На теория във всяка една нормална държава се предполага че когато на народа не му харесва една власт, той ще я смени. При нас обаче на практика се получава друго - избираме едните, за да не дойдат - пази боже - другите.
Ех мъкаааа...
Честно казано вече ми е тотално все едно какво ще става в тази държава. Колкото тегли народа ни в момента, не толкова, триста пъти по толкова са му малко. Загубена работа. Май накрая ще е най-добре да настане една епидемия от чума + глад, да измрат 3/4 от хората и да останем с територия колкото Лихтенщайн, че да се научим да бъдем нация и да използваме тия 2 кила матрял дето са ни между ушите. И оттам насетне да почнем да градим нещо. Евентуално де.
За вас не знам, но тези избори бетонираха решението ми другата година да стегна багажа и да се изнеса възможно най-далеч докато все още мога. Някак си като се замисля накъде върви цялата работа и като добавя това че един ден може да имам деца и те да живеят тук, почва да ми прилошава.
Отделяне на партията/партиите от държавната власт, управление само от експерти, партията само с възпитателна роля.
Махни частта с партията/царя/вожда/там подобни. Така стигаме до една хубава форма на управление, която по-знаещите наричат меритокрация и вече си дойдохме на думата. Аз за по-добър (теоретичен) вариант за управление не знам, освен въобще да няма никакво управление защото просто хората няма да имат нужда някой да ги управлява и да им казва какво да правят.
Само дето и двете са утопии, а за съжаление утопиите имат навика или да си стоят и да си бъдат утопии, или да съществуват в бъдеще неопределено време за неопределен период от време. Но като се има предвид сегашния умствен капацитет на хората и последните изчисления за това след колко години Вселената ще замине по дяволите, определено черните дупки ще умрат преди някоя от двете да стане реалност.
P.S: Just my 2 cents, нека никой не се чувства обиден от мнението ми. Ако е така, да ми се обади да го черпя бира ![Beer [_]3](https://www.linux-bg.org/forum/Smileys/default/beer.gif)
Връщам черпнята с бира за отговора на моите драскулици
![Beer [_]3](https://www.linux-bg.org/forum/Smileys/default/beer.gif)
Уффф аман от тази студена война, свърши преди 24 години и СССР я загубиха и съответно се разпаднаха. Макар да не знам въобще бил ли си роден тогава. Имам новина: това отдавна не стои на дневен ред.
Добре, драскаме студената война и връщаме на дневния ред. Имаме корумпирано управление, произведено от БКП във вид на партии малки, големи и всякакви, всеки драпа да прави партия, партията става хит само когато обслужва интересите на ЕС/САШ, които пък облужват интересите на мултинационалните компании (демек на капитализЪма), населението все иска да "се оправи", ама върви назад, защото за да живее някой добре милиони трябва да живеят зле, вместо 10 милиарда дълг от 1989, който е 0.65 от годишния износ имаме 163 млрд. - 2.27 пъти повече от БВП (за годишния износ да не говорим). Предложения? Аз предлагам - зомбираме населението, храним го с пропаганда, преписваме историята, миналото
задължително се отрича тотално, защото ако не - някой ще направи сравнение на база цифри (упс, изпуснах се по-горе, не ги четете цифрите!). Добър план, а?
Лично мен особено ме кефи БСП - хем левица, хем наследница на БКП, хем различна, хем служи на същите господари както всички останали. Просто трол от 85-то ниво!
Виж... другия въпрос... по-скоро стои за теб, Гейт, дали си бил роден тогава, главата ти е доста напропагандирана, т.е. не си излязал още на чиста вода да ровиш за реалните факти. Аз съм набор 69, сметката показва, че гоня 45.