Котката я няма
баща ми също...
http://otvet.mail.ru/question/11804480"В пределах до 10 кГц кошачий слух значительно лучше "
!!!до 10 килохерца-до 10-не повече!!!-до тука с ултразвука!
спектралния анализ на стъпки показва, че има пик към 8 килохерца, и след това спада
"Първо ще ти трябва микрофон пушка, за да симулираш по-добре ухото на котката"- микрофонът пушка има остра насоченост на диаграмата-държал съм пушка 7 години в БНТ по време на записи-знам какво е това-ушите на котките нямат чак такава насоченост!!!
Веднага ти казвам опитната постановка-включи кондензаторния си микрофон дето го ползваш в Скайпа и пусни Audacity. Включи слушалки и си ги сложи на главата.Усили входа за микрофон от миксера толкова-колкото чуваш с ушите си. Дано картата ти да е с ниско ниво на шума за микрофонен вход.
запиши с Audacity, вдигни с 10 децибела или колкото си искаш слушай-гаранция, че няма да чуеш стъпки и на 2 етажа разлика.
друга опитна постановка- включи кондензаторния микрофон в касетен дек и слушалките също-там съотношението сигнал шум винаги е високо-поне 55 децибела , пусни го на запис и слушай-макар да си вдигнал усилването много над 10 децибела пак нищо няма да чуеш-ама гарантирано
ако искаш си вържи изхода от касетния дек към входа на компютъра и с Audacity си вдигай и анализирай колкото си искаш!!!
Повтарям-чувствителност спрямо човешкото ухо равна на 10 децибела е твърде малко, като разлика, за да чуе Котката дори и през 2 етажа+затворена врата.
аз имам професионален кондензаторен микрофон с остра насоченост-включих го-дори при пълно усилване-много над 10 децибела беше абсурд да чуя стъпки...
накарах едно момиче с маратонки-(баща ми обикновено се връщаше от тенис с маратонки-случаите са много) да мине покрай вратата-дори и нея не чух-вратата ми не е уплътнена-има луфт по цялата дължина 0.5 милиметра-там където беше Котката беше къде-къде по уплътнена.
Да не говорим за 6 етажа...!!!