Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 25   Надолу

Автор Тема: Относно ЕС  (Прочетена 59578 пъти)

Златко

• Напреднали
  • Публикации: 2147
    • Профил
Re: Относно ЕС
« Отговор #150 -: Jan 15, 2014, 18:43 »
Обаче сега ми хрумна че това може да е конспирация някаква и електроразпределенията нарочно да рекламират и подържат тази простотия тайно и подмолно. Един вид да се възползват от простотията на хората за собствена изгода. В крайна сметка щом политиците го правят, защо и ЕРП-тата да не го правят.

Тъй тъй, а помниш ли точно преди 1 година каква беше ситуацията със сметките за ток? Нали оттам почнаха протестите?
Айде сега, ти си технически грамотен, кажи може или не може да се манипулира електромера::)
Активен

Без правила няма игра

satir

• Напреднали
  • Публикации: 1073
  • Distribution: FreeBSD-10.1 & LMDE
  • Window Manager: i prefer MATE
    • Профил
« Отговор #151 -: Jan 15, 2014, 19:05 »
backinblack, пак  коментираш неща, които, както стана ясно, не разбираш. цената на данъка не зависи от размера му, а от неговата същност. от размера на данъка зависи неговата събираемост. има една "крива на Лафер". която показва тази зависимост, но този път наистина няма да те ограмотявам. има нет- кеф ти гугъл, кеф ти дък дък го, кефти некоя друга търсачка- намери си я и се образовай!
май трябва да ти припомня това
Цитат на: satir
...
"Най-големият враг на знанието не е незнанието, а илюзията за знание."
Стивън Хокинг
....
« Последна редакция: Jan 15, 2014, 19:12 от satir »
Активен

backinblack

• Напреднали
  • Публикации: 3201
    • Профил
« Отговор #152 -: Jan 15, 2014, 19:11 »
Хахаха! И за какво да ме ограмотяваш!!!? Можеш ли да вземеш данък от човек или субект който няма приходи!!!? От къде идват заплатите и печалбите за тези които единственото което работят е спестяване на данъци за клиентите си!!!?
Май доста си преписвал на изпитите за вишу и магистратура :D :D :D
Активен

satir

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #153 -: Jan 15, 2014, 19:14 »
ти разбираш ли, за какво говориш? май- не! един път говориш за цена, друг път от кой може да се вземат данъци... омешал си си понятията, както пиле кълчища.
това май трябва да си го сложа в подписа
Цитат на: satir
...
"Най-големият враг на знанието не е незнанието, а илюзията за знание."
Стивън Хокинг
....

ето и едно вики, за "Крива на Лафер"
« Последна редакция: Jan 15, 2014, 19:28 от satir »
Активен

4096bits

• Напреднали
  • Публикации: 7569
    • Профил
« Отговор #154 -: Jan 15, 2014, 19:32 »
Данъците са диктатура. Не е странно, че хората дават пари доброволно за едно, но не искат да дават за друго. Не съм склонен да давам данъци, пари, при положение, че нямам контрол, информация или входна точка в системата и не мога да виждам, за какво се изразходват. Поради тази причина не пращам sms-и, не давам два лева за картичка, когато ми предложат на улицата за нечие болно дете. Всяко принудително съдействие на хората в нещо, само създава проблеми. Може да не се проявят веднага, след година или десет години. Но това си е като вулкан - колкото повече време е тих, толкова по-силно ще изригне, когато се случи. Всяка диктатура в такива мащаби, е геноцид. Да не можеш да си позволиш, лекарства или лечение, да не можеш да си позволи съвременни домакински уреди, които ти пестят енергия, да не можеш да си позволиш нормален хранителен режим за теб и семейството ти. Никой няма да е склонен при това положение да плаща данъци. И докато системата гледа на харченето на бюджета като на разход за държавата, а не като на инвестиции в различните отрасли и сили, кито движат обществото, нещата ще се запазят такива, каквито ги наблюдаваме. И понеже всичко се движи и съхранява в проклети машини, безкрайно съжалявам, че няма способностите към момента и знанието, за да срина цялата система
« Последна редакция: Jan 15, 2014, 19:36 от 4096bits »
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

backinblack

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #155 -: Jan 15, 2014, 19:32 »
Тоз лафер може да ми накриви скарата само!
Отдавна съм спрял да чета разтягане на локуми! Зададох ти 2 прости въпроса! Ще те попитам отново по друг начин. Полезен ли е с нещо този бизнес който по-горе визирах за обществото и от кой се издържа?
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #156 -: Jan 15, 2014, 19:35 »
Обаче сега ми хрумна че това може да е конспирация някаква и електроразпределенията нарочно да рекламират и подържат тази простотия тайно и подмолно. Един вид да се възползват от простотията на хората за собствена изгода. В крайна сметка щом политиците го правят, защо и ЕРП-тата да не го правят.

Тъй тъй, а помниш ли точно преди 1 година каква беше ситуацията със сметките за ток? Нали оттам почнаха протестите?
Айде сега, ти си технически грамотен, кажи може или не може да се манипулира електромера::)

Ми точно де - ЕРП-тата избират стратегическия момент, когато хората са си опукали парите по празниците, за да ги сюрпризират с високи сметки. Медиите раздухват нещата, хората протестират и се палят, ЕРП-тата раздухват далаверата с джаджите за 60 лева, които уж пестят ток, а всъщност става обратното и яко печелят от простотията на хората.

