Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 25   Надолу

Автор Тема: Относно ЕС  (Прочетена 59463 пъти)

backinblack

• Напреднали
  • Публикации: 3201
    • Профил
Re: Относно ЕС
« Отговор #225 -: Jan 21, 2014, 15:55 »
Я го кажи като за простички хора, че ни тъ разбрах.  ;D
"Не можем да решим проблемите, като използваме същия тип мислене, който сме използвали, когато сме ги създали." - Алберт Айнщайн

Това много добре звучи, но едни батки с мноо кинти, дето 85 човека притежават половината свят не ти питат ти какво мислиш и дали е правилно, а искат да те заробят още повече и нещата вече не опират до някакъв диалог между 2-3-5-10 различно мислещи, а диктат от позиция на силата и възможностите!
Активен

neter

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 3408
  • Distribution: Debian, SailfishOS, CentOS
  • Window Manager: LXDE, Lipstick
    • Профил
« Отговор #226 -: Jan 21, 2014, 16:08 »
Активен

"Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве" - Джиду Кришнамурти

4096bits

• Напреднали
  • Публикации: 7568
    • Профил
« Отговор #227 -: Jan 22, 2014, 13:01 »
Хората никога не са били свободни. Какво искате от свят, в който една от основните роли се играе от държава, основана от бягащи престъпници и отритнати от обществото хора, бедни и необразовани. Да тръгнеш да пресичаш океан стъпил на нещо нестабилно и зависещо изцяло от капризите на времето и риска съпътстващ това, не са били нищо, сравнение с живота, който са имали на стария континент. Смъртта е била другарче, не нещо опасно.
Също огромна власт имат петролните магнати от OPEC, които добреди 50 години не са били нищо повече от номади, мотащи се напред назад с камилите си и готови да резнат гърлото на всеки, стига това да им е от полза. Имали са просто късмет, че са удряли прекалено силно по колчето, когато са си опъвали палатката в пустинята. Дори може да не са разбрали, колко по-ценно тогава е било черното нещо, избликнало в краката им. Манталитета на тея хора не се е променил, нито начина им на живот. Просто сега живеят в по-големи "палатки", а номадството им е глобално.
Такива са хората, които имат в ръцете си толкова средства, че могат да решат с махване на ръка, проблемите на много от африканските държави.
Има кръгове от хора, в които вече не можеш да попаднеш стъпил върху авоарите си. Валутата която се обменя сред тези хора е властта. Парите не им на вниманието.
Армии и полицейски служби се грижат за добруването на тези индивиди. Вижте какво става в украйна. Полицаите стрелят по собствения си народ.
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

backinblack

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #228 -: Jan 22, 2014, 18:58 »
Не бих се учудил скоро и тук да стане като в Украйна, но съм сигурен, че нашите полицаи и военни няма да са като украинските!
Иначе, ние напълно си заслужаваме съдбата в която сме! Преди време когато се застъпвах за ББ ме обвинявахте, че съм му поддръжник и не можах да обясня така, че да бъда разбран, че не съм за никого, а просто ББ в момента е по-добрия избор от тези които ще дойдат след него и се оказах прав. Като спорихме за пушенето на закрито, пак никой не разбра, че това е просто едно малко, но съществено ограничение на правата, щом от една част от хората се иска нещо, без да им се предоставя и друг избор. Утре пак по същата схема, че загрижени за здравето ни, ще ни натикат и чипчетата.
Ето и с педалите е същата работата! Живота сами си го правим такъв какъвто е и никой не ни е виновен. Страдаме от собствената си глупост.
Активен

Златко

• Напреднали
  • Публикации: 2147
    • Профил
« Отговор #229 -: Jan 22, 2014, 19:23 »
Живота сами си го правим такъв какъвто е и никой не ни е виновен.

А бе така е, ама не е баш така. Виж само какво беше писал малко преди това.

