Автор Тема: Спирайте бирата!!!  (Прочетена 7413 пъти)

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
Спирайте бирата!!!
« -: Oct 29, 2013, 21:46 »
След като прочетох този research:

http://www.economist.com/blogs/dailychart/2010/11/drugs_cause_most_harm#ixzz2fmXpHHlD

Много силно се замислих за някои неща от живота и реших да спра бирата.

Обективно погледнато няма как да имам добре аргументирано мнение по въпроса, след като съм метаболизирал малко под половината от изброените вредни агенти. Силно съм склонен да се съглася с повечето от класацията обаче - след като най-големите простотии съм ги правил или пиян или напушен, следователно алкохолът и канабисът заслужено си заемат първото и осмото място (аз зеленото бих го сложил някъде на 4-5 място ако зависеше от мен, само защото превръща по принцип тъпите хора в завършени идиоти). Както и някой трябваше в крайна сметка да им набие в главата на хората че цигарите не са най-голямото зло на света.

Обаче!!!

Искам да си представя след като алкохолът очевидно е по-безопасен от хероина, какъв точно е еквивалента на двама колеги хероинови наркомани да седнат и да изпият една бира в обедната почивка. Сигурно ще си боцнат по 1/10 доза, колкото да им върви разговора. Тия амфетамини хубаво са ги сложили нагоре, щото единствено създават малоумна еуфория и на другия ден ти идва да си пръснеш главата, ама защо пък кокаина да е толкова лош бе пфууу. Аз от него имам предимно хубави спомени, а и като минат половин-един-часовите мъки след като свърши, после си си свеж като репичка, а не цял ден да ти е умряло и да не можеш да се дигнеш от леглото.

Обаче нали трябва да живеем здравословно. Отказвам напълно алкохола и минавам на амфетамини, те са няколко места по-надолу. Вместо една бира вечер, паткам една малка тънка линийка, колкото да мога да се наспя. Когато дойде време да се отрежа като прасе, съответно се разчертавам като прасе и си карам на минерална вода. Виждам че бутана е далеч под фасовете, та вместо да пуша, ще дишам газ от запалка.

Живейте здравословно!
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

Naka

• Напреднали
  • Публикации: 3469
    • Профил
Re: Спирайте бирата!!!
« Отговор #1 -: Oct 29, 2013, 22:24 »
Ами то само алкохолът ми остана :'( А Другите въобще не съм ги пробвал.....

И са какво вода ли да пием? Но скоро прочетох, че и тя е била много опасна.
http://e-vestnik.bg/6978
http://30dumi.eu/2013/07/avstralijski-ucheni-prepora-chvat-da-se-otkazhem-ot-voda-v-plastmasovi-butilki/
Ще трябва и нея да отказваме.

« Последна редакция: Oct 29, 2013, 22:30 от Naka »
Активен

Perl - the only language that looks the same before and after encryption.

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #2 -: Oct 29, 2013, 22:58 »
Захарта беше последната конспирация, за която знам.

Иначе съвсем сериозно, според мен алкохолът определено е най-голямото зло, едно на ръка заради всички глупости, които се вършат под негово въздействие и две на ръка, защото превръща хората в специфичен сорт идиоти-конформисти. Много ми е интересно обаче ако примерно теоретично си разменят легалния статут с хероина, какво ще стане. Според мен едно поне 50% от населението ще станат нещо като диабетиците. Няма да измират толкова масово от свръхдози, хепатити и тем подобни, защото това според мен е следствие предимно от нелегалния статут. Обаче ще бъде перфектното робско население - политиците ще го връткат както си искат.
Активен

edmon

• Гост
« Отговор #3 -: Oct 30, 2013, 00:19 »
Тези изследвания дават отговор на въпросите: може ли да се оценява всичко статистически и ако са зададени грешните въпроси може ли да се намери правилният отговор????!! :)
Активен

dejuren

• Напреднали
  • Публикации: 1025
  • Distribution: Ubuntu, RedHat
  • Window Manager: lxde KDE4
    • Профил
« Отговор #4 -: Oct 30, 2013, 01:42 »
Захарта беше последната конспирация, за която знам.

Иначе съвсем сериозно, според мен алкохолът определено е най-голямото зло, едно на ръка заради всички глупости, които се вършат под негово въздействие и две на ръка, защото превръща хората в специфичен сорт идиоти-конформисти. Много ми е интересно обаче ако примерно теоретично си разменят легалния статут с хероина, какво ще стане. Според мен едно поне 50% от населението ще станат нещо като диабетиците. Няма да измират толкова масово от свръхдози, хепатити и тем подобни, защото това според мен е следствие предимно от нелегалния статут. Обаче ще бъде перфектното робско население - политиците ще го връткат както си искат.
Ха! Намери за какво да се хванеш. Че то и сега си го имаме "перфектното робско население" с активната помощ на СМРАД - Средства за Масова Реклама, Агитация и Дезинформация. Не бирата трябва да спреш, Гейт, а телевизията. А за противояд да вземаш редовно до пълното прочитане на "Манипулация на съзнанието" от Сергей Кара-Мурза.
Активен

http://webchat.freenode.net/?channels=ubuntu-bg
The quieter you become, the more you are able to hear.
Две седмици цъкане с мишката спестяват два часа четене на документацията.