Нямам идея дали електромерът теоретично може да се манипулира дистанционно от страна на енергото, склонен съм да вярвам че не може, понеже няма обратен канал. Ако някой ден си взема от тези електромери с дистанционното отчитане дето бълват телеметрия по радиото, с голям ентусиазъм ще се позанимая да разбера какво минава в ефира и да си направя "паралелно" отчитане. Това би било доста по-точно от емпиричните експерименти с паралелните електромери.
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

satir

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #157 -: Jan 15, 2014, 19:36 »
след като Лафер не е авторитет за теб, кой съм аз, че да ти обясня, каквото и да е. плувай в невежеството си и самодоволно се заблуждавай, че разбираш светът в който живееш.
Байт, няма данъци - няма държава. въпросът за справедливоста и контрола са съвсем друга тема.
Активен

backinblack

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #158 -: Jan 15, 2014, 19:43 »
Цитат
Данъците са диктатура.

Данъците са необходимост! Не на празно преди време швейцарците проведоха референдум дали да не се намалят и съответно да се орежат някои харчове на държавата им и те познай!!!? Избраха да не се намалят!
Но, за да направят такъв избор, явно се харчат прозрачно и ефективно и данъкоплатците са доволни от това, но при нас не е така. С какво ще се финансира образованието, ако няма данъци? Всеки ще решава по собствено усмотрение дали си струва да харчи пари за училище на детето или да не харчи!? Резултата със сигурност ще 100% пълна неграмотност. Данъци, но не както е у нас и в европата да ти съдират кожата и да нямаш право на мнение за целесъобразното им харчене, па кво остава и за вето!
Осигуряването не трябва да е задължително, а хората трябва да имат собствен избор! Само тогава осигурителните фондове ще се размърдат да предложат условия които да убедят хората в целесъобразността му.
Активен

4096bits

• Напреднали
  • Публикации: 7569
    • Профил
« Отговор #159 -: Jan 15, 2014, 20:50 »
Същото казвам и аз. Склонен съм да плащам данъци, но да зная колко, за какво отива. И защо. Въпреки, че имам някакъв закон за достъп до информация, такава не се дава, при поискване. Отрязват те директно. Трябва да го осъдиш ли, че да си свърши работата и да отговори, каквото го питаш?
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

Naka

• Напреднали
  • Публикации: 3467
    • Профил
« Отговор #160 -: Jan 15, 2014, 21:55 »
Брей този лафел голяма крива е измислил. :o
И аз си мисля че икономистите само локуми разтягат без да вдяват за какво става дума.

Нещо икономиката хич не ми се вписва в графата за наука. Като си помисля, че даже и више завършват със специалност икономист. Какво толкова учат.
Активен

Perl - the only language that looks the same before and after encryption.

backinblack

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #161 -: Jan 15, 2014, 22:33 »
Цитат
Като си помисля, че даже и више завършват със специалност икономист. Какво толкова учат.

То, по-важното е колко научават, че като гледам, на болшинството от тях им е проблем конюнктурата за да се реализират,  а куп проспериращи фирми са създадени от, както ги наричат те, селски тарикати и селския тарикат, явно повече е научил, че конюнктурата да не му пречи.

Та пак до приказката, че можещия го прави, а не можещия учи другите как се прави!
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #162 -: Jan 15, 2014, 23:10 »
Икономиката си е наука като всяка друга. Тя е точно толкова псевдонаука, колкото и медицината примерно. Или информатиката. За последното мога лесно да дам пример - няма човек на този свят да знае тайната как се пише "сигурен" софтуер. Който твърди обратното е просто арогантен идиот. Няма я желязната теория, която като я следваш, резултатът да е нетрошлив софтуер. Да, има много добре известни неща, има много номера и трикове, но няма нищо общовалидно. Това е причината всичко рано или късно да се счупва. На практика, ние разтягаме локуми и правим експерименти, без да знаем за какво става дума. Хората нариват маса пари за резултатите от тези експерименти и локуми и когато всичко се издъни, понякога губят много пари.
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #163 -: Jan 16, 2014, 01:34 »
Всъщност, ако трябва да съм честен, медицината е повече псевдонаука от информатиката, поне доколкото разбирам от жена ми. Абсолютна каубоищина. Тия хора там са тотално на вълна квантова физика и "статистически издържано е това, а какво ще стане точно сега ебеш ли му майката". Въобще не е случайно че всичките шокиращи новини са от типа "ако пиеш сок от моркови, имаш 20% по-нисък шанс да се развиеш едикакъв си карцином".

При все това, всеки нормален човек би предпочел като се наложи, да го кълца завършил медицина и специализирал хирург, пред някакъв самообучен на военното поле в Сирия wannabe касапин.
Активен

satir

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #164 -: Jan 16, 2014, 05:20 »
Брей този лафел голяма крива е измислил. :o
И аз си мисля че икономистите само локуми разтягат без да вдяват за какво става дума.

Нещо икономиката хич не ми се вписва в графата за наука. Като си помисля, че даже и више завършват със специалност икономист. Какво толкова учат.
със същите аргументи и със същия успех можеш да попиташ "какво толкова учат" за всички хуманитарни дисциплини. и ако нещо не разбираш, да го омаловажаваш не е най-мъдрото поведение. философията "око да види, ръка да пипне" е доста... селяшка, нали?
« Последна редакция: Jan 16, 2014, 05:41 от satir »
Активен

Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 25   Нагоре
« назад напред »