Автор Тема: Емигрантите  (Прочетена 22395 пъти)

Златко

• Напреднали
  • Публикации: 2147
    • Профил
Re: Емигрантите
« Отговор #45 -: Nov 05, 2013, 21:05 »
Златен, отделянето не работи.

Аз по принцип съм либерален (абе направо либертарианец), та затова. Защото има и по-крайни начини, но веднага ще дойдат американските бомбардировачи да ни "възпитат".
А дали ромляните могат да се интегрират? Може и да могат, но не и у нас и не при положението в което сме намираме.
А ако не се реши проблема, манговците прогресивно ще се увеличават докато ние, българите, прогресивно намаляваме и в един не много хубав ден ще се окажем малцинство, както съм писал и преди. И тогава... не ми се мисли.
Гога, Господ не случайно е разделил хората с езици, цвят на кожата, култура и т.н. Защо разтуряме божествения порядък с неолиберални простотии и толерастия?
Активен

Без правила няма игра

backinblack

• Напреднали
  • Публикации: 3201
    • Профил
« Отговор #46 -: Nov 05, 2013, 21:16 »
Нещата в основата си са съвсем прости!
Щом се е родил в БГ, получава българско гражданство, щом има българско гражданство, значи е Българин и ще говори български и ще се подчинява на българските закони. Ако не му харесва, да си стяга багажа и да върви на майната си както отиват много българи.
Тези хелзински комитети и тем подобни, като ги защитават, нека защитават и българите от техните зулуми! Абе, требе много от законите които Путин вкара в Русия и тук да се вкарат!
За религията, нека всеки си изповядва  каквато си иска, стига да не я слага над закона, а педерасите да си се ебът в къщи, а не по улиците.
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #47 -: Nov 05, 2013, 21:44 »
Евреите няма ли да ги намесим най-накрая :)

Според мен белите са създадени за да има кой да им е виновен на черните за собствената им посредственост. Евреите са създадени по същата причина - за да има кой да им е виновен на белите за собствената им посредственост :)

В България може да се заменят евреите с циганите, защото очевидно всеки мечтае да е циганин, въпреки че на всеки циганите са му виновни за кочината наоколо.

Извода е че евреите и циганите управляват света!

Сега като се замисля обаче има една фундаментална разлика между българина и циганина. На циганина му светват очите и му потичат лигите при гледката на бакър, много бакър на едно място. На българина му светват очите и му потичат лигите при гледката на нафта, която се точи мазно-мазно от цистерна през фуния в туба!
« Последна редакция: Nov 05, 2013, 21:47 от gat3way »
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

Златко

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #48 -: Nov 05, 2013, 21:57 »
Евреите няма ли да ги намесим най-накрая :)

Да бе, вярно.  ^-^
Аз имам въпрос към евреите: Адам и Ева черни ли са били или бели?  :D
Активен

Без правила няма игра

backinblack

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #49 -: Nov 05, 2013, 21:59 »
Гейт, темата е много философска и аз съм се опитвал да философствам по нея и все стигам до двете крайности които се еднакво лоши!
Та, в европейската демокрация социализма е прекалено много и стимулира хората да не работят, а да търсят помощи от държавата, а бюджета се пълни от данъците на все по-малко работещите и резултата го виждаме в момента какъв е. Безработицата расте, работодателите си изнасят производството, а малкото които все още работят се чудят как да скатаят данъци, щото ако си платят всичко се обезсмисля работата им. Изход скоро не виждам от тази спирала щото мнозинството взема решенията на които се подчинява малцинството, а множеството са тези които вземат повече от колкото дават.
Другата крайност пък е дивия капитализъм и пак не бива!
Явно решените е само в цикличност на процесите.
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #50 -: Nov 05, 2013, 22:11 »
Чувал съм че имало и черни евреи, ама те в Израел имат малко по-различни критерии, това с етноса май не играе толкова за сметка на религията.
Активен

Златко

• Напреднали
    • Профил
Активен

Без правила няма игра

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #52 -: Nov 05, 2013, 22:20 »
Мисля, че тук живеят много прости хора. backinblack, твоята сива икономика може да помогне много в случая. Аз в самото начало това разправях - идеалната възможност да ни бачкат за без пари. Тия чернилки от Мали ли къде беше, със сигурност ще се скъсат от работа за 400-500 лева и ще бачкат колкото за 2-3 българи, при което няма да мрънкат за осигуровки.

