На теория във всяка една нормална държава се предполага че когато на народа не му харесва една власт, той ще я смени. При нас обаче на практика се получава друго - избираме едните, за да не дойдат - пази боже - другите.
Ех мъкаааа...
Честно казано вече ми е тотално все едно какво ще става в тази държава. Колкото тегли народа ни в момента, не толкова, триста пъти по толкова са му малко. Загубена работа. Май накрая ще е най-добре да настане една епидемия от чума + глад, да измрат 3/4 от хората и да останем с територия колкото Лихтенщайн, че да се научим да бъдем нация и да използваме тия 2 кила матрял дето са ни между ушите. И оттам насетне да почнем да градим нещо. Евентуално де.
За вас не знам, но тези избори бетонираха решението ми другата година да стегна багажа и да се изнеса възможно най-далеч докато все още мога. Някак си като се замисля накъде върви цялата работа и като добавя това че един ден може да имам деца и те да живеят тук, почва да ми прилошава.
Гейт се оказа сталинист!? Отделяне на партията/партиите от държавната власт, управление само от експерти, партията само с възпитателна роля. Така ли Гейт? За съжаление Иосиф Висарионович не е успял, а на теб сега стискам палци.
Махни частта с партията/царя/вожда/там подобни. Така стигаме до една хубава форма на управление, която по-знаещите наричат меритокрация и вече си дойдохме на думата. Аз за по-добър (теоретичен) вариант за управление не знам, освен въобще да няма никакво управление защото просто хората няма да имат нужда някой да ги управлява и да им казва какво да правят.
Само дето и двете са утопии, а за съжаление утопиите имат навика или да си стоят и да си бъдат утопии, или да съществуват в бъдеще неопределено време за неопределен период от време. Но като се има предвид сегашния умствен капацитет на хората и последните изчисления за това след колко години Вселената ще замине по дяволите, определено черните дупки ще умрат преди някоя от двете да стане реалност.
P.S: Just my 2 cents, нека никой не се чувства обиден от мнението ми. Ако е така, да ми се обади да го черпя бира