Автор Тема: Май фашиста е прав, че Линукс си е чиста загуба на време!  (Прочетена 18565 пъти)

backinblack

• Напреднали
  • Публикации: 3201
    • Профил
Цитат
Така се вижда ясно и точно кой какво колко и как. Самият мейл или тикет/пм система може да се разглежда, като едно задание което е част от договор.

Има едно нещо дето му се вика сработване между партньори! Когато не могат с думи да се разберат, дали е казано или написано е без значение. Парньорството приключва за нула време и всеки го отчита като загуба на време. Има доста неща които са толкоз специфични, че аз дето имам малко повечко компютърни знания, ако мога да ти ги обясня с на кратко в мейл, ще мога и да си ги направя сам, а тези които се надявам да го ползват това нещо съвсем няма да могат да ти го обяснят в мейл, а и самата идея да предлагаш услуги срещу заплащане без да си дадеш телефона за връзка е меко казано смещна :D .

Цитат
Точно в следващият момент ме караш да ми спира дъха.
 И отново си противоречиш. Първо обесняваш как искаш да си платиш, а после как не искаш да ти се издават фактури, защото така по-евтиничко.

Както казах, устройва ме и двата варианта, но предпочитам единия от тях! В краен случай ще отида на първия. Много ли са или малко тези пари, хората толкоз искат, аз не им правя пазарлък, нямат проблем с телефоните, като няма такъв които иска да си ги вземе директно, нека така да бъде!

Цитат
И понеже всичко е скапано линукс не става, а кой всъщност ти обеснява, че става ?

Ама аз много добре знам, че става, но няма хора, дори и когато не се пазариш, а искаш да обясниш проблема какъв е по телефон, а не по мейли!

Въпроса с данъците и демокрацията сме го коментирали доста в темите тук и това, че ти предпочиташ да хрантутиш измекярите си е твой проблем или желание и не се опитвай да ме убеждаваш в своя мироглед.
Активен

backinblack

• Напреднали
    • Профил
Проблема, е че няма адекватни хора за да направят нещо смислено под Линукс дори и срещу заплащане!
Колегата ти го е казал само с две думички : Red Hat.
Ако, наистина имаш нужда, ще намериш и начин. Ако си професионалист, ще си купиш софтуер дори да струва над 1000 долара. Защото в този сектор, 1000 долара не са много.
Дори и в България, някои хора изкарват прилични доходи в IT сектора и няма нужда да ходят да слугуват в чужбина.

И ти колко Ред Хат-а си продал в БГ!!!?
Активен

backinblack

• Напреднали
    • Профил
Не мога да разбера каква е тази драма. Между другото голяма част от хората тук си изкарваме хляба благодарение на въпросния линукс. Ако не можеш да си намериш хората, запретни ръкави и действай сам, така няма как други да са ти виновни. Аз не виждам къде е проблема.

Не, няма драма! Гъбаркам се с хора с които си писахме на лично :D . Има кой да ми го направи това което искам и както искам с фактура.

Всъщност, темата я пуснах защото от известно време всички тука протестирате за празните приказки за нещата от живота, а форума бил за професионални неща, но вече и за професионални неща не става и почвам да обмислям и аз дали да не си изтрия регистрацията.
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
Странна птица си ти :)
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

backinblack

• Напреднали
    • Профил
Ей за това работника ще е ебан от всякъде, защото и когато му се даде възможност за допълнителен доход, а дай боже малко по малко и собствен бизнес да си направи, ще прекали с изискванията си или ще са неизпълними!
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
Ами, то е като с тото 6 от 49, който играе не печели :)

Шансът там е 1/14 милиона и струва само левче или там колкото струва един фиш, нямам идея.