Това много добре звучи, но едни батки с мноо кинти, дето 85 човека притежават половината свят не ти питат ти какво мислиш и дали е правилно, а искат да те заробят още повече и нещата вече не опират до някакъв диалог между 2-3-5-10 различно мислещи, а диктат от позиция на силата и възможностите!

[_]3
Активен

Без правила няма игра

4096bits

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #230 -: Jan 22, 2014, 20:19 »
И аз съм на мнение, че сами сме си виновни. Ние сме си ги "избирали", ние си ги търпим, ние търпим наглостта им и безсмислените бръщолевения пред камерите и микрофоните. Нищо чудно да стане като в Украйна. Може би е трябвало. Една добре окопала се власт, направила така, че да не може да се детронира толкова лесно с "демократични" средства, дори невъзможно, няма да се даде току-така. Целта им е видна от всичко - да са на власт. И ако хората искат да ги няма там, няма да се дадат просто така. Ако се наложи, ще използват всички средства. Власт, обслужваща се сама за себе си, се сваля по един единствен начин. Насила.
Историята го е показала ясно.
Активен

backinblack

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #231 -: Jan 22, 2014, 21:09 »
Специално за казуса Украйна, там нещата според мен са доста по-различни! Путин им дава доста и то веднага, ако се присъединят към брикс, а европата им обещава, че ще ги нахрани след като умрат от глад! БРИКС не е СССР както се опитват да го изопачат и нашите медии които пеят в общия хор, че и Асат диктатор, че там има режим и президента е диктатор, а подкрепящите демокрацията арабски страни, щото имат повече демокрация от колкото в Сирия!
Същото е положението и в Украйна. Само дето те сега започват.
За мен въпроса е, дали Янкулович чисто по държавнически разсъждава и за това отлага присъединяване към ЕС или му е повлияно лично!!!?
Активен

remotexx

• Напреднали
  • Публикации: 4133
    • Профил
« Отговор #232 -: Jan 22, 2014, 21:10 »
И аз съм на мнение, че сами сме си виновни. Ние сме си ги "избирали", ние си ги търпим, ние търпим наглостта им и безсмислените бръщолевения пред камерите и микрофоните. Нищо чудно да стане като в Украйна. Може би е трябвало. Една добре окопала се власт, направила така, че да не може да се детронира толкова лесно с "демократични" средства, дори невъзможно, няма да се даде току-така. Целта им е видна от всичко - да са на власт. И ако хората искат да ги няма там, няма да се дадат просто така. Ако се наложи, ще използват всички средства. Власт, обслужваща се сама за себе си, се сваля по един единствен начин. Насила.
Историята го е показала ясно.

А-а-а, Що бе?!
има и друг вариант
// Мила БСП, ти си земен рай

П.П. Сетих се за онзи стар виц:
  Седят си песимист и оптимист на самотен остров.
  Мълчание...
  Песимистът казва: По-лошо от това не може да бъде, а оптимистът отговорил: Ааа, може, може...
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #233 -: Jan 23, 2014, 01:11 »
Така е, евразийския съюз няма нищо общо с СССР и още по-малко с комплексите на руснаците че вече нищо не зависи от тях. Путин носи на Украйна само благоденствие и истинска демокрация, както се вижда по улиците. Понякога трябва да дърпаш ушите на непослушните разбира се, както навремето в Унгария и Чехословакия, но това няма нищо общо сега. Янукович прави всичко това от любов към народа си и не заради имотите и яхтите си и определено не тласка държавата си към гражданска война. Асад е добър човек, а лошите искат да го свалят, но той има воля (като бате ти Бойко) и не им се дава. Това че дори България се напълни с избягали от неговия рай, няма значение. Ако остане, бидейки зъболекар, ще излекува зъбите на цяла Сирия.

