Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 25   Надолу

Автор Тема: Относно ЕС  (Прочетена 59522 пъти)

4096bits

• Напреднали
  • Публикации: 7568
    • Профил
Re: Относно ЕС
« Отговор #135 -: Jan 14, 2014, 20:06 »
Понеже виждам, че се стигна до общи приказки и не искам да отварям нова тема, ще споделя, че вече ме е страх да си отворя браузъра.
Историята е, че си инсталирах Опера. Браузъра. Чували сте го сигурно. Инсталирах го на Уиндоус, понеже още се колебая, къв линукс да си хакна на другия дял. Поисках да сваля един два торента от известнен на всички българи тракер, но проклетата програма не хвърли торент файла към торент клиента ми, въпреки че тези файлове са асоциирани с него. Отворих настройките на Опера да оправя работата - нъцки! Имаше по-малко настройки от BIOS-а ми едва ли не. Поразрових в нета - нищо. Писах във форума им и получих след няколко часа от един от дългогодишните им поддръжници, не мога да го нарека другояче, че за сега не е възможно това, което искам. Абсурдно! И ситуацията и дилемата. Някога ми беше любимият браузър. Както и да е! Не помня причината да отворя настройките отново, но там видях да се мъдри чакащо за отметка квадратче, срещу което имаше уведомление, че ако искам сайтовете да имат достъп до микрофона и камерата ми, само трябва да сложа едно тикче. Изправиха ми се косите. Настръхнах. Веднага се запитах, дали мога да разчитам на някаква отметка, да махна ли драйверите, да откача кабелите ли, въпреки че лапито е в гаранция, що ли?!  ??? Ако изключа JS, означава да го включвам заради интернета при 30 от 31 сайта, които посещавам.

Нямаше възможност и за промяна на езика. Въпреки, че зададох език за инсталиране да е английски, ми направи интерфейса на български, а такова нещо ме обърква само. Почвам да гледам компа като неандерталец. Не препоръчвам в никакъв случай това нещо. Доре по-бавно стартира от лисицата, въпреки всички add ons  дето съм и хакнал.
« Последна редакция: Jan 14, 2014, 20:10 от 4096bits »
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #136 -: Jan 14, 2014, 20:19 »
Доколкото ми е известно, javascript-а не може да достъпва камерата и микрофона. Камерата може би скоро ще може, защото има някаква малоумна езотерична HTML5 спецификация за това, която не се подържа в нито един браузър. Микрофона може да се използва през едно API, което работи само върху мобилни браузъри и то само при някои. Сигурен ли си че не става въпрос за flash, щото там тези две неща могат да се достъпват сигурно откакто го има?

Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

4096bits

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #137 -: Jan 14, 2014, 20:36 »
Честно да кажа, не зная. Не разбирам от JS. Видях го като отметка и това беше. Нямам си на идея как работи.
Активен

remotexx

• Напреднали
  • Публикации: 4133
    • Профил
« Отговор #138 -: Jan 14, 2014, 20:44 »
Не че има нещо общо с ЕС, но

Ако имаш възможност истегли си по-стара версия на Опера-та (12.х или още по-стара)

доколкото знам новата Опера (18+) вече е blink базирана и е много "постна"
http://www.chromium.org/blink

т.е. гол Chrome
а те все-още нямат вградена поддръжка на  торънти както версиите преди 13-та

и аз бях неприятно изненадан че ми го няма любимия Opera Dragonfly Send network request най-вече  ??? ама изрових от архива една по-стара 12.51 и си е ок.

П.П. Не знам защо така са ти отговорили - явно се надяват скоро да го пренапишат за блинк ли що ли (торънт клиента)
« Последна редакция: Jan 14, 2014, 20:50 от remotexx »
Активен

4096bits

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #139 -: Jan 14, 2014, 20:50 »
Нямам представа. Използвам лисицата за интернет. Притесних се, че това изобщо може да се случва без мое позволение. Защото отметката нищо не значи за някой, който е решил как иска да са нещата. Би трябвало да имам контрол над машината, но не и друг. Но явно за тая работа сам ще трябва да си пиша софта. Така ли се получава? Малко трудоемка задача.
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #140 -: Jan 14, 2014, 21:14 »
Няма да се притесняваш, камерата няма как да снима, без да светка светодиода или поне браузъра няма как да го сътвори това. Някоя хакерска кариера ще си замине така, рядко се случва да ти свети лампата "хакнаха ме".
Активен

4096bits

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #141 -: Jan 14, 2014, 21:45 »
Така, както сте се разговорили, ще ми кажете ли какво да инсталирам, за да имам минимална работна среда? Наумил съм си на другото дялче да сложа едно ubuntu server, без никакви "сървъри", едно xorg, но от тук нататък не съм много наясно за основни програми, дето може да ми трябват. И ако искам да си пиша с вас, само едно startx firefox и толко. Може едно i3 или awesome да сложа, най-много.
Активен

backinblack

• Напреднали
  • Публикации: 3201
    • Профил
« Отговор #142 -: Jan 14, 2014, 22:26 »
То и на Гюрчани беше по-добро от това на Орбан, ма какво от това - и двете са зле.

