Анкета

Въпрос: За КОЙ ще гласувам?  (Гласуването приключено: Apr 29, 2013, 21:42)

• ГЕРБ,БСП,ДПС,АТАКА,СДС,НДСВ,Кунева и тн.
    - 9 (31%)
    ДРУГ
    - 11 (37.9%)

Общ брой гласове: 18

Автор Тема: За кой ще гласувам?  (Прочетена 78638 пъти)

Naka

• Напреднали
  • Публикации: 3465
    • Профил
Re: За кой ще гласувам?
« Отговор #405 -: May 13, 2013, 23:48 »
Ама защо отхвърляте класиците ???

"Важно не кто голосует, а кто подсчитывает голоса"
("Не е важно кой гласува, важно е кой брои гласовете")
И.В.Сталин
Активен

Perl - the only language that looks the same before and after encryption.

dejuren

• Напреднали
  • Публикации: 1025
  • Distribution: Ubuntu, RedHat
  • Window Manager: lxde KDE4
    • Профил
« Отговор #406 -: May 14, 2013, 03:00 »
На теория във всяка една нормална държава се предполага че когато на народа не му харесва една власт, той ще я смени. При нас обаче на практика се получава друго - избираме едните, за да не дойдат - пази боже - другите.

Ех мъкаааа...

Честно казано вече ми е тотално все едно какво ще става в тази държава. Колкото тегли народа ни в момента, не толкова, триста пъти по толкова са му малко. Загубена работа. Май накрая ще е най-добре да настане една епидемия от чума + глад, да измрат 3/4 от хората и да останем с територия колкото Лихтенщайн, че да се научим да бъдем нация и да използваме тия 2 кила матрял дето са ни между ушите. И оттам насетне да почнем да градим нещо. Евентуално де.

За вас не знам, но тези избори бетонираха решението ми другата година да стегна багажа и да се изнеса възможно най-далеч докато все още мога. Някак си като се замисля накъде върви цялата работа и като добавя това че един ден може да имам деца и те да живеят тук, почва да ми прилошава.

Отделяне на партията/партиите от държавната власт, управление само от експерти, партията само с възпитателна роля.

Махни частта с партията/царя/вожда/там подобни. Така стигаме до една хубава форма на управление, която по-знаещите наричат меритокрация и вече си дойдохме на думата. Аз за по-добър (теоретичен) вариант за управление не знам, освен въобще да няма никакво управление защото просто хората няма да имат нужда някой да ги управлява и да им казва какво да правят.

Само дето и двете са утопии, а за съжаление утопиите имат навика или да си стоят и да си бъдат утопии, или да съществуват в бъдеще неопределено време за неопределен период от време. Но като се има предвид сегашния умствен капацитет на хората и последните изчисления за това след колко години Вселената ще замине по дяволите, определено черните дупки ще умрат преди някоя от двете да стане реалност.

P.S: Just my 2 cents, нека никой не се чувства обиден от мнението ми. Ако е така, да ми се обади да го черпя бира  [_]3
Връщам черпнята  с бира за отговора на моите драскулици [_]3

Уффф аман от тази студена война, свърши преди 24 години и СССР я загубиха и съответно се разпаднаха. Макар да не знам въобще бил ли си роден тогава. Имам новина: това отдавна не стои на дневен ред.

Добре, драскаме студената война и връщаме на дневния ред. Имаме корумпирано управление, произведено от БКП във вид на партии малки, големи и всякакви, всеки драпа да прави партия, партията става хит само когато обслужва интересите на ЕС/САШ, които пък облужват интересите на мултинационалните компании (демек на капитализЪма), населението все иска да "се оправи", ама върви назад, защото за да живее някой добре милиони трябва да живеят зле, вместо 10 милиарда дълг от 1989, който е 0.65 от годишния износ имаме 163 млрд. - 2.27 пъти повече от БВП (за  годишния износ да не говорим). Предложения? Аз предлагам - зомбираме населението, храним го с пропаганда, преписваме историята, миналото задължително се отрича тотално, защото ако не - някой ще направи сравнение на база цифри (упс, изпуснах се по-горе, не ги четете цифрите!). Добър план, а?

Лично мен особено ме кефи БСП - хем левица, хем наследница на БКП, хем различна, хем служи на същите господари както всички останали. Просто трол от 85-то ниво!

