати (или там за каквото се гласува) от действителният им изборен успех. Ти си информиран човек и следиш какво става с изборни кодекси, преброявания, сметки и т.н. В тоя форум има бая народ завършили ФМИ и могат нагледно да покажат, как се играе с математиката.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

backinblack

• Напреднали
  • Публикации: 3201
    • Профил
« Отговор #337 -: May 11, 2013, 13:12 »
Злате, не ми е никакъв проблем да отида до избирателната секция която е на има-няма 200 метра от дома ми, но както ти не можеш да разбереш, защо е по-добре да не гласуваш, вместо да отидеш и да пуснеш не деиствителна бюлетина, така и аз не мога да разбера с какво твоето решение за не деиствитена бюлетина е по-добро от това изобщо да не гласувам! Няма спор, че и двамата с теб не подкрепяме никой от тези които ни се предлагат!
Все си мисля, че след изборите, като вземат да съобщават резултатите и започнат да правят анализите, огромния брой не гласували за сегашните депутати ще има по-голяма тежест от огромния брой не деиствителни бюлетини които ще се свързват с неграмотност на населението, а не с отрицателен вот.
Активен

v13

• Гост
« Отговор #339 -: May 11, 2013, 13:56 »
Възмутен съм, хората които пишат в този форум ги имам за умни интелигентни и образовани хора. Как може примерно един високо образован човек, било то програмист, сис админ, или линукс ентусиаст от години да не може да си направи една проста сметка и да проумее, че не гласуването или недействителния вот е възможно най-грешния избор в изборния ден.
Голямата манипулация е точно подронването на избирателната активност и много партии искат това и умело се възползват от него. С негласуване или недействителен вот на никого нищо не показвате и на никого носа не натривате. Ако народа още преди години беше гласувал масово може би още сега много неща щяха да бъдат по-различни.
Внушаването на идеята, че всички са маскари е много удобна за определени интереси, проумейте го най-после това. Все пък от 40 и няколко си партии може да изберете една.
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
« Отговор #340 -: May 11, 2013, 14:57 »
А-а-а аз ни съм ентелегентен, ни образуван, не ма слагай в сметките   :o  Не виждам, с какво избирателната активност пречи на машинациите? Тезата, която упорито защитавам е, че няма значение, кой ще дойде на власт, при положение, че самата система е грешна. Тази система приемам за непоправима, затова по-добре извън нея, от колкото да си в нея и да се опитваш сизифовски да вършиш нещо, което не може да бъде свършено.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

edmon

• Гост
« Отговор #341 -: May 11, 2013, 17:20 »
А-а-а аз ни съм ентелегентен, ни образуван, не ма слагай в сметките   :o  Не виждам, с какво избирателната активност пречи на машинациите? Тезата, която упорито защитавам е, че няма значение, кой ще дойде на власт, при положение, че самата система е грешна. Тази система приемам за непоправима, затова по-добре извън нея, от колкото да си в нея и да се опитваш сизифовски да вършиш нещо, което не може да бъде свършено.
Аз, моя приятел, твоя приятел и ти решаваме да вземем решение. Ти не си съгласен с нашето решение и бойкотираш, аз и моя приятел си гласуваме за мен,  твоя приятел за него и побеждаваме КОЙ СЕГА Е ПО–БЕЗМИСЛЕН?!?!?!!
Активен

edmon

• Гост
« Отговор #342 -: May 11, 2013, 17:26 »
По БНТ онзи ден гледах предаване с представители на "зелените", на вмро, и на още две партийки които участват на изборите, която и от тях да изберете все ще е по-добре от досегашните.
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
« Отговор #343 -: May 11, 2013, 17:28 »
На теб и твоя приятел ще липсва легитимност, защото аз ще съм 6 млн., а вие двамата ще сте 240, независимо дали сте със смисъл или мисъл ;)
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

v13

• Гост
« Отговор #344 -: May 11, 2013, 20:21 »
Сега след последните новини стана интересно. Очакваме развитие тази вечер. ГЕРБ вече си заминават неминуемо. Когато и да са изборите, всички масово трябва да гласуваме. Пиша така защото има голяма вероятност изборите да бъдат отложени или ако се проведат да не се признаят изборните резултати според последните събития. Най-добрия вариант е отлагане на изборите за по-късна дата.
Пуснете си ТВ 7
« Последна редакция: May 11, 2013, 20:24 от v13 »
Активен
Страници: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 30   Нагоре
« назад напред »