Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 19   Надолу

Автор Тема: За световната политика, Украйна и българското общество  (Прочетена 46634 пъти)

lunarvalley

• Гост
ох, на батьо геополитическите стратези  ;)
Активен

Златко

• Напреднали
  • Публикации: 2147
    • Профил
Е? Или и това ви налага лoшият ЕС? Гледай филма Lars and the real girl, ще е информативен. ;)

Това нали не е оня Ларс::)

Сега, лошото в тая работа с Крим е, че ако има референдум и Крим се отцепи и се присъедини към Украйна, това създава прецедент. Познайте от три пъти без право на грешка кой е следващия!  >:D Турция и доганите само това чакат, за да вземат част от България.
По ирония на съдбата може да загубим територия заради Русия. БожА работа.
Активен

Без правила няма игра

cybercop

• Напреднали
  • Публикации: 5626
  • Distribution: Ubuntu LTS, CENTOS 6.x
  • Window Manager: Xfce, Gnome 2
    • Профил
Сега, лошото в тая работа с Крим е, че ако има референдум и Крим се отцепи и се присъедини към Украйна, това създава прецедент. Познайте от три пъти без право на грешка кой е следващия!  >:D Турция и доганите само това чакат, за да вземат част от България.
По ирония на съдбата може да загубим територия заради Русия. БожА работа.
Не съм корифей по международна политика, но мисля, че целта на референдума е Крим да се присъедини към Руската федерация.
За прецедента - за какъв прецедент става въпрос след Косово, което ние като доказали се продажници признахме от раз. При това ставаше въпрос за наистина неделима и част от Сърбия територия от векове.
За Доган и сие - защо му е да отделя част от България, когато може да я има цялата. При това - да управлява с абсолютна власт, а не да се съобразява с турското правителство, което като нищо може да му надене хомота. Ако успее да вкара и втора партия в парламента, което се очертава да стане, тогава нищо не може да му попречи да направи това. Не, че и сега не е така.
Много съм против тези теми, но случайно погледнах този пост и не се сдържах. Извинявам се за намесата.
« Последна редакция: Mar 08, 2014, 11:41 от cybercop »
Активен

Ползването на Linux води до пристрастяване. Факт.
http://s19.postimg.cc/4oajwoq5v/xenial2.png

Златко

• Напреднали
    • Профил
Не съм корифей по международна политика, но мисля, че целта на референдума е Крим да се присъедини към Руската федерация.

Именно.  :(

За прецедента - за какъв прецедент става въпрос след Косово, което ние като доказали се продажници признахме от раз. При това ставаше въпрос за наистина неделима и част от Сърбия територия от векове.

Прав си за Косово, но те не са се присъединили към Албания, поне не още. В случая говорим за присъединяване на Крим към Русия. Иначе те и сега си имат автономия.
« Последна редакция: Mar 08, 2014, 11:46 от Златко »
Активен

Без правила няма игра

cybercop

• Напреднали
  • Публикации: 5626
  • Distribution: Ubuntu LTS, CENTOS 6.x
  • Window Manager: Xfce, Gnome 2
    • Профил
Автономията я имат, докато не е влязла украинската армия. След това вече възможностите за всякаква автономия на това преобладаващо руско население ще намалеят. А, Русия ще трябва да води истинска война при която ще пострадат и руснаците, които ще бъдат един вид заложници.
Руснаците рядко оставят своите на произвола на съдбата и в такива случаи не се интересуват от цената за това. Нерадостната съдба на сомалийските пирати след отвличането на един руски екипаж е много добър пример за това. Дори не посмяха да държат сметка тогава на руските власти, само плахо ги запитаха, къде са пиратите. Руснаците им казаха, че са ги пуснали, но никой не ги е виждал след пристигането на руският военен кораб.
« Последна редакция: Mar 08, 2014, 12:02 от cybercop »
Активен

Ползването на Linux води до пристрастяване. Факт.
http://s19.postimg.cc/4oajwoq5v/xenial2.png

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
Според мен там война в Украйна няма да стане и то не щото ще стане голямата патаклама. Дори да не стане голямата патаклама, това ще е края на панславизма и големия руски център на православието като идея. Като се замисля - докато бяха СССР не се се млатили с други славянски държави. След това в Молдова може да мине че са спасявали славяни от румънци. След това в Грузия - там верно са православни, ама може да мине номера за лудия с промития мозък от НАТО дето трябвало да се накаже. Обаче тръгнат ли да се млатят с втората най-голяма славянска държава, остави останалите, ами ще види голям зор пред руснаците да го оправдае тва. В смисъл през цялото време се обяснява как за всичко били виновни една шепа фашисти, ама като почнат да измират и руснаци и се окаже че е по-дебела работата, това определено няма да мине за пред електората.
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

backinblack

• Напреднали
  • Публикации: 3201
    • Профил
Май само у нас държавата е лош стопанин!

