Автор Тема: Една мечта малко по-близо!  (Прочетена 11044 пъти)

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
Re: Една мечта малко по-близо!
« Отговор #15 -: Feb 15, 2014, 18:45 »
Не по темата, ама backtoblack, глей какво правят братушките:

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1218736

wannabe европейци, има мноооооого да ни гонят докато ни стигнат. Но пък бързо наваксват, кога направиха съюз, кога почнаха с глупостите :)
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

backinblack

• Напреднали
  • Публикации: 3201
    • Профил
« Отговор #16 -: Feb 15, 2014, 18:51 »
Не знаех, че те интересуват такива новини! При мен мина още вчера http://btvnews.bg/article/svetut/dantelenite-gashti-zabraneni-v-mitnicheskiya-sayuz.html ! Даже и ги сметнах, че си купуват най-много по 5-7 гащи на година, ако сметките им за обема на пазара са верни :D
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #17 -: Feb 15, 2014, 18:56 »
Съвсем случайно го видях и ми стана забавно и се сетих за теб :)
Активен

backinblack

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #18 -: Feb 15, 2014, 19:01 »
Благодаря, че се сещаш за мен!
Иначе, изобщо не мисля, че са простотии! При нас като се отебаха всякакви стандарти и не знаеш какво купуваш.
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #19 -: Feb 15, 2014, 23:57 »
Напротив - примерно забраниха пушенето и сега е доста по-здравословно да седнеш някъде на заведение  ;D
Активен

backinblack

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #20 -: Feb 16, 2014, 00:39 »
Гейт, кога ще разбереш, че всяка забрана която налага определен начин действие, без да дава избор или като ограничава всички други избори е антидемократична и не води до нищо добро! Те нека да си я презентират както си искат!
Цяла зима гледам как непушачите мръзнат на вън с пушачите! Аз и много мои приятели спряхме да ходим по къчми и кафенета или много рядко, но не защото не можем да си ги позволим. Естествено, че женските мрънкат дето не ги водим, но да са мислили когато са я подкрепяли!
Ако тръгнат пък да ми обясняват, че здравния бюджет много се охарчвал покрай нас, то всеки може да се информира, че от акцизи от цигари и алкохол влизат много повече пари от колкото е целия им бюджет, който требе да се пълни от здравни вноски!
Заради ей такива Ентелигенти, леко полеко всичко ще ви забранят, щото всичко което е полезно за едно е вредно за друго и накрая ще станете като кокошки на ясла!
През вековете хората са воювали за свобода, а вие зорлем си я подарявате!
Активен

backinblack

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #21 -: Feb 16, 2014, 00:54 »
Виж едно интересно медицинско четиво !
Замисли ли се как действат природните закони! Растенията и животните живеят в симбиоза в природата. Когато климата е добър за растенията се увеличава популацията на тревопасните животни, а те пък като станат много, се увеличава популацията на хищниците. Природата не създава болести за урегулиране на популацията, а болестите идват от неправилно хранене и начин на живот. И боледуват предимно хората, щото нали са по-висши същества!
Ти чул ли си в природата, измежду свободно живеещите животни, да възникне епидемия и да се натръшкат с хиляди както при хората чума и тем подобни!?
Всяко ограничаване на правата на една група хора с цел да се подобри живота на друга се задействат природните закони срещу които човечеството е безсилно!
Активен

console

• Напреднали
  • Публикации: 243
    • Профил
« Отговор #22 -: Feb 16, 2014, 01:47 »

Ако тръгнат пък да ми обясняват, че здравния бюджет много се охарчвал покрай нас, то всеки може да се информира, че от акцизи от цигари и алкохол влизат много повече пари от колкото е целия им бюджет

И най ми е смешно когато кажат че "Булгартабак" бил на загуба.  ;D
Активен

“Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail Better.”

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #23 -: Feb 16, 2014, 01:50 »
Говориш пълни глупости сега :) Епидемии има и сред животните и дори сред растенията. И да, измират масово. И не - епидемиите не възникват поради неправилното хранене, това са пълни глупости. И не - не боледуват предимно хората, това не знам откъде го измисли. Примери няма смисъл да давам, защото можеш да намериш колкото си искаш.

Медицинското четиво е като физичното четиво за торсионните полета, имам цяла книга тук не помня откъде се пръкна, някой ми я беше подарил навремето - пак уж физик я е писал, а е пълна с шокиращи окултистки фантасмагории. Реално погледнато можеше и по-зле, когато жена ми ми беше обяснила какво всъщност представлява хомеопатията, много дълго време се чудех как може в аптеката да продават такива глупости...но като се замисля, плацебо ефекта може би върши работа.
« Последна редакция: Feb 16, 2014, 01:56 от gat3way »
Активен

Naka

• Напреднали
  • Публикации: 3469
    • Профил
« Отговор #24 -: Feb 16, 2014, 09:37 »
Например - шап, птичи грип...