Виж... другия въпрос... по-скоро стои за теб, Гейт, дали си бил роден тогава, главата ти е доста напропагандирана, т.е. не си излязал още на чиста вода да ровиш за реалните факти. Аз съм набор 69, сметката показва, че гоня 45.
Активен

http://webchat.freenode.net/?channels=ubuntu-bg
The quieter you become, the more you are able to hear.
Две седмици цъкане с мишката спестяват два часа четене на документацията.

laskov

• Напреднали
  • Публикации: 3170
    • Профил
« Отговор #407 -: May 14, 2013, 09:34 »
Новият ръководител на Android, Сундар Пичай, разкрива плановете си за платформата на Google:
Цитат
Виждам огромни възможности, защото просто е шокиращо колко голяма част от света няма достъп до компютърна техника.
източник
Когато ние и управниците ни започнем да разсъждаваме така, тогава ще започнем да се оправяме.

За обичащите четенето:
Британският посланик: Не бъдете песимисти, поставете България в центъра на картата
Eдвин Сугарев: Новият преход, който ни очаква
« Последна редакция: May 14, 2013, 10:39 от laskov »
Активен

Не си мислете, че понеже Вие мислите правилно, всички мислят като Вас! Затова, когато има избори, идете и гласувайте, за да не сте изненадани после от резултата, и за да не твърди всяка партия, че тя е спечелила, а Б.Б. (С.С., ...) е загубил, а трети да управлява.  Наздраве!  [_]3

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 8911
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
« Отговор #408 -: May 14, 2013, 19:11 »
Евалата на Сундур дядо му, каква фамилия му е дал  :D :D :D
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

backinblack

• Напреднали
  • Публикации: 3201
    • Профил
« Отговор #409 -: May 14, 2013, 20:21 »
Ласков, проблема на нас българите е, че всички най-много разбираме от работата на другия! Само акъли даваме, а в повечето случаи нищо не можем.

Не веднъж съм казвал тука във форума, че в условията та световна криза, всяко правителство от предишните политици нямаше и толкоз да свърши и сега предстои всички да да видят новите и да започнат тогава да се молят Бойко да се върне.
Това с магистралите и други инфраструктурни проекти които се плащат от европата е възможно най-умното решение без значение кой го предлага, но беше през цялото време съботирано от БСП!
За тези проекти България участва с 20% от сумата, но много повече се връщат обратно под формата на данъци, осигуровки и пр., а ако се дадат като директна помощ на някоя социална група нищо не се връща.
Тези бунтове не трябваше да свалят правителството, а да го накарат да разбърка лайната в енергетиката сътворени от тези които насочиха бунта към свалянето му, а не към промяна на системата.

Ето дори тук сме уж интелигентни хора, но не можем да се разберем за това кое е добре и кое не е!
Спорихме за гласуването и моята позиция е да не гласувам, защото ако гласувам трябва да бъде за ГЕРБ като по-малката злина, но предпочетох да не гласувам, защото този прост народ, докато не мине през революция, няма да ги изрине БСП!
На мен и на теб ще ни се свият още доходите, но все някак си ще издържим, но да му мислят тези които гласуваха за БСП!
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #410 -: May 14, 2013, 21:44 »
Цитат
Добре, драскаме студената война и връщаме на дневния ред. Имаме корумпирано управление, произведено от БКП във вид на партии малки, големи и всякакви, всеки драпа да прави партия, партията става хит само когато обслужва интересите на ЕС/САШ, които пък облужват интересите на мултинационалните компании (демек на капитализЪма), населението все иска да "се оправи", ама върви назад, защото за да живее някой добре милиони трябва да живеят зле, вместо 10 милиарда дълг от 1989, който е 0.65 от годишния износ имаме 163 млрд. - 2.27 пъти повече от БВП (за  годишния износ да не говорим). Предложения? Аз предлагам - зомбираме населението, храним го с пропаганда, преписваме историята, миналото задължително се отрича тотално, защото ако не - някой ще направи сравнение на база цифри (упс, изпуснах се по-горе, не ги четете цифрите!). Добър план, а?

Планът е добър, само дето фактите са грешни. Като почнем оттам че примерно БСП набра доста популярност, +300000 избиратели и обслужва интересите на една друга държава, не ЕС и САЩ. 10 милиарда долара никога не са били 0.65 процента от годишния износ на България, това означава че сме изнасяли стоки за над 1 трилион долара, което е нелепо. Външният ни дълг е много далеч от 163 милиарда долара. И на последно място, да речем че всичко беше така, аз поне не виждам никаква логика как пренаписването на историята ще помогне с каквото и да било.
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

laskov

• Напреднали
  • Публикации: 3170
    • Профил
« Отговор #411 -: May 14, 2013, 22:08 »
backinblack, с почти всичко от това, което си написал съм съгласен, но с последната част от последното ти изречение няма как да се съглася!
Цитат
...да му мислят тези които гласуваха за БСП!
Няма никакъв здрав разум в това защото и ти, и аз, и те сме в една лодка! И нямаме интерес да я клатим - дълбоко е, брегът е далече, а и провизиите са на свършване.
« Последна редакция: May 14, 2013, 22:10 от laskov »
Активен

