След като прочетох този research:
http://www.economist.com/blogs/dailychart/2010/11/drugs_cause_most_harm#ixzz2fmXpHHlDМного силно се замислих за някои неща от живота и реших да спра бирата.
Обективно погледнато няма как да имам добре аргументирано мнение по въпроса, след като съм метаболизирал малко под половината от изброените вредни агенти. Силно съм склонен да се съглася с повечето от класацията обаче - след като най-големите простотии съм ги правил или пиян или напушен, следователно алкохолът и канабисът заслужено си заемат първото и осмото място (аз зеленото бих го сложил някъде на 4-5 място ако зависеше от мен, само защото превръща по принцип тъпите хора в завършени идиоти). Както и някой трябваше в крайна сметка да им набие в главата на хората че цигарите не са най-голямото зло на света.
Обаче!!!
Искам да си представя след като алкохолът очевидно е по-безопасен от хероина, какъв точно е еквивалента на двама колеги хероинови наркомани да седнат и да изпият една бира в обедната почивка. Сигурно ще си боцнат по 1/10 доза, колкото да им върви разговора. Тия амфетамини хубаво са ги сложили нагоре, щото единствено създават малоумна еуфория и на другия ден ти идва да си пръснеш главата, ама защо пък кокаина да е толкова лош бе пфууу. Аз от него имам предимно хубави спомени, а и като минат половин-един-часовите мъки след като свърши, после си си свеж като репичка, а не цял ден да ти е умряло и да не можеш да се дигнеш от леглото.
Обаче нали трябва да живеем здравословно. Отказвам напълно алкохола и минавам на амфетамини, те са няколко места по-надолу. Вместо една бира вечер, паткам една малка тънка линийка, колкото да мога да се наспя. Когато дойде време да се отрежа като прасе, съответно се разчертавам като прасе и си карам на минерална вода. Виждам че бутана е далеч под фасовете, та вместо да пуша, ще дишам газ от запалка.
Живейте здравословно!