А при хората здравословният, 'еко' живот може да намали болестите, но няма да ги избегне. Друг е въпросът че в съвременната цивилизация няма начин по който да се живее здравословно.

« Последна редакция: Feb 16, 2014, 09:49 от Naka »
Активен

Perl - the only language that looks the same before and after encryption.

lunarvalley

• Гост
« Отговор #25 -: Feb 16, 2014, 10:17 »
Цитат
но като се замисля, плацебо ефекта може би върши работа.

- хората искат да вярват
- хората искат да се чувстват специални и "прозрели"
- хората масово ги мързи да се винкнат или поне попрочетат нещо за това което се знае научно
=> най-лесно е отричането на това което ги мързи да разберат и измислянето на собствени обяснения

резултатите на нещата по горе са видни във всички български и не самo форуми, включително и този. Препратки към блогове на разни всезнайковци или информационни страници като тази от backinblack. Апропо, gat3way -- поздравления за това, че пусна връзка към статия в PubMed, но не мисли че ще даде резултат. Преди време един юнак тука спореше как кафето било ужасно вредно и как кофеинът извличал калция от костите. Аз му намерих статия в PubMed, която опровергаваше това, той пък прати връзка към някакъв сайт от рода на "домашен-лекар.бг" където подкрепяха неговата "теория". Накрая ми каза, че всеки имал право на мнение. Значи щом научните публикации в PubMed биват приравнявани до нивото на такива сайтове, за какво да си говорим?
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #26 -: Feb 16, 2014, 11:27 »
Май не съм пускал линк към pubmed....хм или поне не помня.

Иначе според мен, това е си шаманизъм, някои хора имат нездравословното желание да се изживяват като шамани. Това същото като шаманите там при индианците, които имат привилегията да си говорят с древните духове под въздействието на пейот, както и да играят танци около огъня, за да завали. Такива хора от една страна получават признание от останалите, от друга страна няма нужда да дават обяснение за теориите си (и да го дават, винаги могат да го направят по шамански, с шамана не се спори). Проблемът е че това не работи много добре от гледна точка на науката, защото всеки може да пише каквото си иска, но последното трябва да мине peer review от други хора, които работят по проблема. И съответно като не издържи, виновен си си сам....или да де, виновна е световната конспирация. В масовия случай обаче просто не се стига дотам - wannabe шамана намира някакво много тайно четиво в нета и започва да го проповядва с пълната убеденост че е прав.

Медицината и физиката в момента според мен привличат най-много шаманизъм, вероятно защото има достатъчно много нерешени проблеми. Така както едно време е било с химията и географията. Като е станало ясно че отвъд океана не живеят дракони и че няма как от фосфор да синтезираш злато, тези неща са се кротнали.

Имам странното усещане, че шаманистки теории започват да се прокрадват и из ИТ нещата. Не говоря за шаманите - квартални хакери. На мен неотдавна ми се случи да споря с конспиратик, който твърдеше че биткойн е всъщност crowdsource-нат дистрибутиран софтуер на NSA, който се използва за разбиване на криптирани комуникации от нищо-неподозиращи алчни хора. Няма оправия ей. На всичкото отгоре, случаят беше щастлив, защото аз (за разлика от опонента си) много добре знам какво точно се смята, цапал съм си ръцете като съм писал собствен софтуер за целта и много добре знам може ли или не може да се пригоди за атакуване на други алгоритми. Това обаче въобще по никакъв начин не ми придава тежест бе пфу. Човеко даже подхожда с леко пренебрежение все едно съм идиот и промит мозък, а той видиш ли е осъзнал цялата схема, въпреки че дефакто няма идея. Не можеш да го убедиш...то и смисъл няма, много бързо ти идва нанагоре да спориш за такива глупости.
Активен

Златко

• Напреднали
  • Публикации: 2147
    • Профил
« Отговор #27 -: Feb 16, 2014, 11:36 »
Говориш пълни глупости сега :) Епидемии има и сред животните и дори сред растенията.

Дай пример за епидемия сред дивите животни. И то такава, която да НЕ е предизвикана от антропогенна дейност.

Например - шап, птичи грип...

За шапа четох, че дивите животни са по-слабо възприемчиви от домашните „лигльовци“.
За птичия грип основна заслуга има човека.
Активен

Без правила няма игра

lunarvalley

• Гост
« Отговор #28 -: Feb 16, 2014, 11:40 »
Цитат
Май не съм пускал линк към pubmed....хм или поне не помня.

в темата за мириканците и луната
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #29 -: Feb 16, 2014, 11:51 »
Цитат
Дай пример за епидемия сред дивите животни. И то такава, която да НЕ е предизвикана от антропогенна дейност.

А антропогенната дейност има връзка защото хората ги карат да се хранят нездравословно и да затлъстяват?

OK иначе - ето един пресен случай: http://globalresearchreport.com/2013/11/18/virus-responsible-for-killing-almost-800-dolphins-as-part-of-dangerous-epidemic-now-found-in-four-whale-deaths/#sthash.Ji46b5Rv.dpbs
Активен