Не си мислете, че понеже Вие мислите правилно, всички мислят като Вас! Затова, когато има избори, идете и гласувайте, за да не сте изненадани после от резултата, и за да не твърди всяка партия, че тя е спечелила, а Б.Б. (С.С., ...) е загубил, а трети да управлява.  Наздраве!  [_]3

backinblack

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #412 -: May 14, 2013, 23:26 »
backinblack, с почти всичко от това, което си написал съм съгласен, но с последната част от последното ти изречение няма как да се съглася!
Цитат
...да му мислят тези които гласуваха за БСП!
Няма никакъв здрав разум в това защото и ти, и аз, и те сме в една лодка! И нямаме интерес да я клатим - дълбоко е, брегът е далече, а и провизиите са на свършване.

Много си прав, но проблема е, че не ние я клатим, а те и ние не можем да им се противопоставим, а само да помислим как да се спасим за да не ни завлекат със себе си!
Точно и този развой очаквах за парламента и за това продължавам да мисля, че по-разумния вариант беше да не гласуваме, дори и да симпатизираме на ГЕРБ, за да се осерат по-бързо и напълно, та и нашата агония по-бързо да премине.
Активен

dejuren

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #413 -: May 15, 2013, 01:31 »
Планът е добър, само дето фактите са грешни. Като почнем оттам че примерно БСП набра доста популярност, +300000 избиратели и обслужва интересите на една друга държава, не ЕС и САЩ.
Мммм, не.
10 милиарда долара никога не са били 0.65 процента от годишния износ на България,
Не процента, пъти. 10 млд. / 0.65 = 15.4 млд.
Външният ни дълг е много далеч от 163 милиарда долара.
Ох, надявам се не "далеч повече от" 163 милиарда долара?
И на последно място, да речем че всичко беше така, аз поне не виждам никаква логика как пренаписването на историята ще помогне с каквото и да било.
Как няма да помогне. Ето сега ти си чел историята не такава каквато е, а нейната преписана версия, и си твърдо убеден, че 45 години е било "плохо" и има два вида живот: life и жизнь. Хм... по отношение на второто - аз също, само че негатива напоследък го слагам върху първата думичка. Ако продължаваме обаче да преписваме с такива ударни темпове утре-другиден никой няма да знае колко са били 10 милиарда долара и че сме можели да ги покрием с една година износ, че и да хартиса!

Цитат

Много си прав, но проблема е, че не ние я клатим, а те и ние не можем да им се противопоставим, а само да помислим как да се спасим за да не ни завлекат със себе си!
Точно и този развой очаквах за парламента и за това продължавам да мисля, че по-разумния вариант беше да не гласуваме, дори и да симпатизираме на ГЕРБ, за да се осерат по-бързо и напълно, та и нашата агония по-бързо да премине.
Ти сега предлагаш да скачаме от лодката доброволно, за да премине по-бързо агонията? Не става! Трябва да се стиснат за гушата тия, клатещите, и да се накарат да работят заедно с другите, дето гребат към брега. Ако клатят още - през борда!
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #414 -: May 15, 2013, 01:40 »
Ми пробвай да ползваш google преди да сервираш цифри. Примерно първият резултат при мен беше това:

http://www.bnb.bg/bnbweb/groups/public/documents/bnb_download/201302_s_ged_press_a1_bg.pdf

37 милиарда евро е доста далеч от 163 милиарда долара.

Да не би пак да си чел някоя статия от твоите там руски вестници? Датата беше ли вярна?

Пак не разбирам, да речем че някой пренаписвал историята, защото богатите ставали по-богати, а бедните - обратното. Ти вярно ли се опитваш да изкараш, че хората не са вдигнали втора октомврийска революция само защото някой ги бил лъгал в какъв рай живеели в соца? Наистина? Мен ми се струва че е по-лесно да вярваш в Дядо Коледа или супермен.
« Последна редакция: May 15, 2013, 01:52 от gat3way »
Активен

dejuren

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #415 -: May 15, 2013, 05:31 »
Не, този път не рових гугъл, цифрите са от "моите руски вестници" ;) Гугъл даде 37 до 48 млд.

А виж второ не се опитвам да изкарам как хората са "вдигнали втора октомврийска революция" защото някой ги бил лъгал, това е факт! Уви, за да ти стане ясно, че е факт... колко пътища трябва да се изходят... А и имай предвид - аз бях част от тази "втората октомврийска". За да разбереш лично, сам, че си бил лъган не е лесно, човек все си мисли, че е най-умен, него не могат го излъга.

