Автор Тема: Какво ползвате против изпотяване и доволни ли сте от него  (Прочетена 6367 пъти)

triko

• Напреднали
  • Публикации: 21
  • Distribution: Mageia
  • Window Manager: Kde
    • Профил
Аз си купих преди време Рол-он Виши 18 лева се изръсих с мисълта по скъпото е по качествено а то се оказа че нестава уж за 72 часа пълни глупости. Та сега вече ми свършва и най скоро време трябва да го заменя с друг напишете вие какво ползвате против изпотяване и доволни ли сте от него ?
Активен

Да живеят Българите - никой друг

lunarvalley

• Гост
винаги са ми били интересни тея дезодоранти със 48 часа защита или 72 часа защита  :)

кво, 3 дена няма да се къпеш и ще се сърдиш на дезодоранта, че миришеш, така ли? ;D
Активен

BRADATA

• Напреднали
  • Публикации: 833
  • Distribution: Slackware/Mint/CentOS
  • Window Manager: console/KDE/LXDE
    • Профил
Всъщност въпроса със спирането на изпотяването е много по-сложен отколкото много хора си мислят. Потните жлези не трябва да се спират. По никакъв начин. Тази система функционира в нашето тяло като детоксикационна такава. И като я спрем - спираме възможността на организма да се самопочиства от отровите. Това, което може и е правилно да се прави е да поддържаме правилни хигиенни навици, хранене с невредни (или поне по-малко вредни) храни, да поемаме повече течности (негазирани и с натурален състав), да почистваме порите с натурални продукти (за да няма реклама - подробности на лични). А пък такива спиращи потенето дивотии - направо трябва да бъдат забранени!
Активен

lunarvalley

• Гост
чак да бъдат забранени  :)
представи си, че имаш важна среща или презентация пред много хора и е горещо, нервен си и носиш бяла риза. Тогава, какво -- цялата зала ли да ти гледа потните петна разливащи се под мишниците ти?  ;D
Активен

BRADATA

• Напреднали
    • Профил
представи си, че имаш важна среща или презентация пред много хора и е горещо, нервен си и носиш бяла риза. Тогава, какво -- цялата зала ли да ти гледа потните петна разливащи се под мишниците ти?  ;D
Нищо не е по-важно от моето здраве (за мен). А като ти е важна презентацията и имаш петна под мишниците (а това те притеснява) - носи сако!
Активен

d0ni

• Напреднали
  • Публикации: 183
    • Профил

Скоро колумийският президент се напика по време на публична реч, а ти за някаква пот се притесняваш :)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=3730945
Активен

Златко

• Напреднали
  • Публикации: 2147
    • Профил
Обикновено гринговците се хващат на тия реклами на модерната козметична индустрия. За съжаление тенденциите въобще не са розови.
Както каза БРАДАТА, организма си има начини на саморегулация... стига да не му се пречи.
Ако някой не иска да се поти, да си включи климатика.  ^-^
Активен

Без правила няма игра

backinblack

• Напреднали
  • Публикации: 3201
    • Профил
Освен това което казва брадата, потта регулира и телесната температура на тялото и може да се намали потенето чувствително, ако се поддържа определен начин на живот.
Аз примерно, зимата в къщи поддържам 18-20 градуса и съм по къс ръкав. Така, но с дебело яке ходя на вън, а по заведенията колкото и рядко да съм отсядал е по-топло от колкото в къщи, а като започне да се стопля, климатика го включвам когато температурата премине 30 градуса в стаята и го държа обикновено на 28-30 градуса, което май му беше и максималното на охлаждане и се потя много по-малко от колкото когато бях семеен и се съобразявах за температурата в къщи с жена :D . Тогава зимата в къщи температурата не падаше под 25 градуса, а лятото климатика нафирен така, че само докато сляза по стълбите от 3-я етаж до колата и цялата ми блуза беше плувнала в пот! Допълнителен ефект е по-ниската сметка за отопление и охлаждане.
Когато свърши лятото и температурите започнат да падат, периода е достатъчно дълъг за постепенно адаптиране на тялото към по-ниска температура, а когато свърши зимата и започнат да се вдигат, пак има достатъчно време за адаптиране.
« Последна редакция: Mar 23, 2014, 16:24 от backinblack »
Активен

lunarvalley

• Гост
Цитат
носи сако!
слушам  :)
Активен

BRADATA

• Напреднали
    • Профил
Цитат
носи сако!
слушам  :)
Да поясня, че май съм разбран погрешно... Това си е лично мое мнение и никой не насилвам с него :) Сори за "заповедния" тон :)
Активен

lunarvalley

• Гост
знам бе, не се коркай  :)
бъзик ;D
Активен

backinblack

• Напреднали
    • Профил
Между другото,  точно сега е момента да започнат да се носят памучни ризи с дълъг ръкав и като се свикне с тях и като започне да става по-топло, лятото направо ще ви е студено вечер, ако ги свалите!
Това е също от собствен опит от времето когато ми се налагаше лятно време да нося монтьорски гащиризон заради мръсната работа която работех! Беше ми зорно първата седмица, но после..... памука предпазва от прегряване на тялото и свързаното с него потене.
Активен

BRADATA

• Напреднали
    • Профил
Активен

Златко

• Напреднали
  • Публикации: 2147
    • Профил
памука предпазва от прегряване на тялото и свързаното с него потене.

Абсолютно! Чалмите не случайно носят... чалми.  ;)
Активен

Без правила няма игра

backinblack

• Напреднали
    • Профил
Абе, май ще стигнем до извода, че технологиите ни носят комфорт за сметка на други работи, но здравословния начин на живот е за предпочитане ;)
Активен