Вестник Financial Times се възхищава от успехите на „Сбербанка”

Във Франция, не само Рено е с преобладаващо държавно участие и държавата държи основния пакет от акции и всички виждаме малко или много как се развива и управлява Рено.
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
Бахмааму, ако продължавам да чета руски медии, ще започна да вярвам че наистина нещо сериозно им хлопа дървения мат'рял на тия пичове...тва от главната страница на същия сайт:

http://bulgarian.ruvr.ru/2014_02_24/Ruska-piramida-shhe-spasi-ot-vsichki-bedi-8129/

Активен

backinblack

• Напреднали
  • Публикации: 3201
    • Профил
Абе, не знам колко пъти трябва да ти кажа, че глупостите са в изобилие и по руските и по нашенските и като четеш само едните, вероятността да се дезинформираш и зомбираш става закономерна реалност!

Точно този сайт пък ми напомня много за времето когато слуиашме Свободна Европа и Дойче Веле като им чета новините, но казват и доста верни неща.
« Последна редакция: Mar 09, 2014, 00:49 от backinblack »
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
Ами нашенските откакто станаха собственост предимно на една икономическа групировка, доста започнаха да напомнят на руските. Последно се хилих на новина от първа страница на едно бившо вестникарско величие, където се обясняваше как БСП и ГЕРБ бавели листите си за евродепутати по съвет на астролози, защото Меркурий и Марс не се били наредили в правилната астрална равнина или нещо подобно там беше.
Активен

stealth01

• Гост
ааа! тия нещо са се объркали явно. трябва уран и нептун да са под прав ъгъл спрямо северната тангента!
Активен

Златко

• Напреднали
    • Профил
По т. 3 от заглавието, за българското общество:

До 2050 г. населението на България ще е едва 5 млн.

На ви сега демоНОкрация!  >:D
Активен

Без правила няма игра

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
Според мен ще е доста по-малко. Когато критичната маса нормални хора се изнесат, тук ще настъпи доста бърз мор. Само се надявам територията след това да се насели с по-качествен мат'рял. Могат да пробват с индийци или китайци примерно.
Активен

Златко

• Напреднали
    • Профил
Според мен ще е доста по-малко. Когато критичната маса нормални хора се изнесат, тук ще настъпи доста бърз мор. Само се надявам територията след това да се насели с по-качествен мат'рял. Могат да пробват с индийци или китайци примерно.

E, гатевай, тука вече ще се караме. Да ни сравняваш с индийци и китайци... не ти ли е малко неудобно?
Вярно, че не сме хиперборейци, но да ни сравняваш с ония мангали?  И още -  местоположението ни е такова, че предизвиква много апетити. България е като една хубава жена, върху която всички искат да сложат ръка. Затова сме подложени на толкова атаки. Де да имаше начин да потопим Босфора и Дарданелите (т.е. да се прекъсне сухопътната връзка с Азия), нямаше да е толкова напечено положението. Ако ме изберете за диктатор, ще купя от руснаците 2-3 атомни бомби и ще видиш как много от тия ръце веднага ще изчезнат от снагата на България.  ;)
Активен

Без правила няма игра

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
Не е ли малко расистко това? :)

Че какво им е на китайците - работливи хора, младите даже са печени, дъртите са промити с комунизъм и заухави, не искат да си комуникират изобщо и гледат все едно всеки момент нещо ще ги прецакаш. Виж за индийците имам по-смесени чувства.

България иначе може да е като хубава жена, ама без много мозък, като ония от Пайнер. И да не ти дава господ да се добереш до атомни бомби, за нищо ги нямаш значи :)
Активен

Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 19   Нагоре
« назад напред »