Анкета

Въпрос: За КОЙ ще гласувам?  (Гласуването приключено: Apr 29, 2013, 21:42)

• ГЕРБ,БСП,ДПС,АТАКА,СДС,НДСВ,Кунева и тн.
    - 9 (31%)
    ДРУГ
    - 11 (37.9%)

Общ брой гласове: 18

Автор Тема: За кой ще гласувам?  (Прочетена 78690 пъти)

Златко

• Напреднали
  • Публикации: 2147
    • Профил
Re: За кой ще гласувам?
« Отговор #390 -: May 13, 2013, 09:54 »
И друг път съм усещал Златен, че с теб сме на близки позиции. Пряката демокрация е всъщност демокрация, всичко друго е нещо друго.

[_]3

Не виждам перспектива да стане сакатлък.

Как не виждаш, Близкия Изток е на ръба. Ако почне нова световна война, смятай че мелето ще се пренесе навсякъде.
ЕС е на кантар.
Ако говорим за България, имаме политическа безизходица, лъжедемокрация, лумпенизация, демографска катастрофа, циганизация, турцизация, деиндустриализация, масова безработица...

Картинката не е никак розова.  :(
« Последна редакция: May 13, 2013, 13:16 от Златко »
Активен

Без правила няма игра

lunarvalley

• Гост
« Отговор #391 -: May 13, 2013, 10:37 »
Цитат
Днес гласувах в последния момент. Няма да споделя как, но все пак ми отне доста време, чак се притесниха за мен.
а платиха ли поне или се наложи да правиш компромис?  ;)
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #392 -: May 13, 2013, 10:55 »
Не ми платиха изродите мръсни. А и като чух колко плащат по принцип, не останах очарован. Скапаните цигани подбиват цената :(
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

lunarvalley

• Гост
« Отговор #393 -: May 13, 2013, 11:01 »
ми каза го човекъ -- матрялъ е зле
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #394 -: May 13, 2013, 12:18 »
Той па какво се оплаква - нали така му излиза по-евтино...
Активен

dejuren

• Напреднали
  • Публикации: 1025
  • Distribution: Ubuntu, RedHat
  • Window Manager: lxde KDE4
    • Профил
« Отговор #395 -: May 13, 2013, 18:44 »
В известен смисъл - Сталин е експерт по въдворяване в трудови лагери все пак.
Да допуснем че е бил Сталин. Защо под ягодите тогава челният "Сталинов" опит по трудовите лагери се внедрява с ударни темпове в САЩ в днешно време ?
Активен

http://webchat.freenode.net/?channels=ubuntu-bg
The quieter you become, the more you are able to hear.
Две седмици цъкане с мишката спестяват два часа четене на документацията.

edmon

• Гост
« Отговор #396 -: May 13, 2013, 21:13 »
главата не ми го побира, хубаво идиоти много има и гласуват за ГрЕБ, ами за ПЕС от къде толкова много? циганите ли ? баси тъпата държа и избори!
Активен

backinblack

• Напреднали
  • Публикации: 3201
    • Профил
« Отговор #397 -: May 13, 2013, 21:23 »
На комунистите електората си им е твърд и с годините намалява по естествена причина, а повечето от не гласувалите са тези които преди са гласували за герб, а децата са крайни и за атака.
БСП е възможно най-лошия избор и се радвам, че почти спечелиха, та тези пенсии и цигани веднъж за винаги да разберат кон боб яде ли.
Не веднъж съм казвал, че хич не ги съжалявам пенсионерите! До като БСП не ги забранят със закон, управия няма да има!
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 8911
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
« Отговор #398 -: May 13, 2013, 21:47 »
Както викаше един местен седесар, а Ве докога ще ги чакаме да измрат? Двадесет години вече и още ги има. Друго има тук. Не е само третата възраст. На мен ми се струва, че и ние трябва да измрем и всички дето помнят онова време, както при евреите.

Преди няколко месеца бях възхитен, като открих, че тази година завършват първите висшисти, които не помнят онова време.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

Златко

• Напреднали
  • Публикации: 2147
    • Профил
« Отговор #399 -: May 13, 2013, 21:54 »
главата не ми го побира, хубаво идиоти много има и гласуват за ГрЕБ, ами за ПЕС от къде толкова много?

