а ОАЕ и другите с години си множат богатствата и предават от поколение на поколение.
И ги градят от колко поколения...2-3?
Нямаш идея за какво говориш. Аз съм ходил в историческият музей в Дубай (който е от малкото напълно безплатни такива, изглежда малко сюреалистично, особено там). Тези хора преди 200 години са живели ужасно мизерно, били са едни рехаво-населени племена, които са си плащали рекета на британската империя, която срещу това е идвала и е набивала канчето на племето дето е решило да издевателства със съседното. Много за кратко са имали късмета да се позамогнат малко с ваденето на бисери (и как е ставало това и как са мрели като мухи, не искаш да видиш как изглежда ловец на бисери на снимка). После японците са пуснали ментетата и са ги утрепали.
Дубай през 1950 е бил съвкупност от няколко палатки, 2-3 дървени къщи и рехави пасища, има снимки от това време. Нито пристанища, нито пътища, нито дори една сграда от камъни. И тов нещо съответно тотално изгаря от пожари веднъж на 4-5 години.
Реално погледнато на тия хора живота им започва през 60-те. И първото което правят след сключването на петролните концесии е....не, не атомна бомба, а да си направят пристанището и пътя до него.
Ей там е разликата. Ти ми говориш че руснаците били съсипани през ВСВ. ОАЕ е била съвкупност от палатки през това време, камък върху камък не е имало.