А тук предъвкваме някакви простотии, пфу!
Активен

backinblack

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #53 -: Nov 05, 2013, 22:32 »
Другарчета, що не погледнете нещата малко по-глобално? Франция в Мали преследва частни интереси, но с парите на данъкоплатците, щатите пък го прави в цял свят, но не с парите на корпорациите които после се облажват, а после хайде помощи, дето на такива като нас ще помогнат с логистична помощ, но платена пак от нашите данъци, и после щото парите в бюджета не стигат, айде сега вдигане на данъците, че на акцизите, че хайде сега да помислим какво още можем да обложим и с акциз, щото с ДДС всичко и обложено.........., та хайде сега и всичко да минава през банка, че да няма чалъм да крият доходи, ама Путин и китайците ще им ебат мамата.

Тези хора бежанци не бягат току така, а войните виждате кой ги разпалва! Асад бил диктатор, нямало демокрация, в Либия също, а ОАЕ и другите сателити по-демократични ли са?
« Последна редакция: Nov 05, 2013, 22:34 от backinblack »
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #54 -: Nov 05, 2013, 22:46 »
Определено във Франция има повече забегнали от Мали (нали са им бивша колония, вземат гражданство относително по-лесно).

Не е в това въпроса - ето ти Германия, държавата за пример. Една от малкото, която има (или поне имаше доскоро) положителен търговски баланс с Китай. Там живеят колко бяха...4 милиона турци. В Турция каква точно война е имало?

Това че в България не можем да се справим с (колко бяха....8 хиляди?) души и го превръщаме в голямата тема (на фона на десетки далеч по-важни неща точно в момента), не говори добре. Но не говори добре не за франсетата или американците, ами за нас.
Активен

backinblack

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #55 -: Nov 05, 2013, 22:48 »
Гейт, ти правиш ли разлика между икономически емигранти и тези които бягат от военни действия които САЩ и Европа разпалват!?
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #56 -: Nov 05, 2013, 22:54 »
Тези които идват примерно от Мали са си точно икономически емигранти. Бежанци са в съседните им държави. Оттам нататък са емигранти.
Активен

backinblack

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #57 -: Nov 05, 2013, 22:59 »
В Мали в момента става почти същото като в Сирия, но там Франция прай демокрацията.
Активен

edmon

• Гост
« Отговор #58 -: Nov 05, 2013, 23:09 »
Някой по запознат да ми каже, ако се метна в франкфурт на летището с жената и детето и си изгорим паспортите ще ни приемат ли за сирийски бежанци????
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #59 -: Nov 05, 2013, 23:12 »
Мали е на няколко хиляди километра оттук. Ти сериозно ли вярваш, че онези хора са дошли специално в България точно защото там имаше военни действия (преди време апропо)? От колко държави по пътя...Алжир, Либия, Египет, Израел, Сирия, Турция, баш в България се поуспокоиха от стреса и решиха да забият палатките?

Да, там има война и да, има и интереси. И не, и да нямаше война, пак щяха да се пробват. Поради две причини - България е част от ЕС и е разграден двор. Това означава че добарат ли се дотук, оттам нататък да стигнат до някое цивилизовано място вече е лесно.

Всъщност, много малка част от въпросните миграционни потоци достигат дотук. Примерно може да се сметне колко е издръжката на тия 8000 парчета на година и да се сравни с това колко получаваме по кохезионните фондове. Ако остане нещо в повече или връщаме, или ни доплащат. Така ОК ли е?
« Последна редакция: Nov 05, 2013, 23:14 от gat3way »
Активен