Тва като дойде икономическа криза, всякакви дебили изпълзяват, точно като в апокалиптичните филми където винаги се намират идиоти, призоваващи хората да се покаят и да пукнат от глад докато се молят на Господ за спасение. Това България, Гърция, Унгария са емблематичен пример.

Сидеров примерно е типичен пример. Щял да оправя раждаемостта - без да е гледал дете през живота си. Щял да оправя икономиката и да дава по 1000 лева минимална заплата - не е подхващал дори гаражен бизнес през живота си, как точно ще оправи икономиката, не знам. Ще се бори с натовските колониалисти, които превъздигаше докато беше главен редактор на в-к Демокрация. Говори ти за морал, а из нета се подвизават голите му снимки, а неговите хора влизат в панделата за педофилия. И така нататък и така нататък.

Мнозинството хора, "народа" са глупави и това е факт. Като се сговни положението се хващат на първия идиот който им обясни как виновни са им извънземните и рептилите и как ще ги оправи вдругиден. Дотам чак че тоя фикус са го обявили за "злато" (кафяво?) и национално съкровище. Ще падна от смях.

Българина от средновековието до наши дни уж образован и с претенции не разбра, че файда от смяна на царя/господаря няма, а трябва да се сменя системата или да се подобрява с времето, а ние точно това не правим и който и да дойде на власт, все едно и също, че и по-лошо и резултата винаги е бил да разтурим старата къща преди да сме направили новата.
А с всеки изминал ден ни се отнема по малко свободата уж за нещо добро и ни го натикват 10 ката, но по малко.
Това е положението другарчета! Проблема е не в политиците, а в системата, а системата ние всички позволяваме да ни я налагат от вън. Та то педали, та още какви ли не глупости срещу които не протестираме докато не почукат на нашата врата.
А системата си върви срещу природата! Жените ще градят кариери, мъжете ще се обичат с мъже, децата ще се отглеждат в приемни семейства, храните ще се модифицират за по-голяма трайност...........
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #143 -: Jan 14, 2014, 23:00 »
Жените са "градили кариери" и някои мъже са се обичали с мъже откакто съществува света. Проблемът не е там изобщо. Проблемът според мен може да се илюстрира с прости примери - обажда ти се някой и ти казва че дъщеря ти е блъснала и убила човек и ти трябва да дадеш 5000 лева на следователя...и ги даваш, ти уж умния, възпитания и образования уж в по-добрите времена, смях. Или пък идва някой, който ти продава гениалното устройство, което ти спестява 30% електроенергия и представлява...кондензатор и светодиод, за промоционалната цена от 60 лева...и ти го купуваш, сигурно защото изглежда футуристично и защото ще прецакаш ЧЕЗ тяхната мама. Или пък твой близък се разболява, обаче фармацевтите и докторите нали са много лоши мутри и ти ще го лекуваш с "бабешките" методи...при което състоянието му се влошава рязко и го вкарват в болница и ти отиваш и пребиваш лекуващите лекари, защото са виновни....и други примери за величието на "народа", който трябва да бъде спасен от държавата, държавата трябва да го спаси от собствената му простотия разбираш ли. Защо така и не разбрах - ето това е противоестествено.

П.П все пак между България и Гърция има разлика:

Цитат
Aко си мислите, че Волен е уникален идиот, ще ви кажа, че всяка държава има по един като него. Искам, обаче, да видите реакцията на журналистите пред говорителя на гръцката неофашистка партия 'нова зора', в момента, в който си позволи да нарече журналистите 'негодници'. ОСВЕН ТОВА, имунитетът на депутатите от 'златна зора' беше отнет, ОСВЕН ТОВА, четририма от депутатите им са в затвора, и ОСВЕН ТОВА, са ги сложили в женското отделение, за да бъде позорът максимален.
« Последна редакция: Jan 15, 2014, 00:33 от gat3way »
Активен

Naka

• Напреднали
  • Публикации: 3467
    • Профил
« Отговор #144 -: Jan 15, 2014, 11:49 »
Или пък идва някой, който ти продава гениалното устройство, което ти спестява 30% електроенергия и представлява...кондензатор и светодиод, за промоционалната цена от 60 лева...и ти го купуваш, сигурно защото изглежда футуристично и защото ще прецакаш ЧЕЗ тяхната мама.

Преди време се опитах да попрочета за тази работа. Това което успях да разбера е следното:

В някои държави...Някои електро-доставчици наред с консумираната енергия начислявали и наказателна такса за дефазирането между тока и напрежението.
Или както е по-известно при синусуидалните тоци - cos(fi).