Войната е мир. Свободата е робство. Невежеството е сила. Здравият разум не се поддава на статистика.
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

backinblack

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #234 -: Jan 23, 2014, 09:43 »
http://www.epochtimes-bg.com/2013-03/2013-09-13_07.html А това сигурно е новата европейска политика за насърчаване на раждаемостта!
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #235 -: Jan 23, 2014, 10:09 »
backinblack, в ЕС нямаме нужда да правим патриотични блогове, в които пишем как Путин насилва негърчета. Не знам разлика в манталитета ли, каква е причината.
Активен

4096bits

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #236 -: Jan 23, 2014, 10:21 »
Това, а и други неща някои хора се опитват да пробутат във всяка една държава в Европа. Това, което всъщност се прави, е да се отнеме изцяло възпитателната роля на родителите при децата. Те просто ще го хранят и обличат. Ако много знаят, държавата е готова и това да прави за доброто на дечицата. Има едно нещо, което се случва при всяко дете. То сляпо вярва на родителите си. До определен момент. Но този момент е важен за целия по-нататъшен живот на човека. Не случайно се говори за първите седем години. Това е период, през който се изграждат модели на поведение, реакции и мислене, които остават за цял живот. И когато родителя не дъзпитава детето си, а го прави една институция, детето ще вярва сляпо и в нея. Причината е проста. Непознатото, което понякога плаши. А възрастните са така уверени нали. Носят спокойствие.   >:D Тази поквара, която се налага, в бъдещите години на детето ще е като Отче наш, занего. В крайна сметка ще израстне човек изцяло подвластен на хедонизма, а такъв човек можеш да го водиш за носа, както магарето, като му тикнеш морков пред муцуната. То и самия човек тогава, няма да се различава много от магаре.
И ето! Имате едно послушно и сервилно общество.
Активен

backinblack

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #237 -: Jan 23, 2014, 11:27 »
Гейт, такива като теб които смятат, че ще цъфнем и ще вържем като част от ЕС са наивници или пряко облагодетелствани от случващото се. И с двете категории спора е излишен.
Не забравяй само, че имаш дете и днешните ти решения които са плод на твоето грешно или правилно мислене ще са в основата на нейното бъдеще.

Гейт, ето ти още http://www.youtube.com/watch?v=YVljeQpJRJY&feature
« Последна редакция: Jan 23, 2014, 11:48 от backinblack »
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #238 -: Jan 23, 2014, 12:22 »
Ми гледай сега - вариант да правим каквото си знаем няма. В Югославия се пробваха, ама приключи болезнено.

ЕС определено си има кусури, но е на светлинни години от гнилия, затънал в корупция авторитарен модел на Путин. Само за няколко дена мечешки прегръдки в Украйна се видя истинското му лице, изпотрепани хора по улиците, щото те нали там в Русия така са свикнали - царчето и пуделчетата му да бият и мачкат, а раята да си търпи и да изпитва патриотична радост от случващото се.

Ако трябва да избирам бъдеще между това което е сега в Русия и това в ЕС, няма да се замислям много.

Апропо, Путинизмът очевидно вирее добре сред много прости хора, пример е долното...

http://news.ibox.bg/news/id_1508189359

Не знам колко трябва да ти е акъла за да вземеш това насериозно.
« Последна редакция: Jan 23, 2014, 12:30 от gat3way »
Активен

backinblack

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #239 -: Jan 23, 2014, 12:28 »
Далече съм от мисълта, че трябва да сме в едната или другата прегръдка, а да си защитаваме националните интереси и приоритети както го правят не малко абсолютно независими държави. Независими нито от Русия, нито от ЕС, нито от САЩ.
Вземи една Турция пък, ако искаш и Швейцария.

Русия има бизнес интереси в Б-я свързани с европата. Ама кво ме интересуват мен бизнес интересите на европата, когато руснаците ми дадат цена на газа на половината на това което плащам сега? Ние можем да развиваме ИТ индустрия! Шивашкия бизнес си върви на въпреки! Има и други бизнеси които се развиват успешно на въпреки! Китай също имат бизнес интереси у нас и то, извън това, че сме член на ЕС!
« Последна редакция: Jan 23, 2014, 12:34 от backinblack »
Активен
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 25   Нагоре
« назад напред »