Е, не са толкова много. При 50% избирателна активност направи сметка колко са.  [_]3
Активен

Без правила няма игра

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
« Отговор #400 -: May 13, 2013, 22:05 »
А бе пак не са малко. По груби сметки излиза, че за всяка от ГЕРБ и БСП са гласували между 400 и 600 хил., а за ДПС 200-300, при това тази година република Турция ги отряза и нямаха помощ от там.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

NorthBridge

• Напреднали
  • Публикации: 177
  • Distribution: Slackware-current
  • Window Manager: Enlightenment E17
  • Mad Tinkerer
    • Профил
« Отговор #401 -: May 13, 2013, 22:07 »
На теория във всяка една нормална държава се предполага че когато на народа не му харесва една власт, той ще я смени. При нас обаче на практика се получава друго - избираме едните, за да не дойдат - пази боже - другите.

Ех мъкаааа...

Честно казано вече ми е тотално все едно какво ще става в тази държава. Колкото тегли народа ни в момента, не толкова, триста пъти по толкова са му малко. Загубена работа. Май накрая ще е най-добре да настане една епидемия от чума + глад, да измрат 3/4 от хората и да останем с територия колкото Лихтенщайн, че да се научим да бъдем нация и да използваме тия 2 кила матрял дето са ни между ушите. И оттам насетне да почнем да градим нещо. Евентуално де.

За вас не знам, но тези избори бетонираха решението ми другата година да стегна багажа и да се изнеса възможно най-далеч докато все още мога. Някак си като се замисля накъде върви цялата работа и като добавя това че един ден може да имам деца и те да живеят тук, почва да ми прилошава.

Гейт се оказа сталинист!? Отделяне на партията/партиите от държавната власт, управление само от експерти, партията само с възпитателна роля. Така ли Гейт? За съжаление Иосиф Висарионович не е успял, а на теб сега стискам палци.

Махни частта с партията/царя/вожда/там подобни. Така стигаме до една хубава форма на управление, която по-знаещите наричат меритокрация и вече си дойдохме на думата. Аз за по-добър (теоретичен) вариант за управление не знам, освен въобще да няма никакво управление защото просто хората няма да имат нужда някой да ги управлява и да им казва какво да правят.

Само дето и двете са утопии, а за съжаление утопиите имат навика или да си стоят и да си бъдат утопии, или да съществуват в бъдеще неопределено време за неопределен период от време. Но като се има предвид сегашния умствен капацитет на хората и последните изчисления за това след колко години Вселената ще замине по дяволите, определено черните дупки ще умрат преди някоя от двете да стане реалност.

P.S: Just my 2 cents, нека никой не се чувства обиден от мнението ми. Ако е така, да ми се обади да го черпя бира  [_]3
Активен

I did a 'zcat vmlinuz > /dev/audio' and I think I heard God...

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
« Отговор #402 -: May 13, 2013, 22:24 »
Пиво пием всякакво. Ама я кажи за тая меритокрация как така ще се разбере кои ще са да тия големи „експерти“, че да им се връчи властта. И кои ще я връчи тая власт. Анархизма е привлекателен, но как смяташ, че е възможно да се реализира, така че да работи?
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

bop_bop_mara

• Напреднали
  • Публикации: 2433
  • Distribution: Debian Testing
  • Window Manager: LXDE
  • Cute and cuddly
    • Профил
« Отговор #403 -: May 13, 2013, 22:27 »
Преди няколко месеца бях възхитен, като открих, че тази година завършват първите висшисти, които не помнят онова време.
Глупости, завършихме бакалавърската преди 3 години. Вярно е, че сме родени преди 1989, но на практика не сме живяли през „онова“ време. Родените поне 2-3 години преди нас - също.

Цитат
На мен ми се струва, че и ние трябва да измрем и всички дето помнят онова време, както при евреите.
Чак да измирате не е нужно. Може просто да се смени малко мисленето в посока поглед напред. :)
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #404 -: May 13, 2013, 22:59 »
Цитат
Да допуснем че е бил Сталин. Защо под ягодите тогава челният "Сталинов" опит по трудовите лагери се внедрява с ударни темпове в САЩ в днешно време ?

Уффф аман от тази студена война, свърши преди 24 години и СССР я загубиха и съответно се разпаднаха. Макар да не знам въобще бил ли си роден тогава. Имам новина: това отдавна не стои на дневен ред.
Активен