Та слагат и такса 'cos(fi)' и ако сложиш такова устройство (кондензатор) дето да подобри cos(fi) ще ти намалее тази допълнителна такса. Но няма да ти намалее основната консумация.

Сега въпросът е много спорен и сигурно ефекта е и много мижъв, щото в съвременният свят за домашни нужди май няма големи индуктивни товари.
Големи товари са може би само перални, прахосмукачки или там където има електродвигатели. Но всички такива консуматори дето причиняват дефазиране си имат вградени кондензатори  :o на входа точно заради тази причина.

Тъй че много силно се съмнявам на запад в едно обикновенно домакинство това устройство да има някакъв ефект.
А пък за БГ дето няма такава наказателна такса ефекта е 0%

« Последна редакция: Jan 15, 2014, 11:57 от Naka »
Активен

Perl - the only language that looks the same before and after encryption.

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #145 -: Jan 15, 2014, 13:13 »
Индустриалните абонати май си плащат реактивната мощност, та би трябвало да са основния клиент на тия хаховци, защото там има и консуматори. Ама нещо не съм чувал това да се случва.

Можеше и по-просто да го измислят - продаваме вълшебен реагент, капваш 5мл в пълен резервоар и колата харчи с 30% по-малко. Бас държа че и на това доста народ щеше да върже.
Активен

backinblack

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #146 -: Jan 15, 2014, 14:11 »
И май ще вземем да стигнем до извода, че ако ги няма разните излишни таксички които са единствено с цел да затрудняват сметките на потребителите, то и от такива устройства няма да има нужда!
Та, говорим за системата Гейт, не за последиците!
Ти май беше споменал, че жена ти има нещо общо с медицината, та колко неща има там, дето ако се вършат както трябва и в точните моменти, голяма част от разходите за лекари и разходите свързани с дейността им също няма да ги има. Без да смятам тук болката морална и физическа на пациентите!
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #147 -: Jan 15, 2014, 14:28 »
backinblack, стига писа преди да четеш :)

В случаят за потребителите няма такива такси, а тези устройства са ненужни (и твърде вероятно ненужни дори и да съществуваха). Всъщност, нищо чудно дори да повишават консумацията на електроенергия, защото тая лампичка като свети, харчи ток.

Та не системата, простотията си е виновна.

Обаче сега ми хрумна че това може да е конспирация някаква и електроразпределенията нарочно да рекламират и подържат тази простотия тайно и подмолно. Един вид да се възползват от простотията на хората за собствена изгода. В крайна сметка щом политиците го правят, защо и ЕРП-тата да не го правят.
« Последна редакция: Jan 15, 2014, 14:31 от gat3way »
Активен

Naka

• Напреднали
  • Публикации: 3467
    • Профил
« Отговор #148 -: Jan 15, 2014, 14:47 »
Та не системата, простотията си е виновна.
Май ще дойдете на мойто, че 'съзнанието определя битието'
Активен

Perl - the only language that looks the same before and after encryption.

backinblack

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #149 -: Jan 15, 2014, 18:02 »
Гейт, и в природата и в икономиката, на всяко действие си има и противодействие!

Ще ти го онагледя с данъците! Световната практика отдавна е доказала, че колкото са по-високи, растат и разходите за събиране докато в един момент дори и превишат, но кадърните икономисти не отиват в държавния сектор, щото там не ги ценят, а отиват в частния, а за държавния сектор остават некадърните които не го знаят това нещо. Същото е положението и със счетоводителите! Кадърните не стават данъчни, а си правят счетоводни къщи и некадърните счетоводители-данъчни не могат да излязат на глава с тях, защото се оказва, че те са по-добре запознати с вратичките в законите и наредбите от данъчните.
Аз също не съм си го измислил, а съм го чел някъде в нета.
Та, ето и какъв е днес резултата: Държавата вдига данъците и финансира цели бизнеси за спестяване, обърни внимание, че не говоря за укриване, а за законно спестяване, та цели бизнеси за спестяване на данъци. Та то са счетоводители, та офшорни зони в които една камара хора от това се изхранват и всичкия този масрав го плаща бачкащия на който има какво да се удържи, щото на този дето получава помощи, няма какво да му удържаш.
И въпреки всичкото това спестяване, все някаква част остава за крадене от политиците и за малко социални нужди за прах в очите!
Хайде сега, представи си, че данъците бяха на половината на това което са сега, че и под половината! Този излишен бизнес нямаше да съществува, щеше пак толкоз да има за крадене от политиците и за социални нужди, но ти като си вземеш условните 1000 лева заплата ще си позволиш 800 за лични нужди, а не както е сега 400! Доста чувствителна е разликата нали!!?
Активен
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 25   Нагоре
« назад напред »