Пък трето, аз в Дядо Коледа и супермен не вярвам. Аз вярвам в Дядо Мраз и Юрий Гагарин.  :P

ПП Е-е-е пак я оплесках:
Цитат
дългът на _частните фирми от нефинансовия сектор_ в края на 2011 г. е бил, според проучване на Българската стопанска камара 163 млрд. _лева_, което е 2.27 пъти повече отколкото е бил БВП на страната за съответната година и четири пъти повече отколкото е бил износът на България.

Цитат
Exports in Bulgaria increased to 3484.10 Million BGL in March of 2013
~= $2.3 млд отнесено към $37 млд = 16 пъти, съпоставено с 0.65 пъти хмм... вместо едно плащане, от което остава почти половината, 16 години експорт, за да платим сегашния дълг, а всичко друго освен за експорт работи на акумулатори? Такива работи приятелю.

Пак да не се подведем за последно - първия източник е само за частните фирми от нефинансовия сектор - 2011, вторите сметки са чисто мои по дълг + износ от гугл. От 4 до 16 пъти, т.е. години за експорт, за да платим дълга днес.
« Последна редакция: May 15, 2013, 07:04 от dejuren »
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #416 -: May 15, 2013, 08:27 »
Ееее тогава проблемът е друг.

Цитираната стойност от 163 е по всичко изглежда междуфирмена задлъжнялост. Т.е пекарната дължи на доставчика, доставчика на фермера, фермера на шофьора, шофьора на банката и т.н. Това обаче няма нищо общо с външен дълг.

Що се отнася до износа, в това което си цитирал си е казано - "in March of 2013". Износът на България за 2012 е бил за $27.67 милиарда долара - този път няма да прилагам линкове, но мисля че не е сложно да стигнеш до официалния източник.

Аз се опитвам да гледам прагматично на нещата. Положението определено не е особено розово, но далеч по-лесно е вместо да вдигаш революции, просто да си вдигнеш чукалата и да отидеш на някое по-хубаво място, това в днешно време не е сложно.

При все това, не съм чувал за емигрантски вълни към сталинистки държави от сорта на Северна Корея. Все към лошата Америка и Европа ги влече, да им се чуди човек на мазохизма.
Активен

dejuren

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #417 -: May 15, 2013, 14:39 »
тц, от официалната цифра намирам все някакви проценти, проценти... същите 3.4 млд лв, едни други $13 млд, ти си с $27 млд въобще... някой крие ли я тая информация?

а виж революции няма да се вдигат - Държавния департамент няма да ги финансира вече - сега сме на "правилната" кукичка. да не говорим, че цялата галимация тръгва назад. така че този път ще се прави _еволюция_.

емиграция, мазохизъм? не, реклама! пп къде са работили западните инженери по време на съветската индустриализация също е интересно да се прочете.
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #418 -: May 15, 2013, 15:51 »
Е не, пак ли трябва да го правя вместо теб. Хубаво айде, ето го:

http://export.government.bg/ianmsp/docs/foreign-markets/2012/10/01/fTrade2011.pdf?Status=Master

Значи сега единствената причина поради която хората не емигрират масово в Северна Корея или Куба е рекламата? От 6 милиарда човека барем 0.001% да не бяха повлияни от рекламата, това са 600 хиляди емигранти. Северна Корея не може и с толкова да се похвали. Или не си прав, или това е най-добрата реклама измисляна някога. Чак половината национален отбор по футбол на С.Корея е повярвала в нея.

Айде от мен да мине, разнообрази малко добрата реклама с (очевидно) не толкова добра:

http://www.youtube.com/watch?v=0VgW8lyCkaU

Активен

backinblack

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #419 -: May 15, 2013, 17:01 »
Другарчета, какво ги размахвате тези линкове дето, ако се вземат за чиста монета, да се чудиш на кой и за какво да вярваш!
Според някои, Европа е в голяма рецесия, щото пазара на нови автомобили от няколко години се свива! Според други пък, стационарните компютри/десктопи си отиват щото таблетите им изземали функциите и свиването на пазара на процесори за десктоп го доказвало!
И то все от къде къде икономисти, с образования, титли и пр., а аз дето съм с едно килиино СПТУ по текстил не мога да разбера, аз ли нещо не мога да стопля водейки се от логиката или те са преписвали на изпитите, или изобщо не се преподава и следователно не е така, но някак си не мога да стопля как може да се сравняват примерно продажбите на компютри и а-ли с продажбите на хляб примерно и да се вадят генерални изводи, когато едното днес го купуваш, утре го изсираш и купуваш пак, а другото се купува веднъж на минимум 5 години!
Убеждават ме, че сме имали по качествени продукти и по-качествена медицина, а сме по-болнави от преди, у наше село, а и не само у наше, в ТКЗС-то имаше над 1000 крави, а по къщята още толкоз, а сега крави не се виждат пък по магазините пълно с какви ли не млечни продукти, че даже и на стандарт "Стара Планина" отговарят!
Активен