Понеже виждам, че се стигна до общи приказки и не искам да отварям нова тема, ще споделя, че вече ме е страх да си отворя браузъра.
Историята е, че си инсталирах Опера. Браузъра. Чували сте го сигурно. Инсталирах го на Уиндоус, понеже още се колебая, къв линукс да си хакна на другия дял. Поисках да сваля един два торента от известнен на всички българи тракер, но проклетата програма не хвърли торент файла към торент клиента ми, въпреки че тези файлове са асоциирани с него. Отворих настройките на Опера да оправя работата - нъцки! Имаше по-малко настройки от BIOS-а ми едва ли не. Поразрових в нета - нищо. Писах във форума им и получих след няколко часа от един от дългогодишните им поддръжници, не мога да го нарека другояче, че за сега не е възможно това, което искам. Абсурдно! И ситуацията и дилемата. Някога ми беше любимият браузър. Както и да е! Не помня причината да отворя настройките отново, но там видях да се мъдри чакащо за отметка квадратче, срещу което имаше уведомление, че ако искам сайтовете да имат достъп до микрофона и камерата ми, само трябва да сложа едно тикче. Изправиха ми се косите. Настръхнах. Веднага се запитах, дали мога да разчитам на някаква отметка, да махна ли драйверите, да откача кабелите ли, въпреки че лапито е в гаранция, що ли?!

Ако изключа JS, означава да го включвам заради интернета при 30 от 31 сайта, които посещавам.
Нямаше възможност и за промяна на езика. Въпреки, че зададох език за инсталиране да е английски, ми направи интерфейса на български, а такова нещо ме обърква само. Почвам да гледам компа като неандерталец. Не препоръчвам в никакъв случай това нещо. Доре по-бавно стартира от лисицата, въпреки всички add ons дето съм и хакнал.