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #5 -: Oct 30, 2013, 08:45 »
Аз телевизия не гледам, щото е скучно и няма feedback, но не се чувствам особено свободен от цялата работа.

Естествено че се използва за broadcast-ване на разни там послания, това е идеята в крайна сметка. В този ред на мисли, забавен е въпроса дали има значение ако я гледаш трезвен или употребил каквото и да било от въпросната таблица. Сигурен съм че комбинацията от марихуана с телевизия ще е най-убийствена за населението. Преди години бях станал фен на Вучков поради тази причина, даже съм разхищавал пари за да му звъня в ефир и да му обяснявам че е турчин. Медиите и наркотиците, ммммдам, още Хъксли навремето се е досетил какво мощно средство е това за изграждането на перфектното общество.
Активен

lunarvalley

• Гост
« Отговор #6 -: Oct 30, 2013, 09:12 »
сутрешната бира е първата крачка към неизвестността  [_]3
Активен

radovid

• Напреднали
  • Публикации: 27
  • Distribution: Debian, Bodhi
  • Window Manager: KDE, E17
    • Профил
« Отговор #7 -: Oct 30, 2013, 09:15 »
Тая таблица е много обобщена. Ей тука е обяснена подробно.
Активен

backinblack

• Напреднали
  • Публикации: 3201
    • Профил
« Отговор #8 -: Oct 30, 2013, 20:54 »
Гейт, ти ебеш ли бре!!!?
При мен, а и при други мои приятели, бирата много кофти ни действа когато след няколко бири ни се отвори...... ебня! Едно такова, хем ти 'убаво, хем ти се пИка, а най-много върви лятото и най-много за ибане, баш пък през лято се отваря  >:D . Зимътъ също има, ама тогава сме на ракия и тя добре се съчетава с ибнята.
Иначе другите работи не съм ги пробвал, с изключение на тревата, ама нещо не можах да и усетя еуфорията така както другите покрай мен! Бях на 4-5 ракии като дръпнах 5-6 пъти последователно и нищо по-специфично не усетих, пък ония деца дето я бяха донесли още след първите 2-3 дърпания се разкикотиха като малоумни!

Активен

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #9 -: Oct 30, 2013, 21:38 »
Ето, сега ми даваш още една причина да откажа бирата. Заменям я с кокаин. Там нещата придобиват коренно различни измерения значи. Имам чувството че окрилен от цялата работа, мога да мина снежанка, седемте джуджета и за бонус да пръсна гъза на Робокоп.
Активен

backinblack

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #10 -: Oct 30, 2013, 22:09 »
Въй, не оди тогава във Варна, че един от другия форум разправяше как попаднал на травестит  :o  :D
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #11 -: Oct 30, 2013, 23:43 »
Такъв му бил късмета значи, от половин Варна да попадне на травестит. Бас държа че е пил бира преди това. Само от това ще да е.
Активен

Златко

• Напреднали
  • Публикации: 2147
    • Профил
« Отговор #12 -: Oct 31, 2013, 07:57 »
Едно такова, хем ти 'убаво, хем ти се пИка...

Ще те разочаровам, backinblack, но това е от ЕГН-то.  ;) Тия реклами за простата и разните там хапчета за какво мислиш са направени, а?
Ама де да знам, не съм бираджия, макар че пийвам от време на време.

За gat3way.  :D

Цитат
4 Не е за царете, Лемуиле, не е за царете да пият вино, нито за князете да кажат: Где е спиртното питие?    
5 Да не би, като се напият, да забравят закона и да онеправдаят угнетяваните.    
6 Давайте спиртно питие на оня, който загива и вино на огорчения духом.    
7 За да пийне и да забрави сиромашията си, и да не помни вече окаяността си.

(Притчи Соломонови, глава 31)
Активен

Без правила няма игра

backinblack

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #13 -: Oct 31, 2013, 10:22 »
Едно такова, хем ти 'убаво, хем ти се пИка...

Ще те разочаровам, backinblack, но това е от ЕГН-то.  ;) Тия реклами за простата и разните там хапчета за какво мислиш са направени, а?
Ама де да знам, не съм бираджия, макар че пийвам от време на време.

Ееее, а като пия ракия и после..... няма проблем! Само с бирата е така ;) . Не разбирам от медицини, ама не чувствам нищо по-различно от преди като бях по-млад, та да одя и по доктори.
Активен

Златко

• Напреднали
  • Публикации: 2147
    • Профил
« Отговор #14 -: Oct 31, 2013, 11:42 »
Ееее, а като пия ракия и после..... няма проблем! Само с бирата е така ;) . Не разбирам от медицини, ама не чувствам нищо по-различно от преди като бях по-млад, та да одя и по доктори.

Е, ама голем си разБИРАч!  :D
Бирата се пие в големи количества и натоварва отделителната система, разбирай пикочния мехур. Твърдия алкохол натоварва само черния дроб (ако не е в премерени количества).
Активен

Без правила няма игра