Същото е примерно с която и да било странична работа - гледаш, смяташ си шанса, смяташ си разходите (изразходваното време) и сам си решаваш :)

Това че така били решили хората и какви били е същото като да го заявят от тотализатора...всякакви хора бе, как можеш да им дириш сметка :)
Активен

cybercop

• Напреднали
  • Публикации: 5626
  • Distribution: Ubuntu LTS, CENTOS 6.x
  • Window Manager: Xfce, Gnome 2
    • Профил
И ти колко Ред Хат-а си продал в БГ!!!?
Нещо не мога да разбера въпроса.
Red Hat не е моя, а RHEL не са банички, за да се продават на сергия.
Плащаш за поддръжка. Ползваш чужди знания, ако ти липсват такива и заплащаш за услугата.
Иначе, нищо не ти пречи да инсталираш и безплатната CENT OS.
Въпреки, че това сигурно ще те шокира - дори и в България, тази фирма има клиенти. Но, фирмата е сериозна - клиентите също. Няма да видиш RHEL, инсталирана върху лаптоп в магазин за ел. уреди.
« Последна редакция: Apr 07, 2014, 23:11 от cybercop »
Активен

Ползването на Linux води до пристрастяване. Факт.
http://s19.postimg.cc/4oajwoq5v/xenial2.png

backinblack

• Напреднали
    • Профил
Ами, то е като с тото 6 от 49, който играе не печели :)

Шансът там е 1/14 милиона и струва само левче или там колкото струва един фиш, нямам идея.

Същото е примерно с която и да било странична работа - гледаш, смяташ си шанса, смяташ си разходите (изразходваното време) и сам си решаваш :)

Това че така били решили хората и какви били е същото като да го заявят от тотализатора...всякакви хора бе, как можеш да им дириш сметка :)

Хич не е същото! Ако работата е за 1-2-3-5 часа работа и ти я свършиш според изискванията и не ти платят, няма нито да обеднееш, нито да изгубиш вложени средства, защото влагаш само труд, но пък аз съм с 1 ник във всички форуми и при положение, че разчитам да имам в бъдеще и други задачи за теб, хич няма да ми се отрази добре като споделиш за некоректната ми постъпка!
Активен

backinblack

• Напреднали
    • Профил
Цитат

Ами хайде сега си представи, че нямам нужните знания да си я инсталирам, но много ми се иска в къщи десктопа да ми е със CENT OS и съм склонен да си платя за дяволъка и кво!? Да си купя поддръжка от Ред Хат, щото е същото като цента ли?
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
Цитат
Хич не е същото! Ако работата е за 1-2-3-5 часа работа и ти я свършиш според изискванията и не ти платят, няма нито да обеднееш, нито да изгубиш вложени средства, защото влагаш само труд, но пък аз

А, тук вече грешиш. Тези няколко часа работа можеше да ги вложа в работа, от която щях да спечеля. Така че това си е чиста загуба, нищо различно.
Активен

cybercop

• Напреднали
  • Публикации: 5626
  • Distribution: Ubuntu LTS, CENTOS 6.x
  • Window Manager: Xfce, Gnome 2
    • Профил
Цитат

Ами хайде сега си представи, че нямам нужните знания да си я инсталирам, но много ми се иска в къщи десктопа да ми е със CENT OS и съм склонен да си платя за дяволъка и кво!? Да си купя поддръжка от Ред Хат, щото е същото като цента ли?
Отново не мога да те разбера.
« Последна редакция: Apr 07, 2014, 23:17 от cybercop »
Активен

Ползването на Linux води до пристрастяване. Факт.
http://s19.postimg.cc/4oajwoq5v/xenial2.png

backinblack

• Напреднали
    • Профил
Цитат

Отново не мога да те разбера.

Ами просто е бре Френд! Ред Хат са таргет в който не влизат тези които ми казваш да си вземели от него поддръжка, пък и аз също нямам интерес!
Активен

backinblack

• Напреднали
    • Профил
Цитат
Хич не е същото! Ако работата е за 1-2-3-5 часа работа и ти я свършиш според изискванията и не ти платят, няма нито да обеднееш, нито да изгубиш вложени средства, защото влагаш само труд, но пък аз

А, тук вече грешиш. Тези няколко часа работа можеше да ги вложа в работа, от която щях да спечеля. Така че това си е чиста загуба, нищо различно.

Ако нямаш и малко доверие към евентоален бъдещ партньор, педприемачеството и собствения бизнес не са за теб и вероятността да си изгубиш времето на празно е на 100% сигурна.
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
Да де, аз затова и казах - всеки сам си смята риска и печалбата, дали коректно, дали не - в крайна сметка не е като на еврофутбол там с коафициентите, но дори и те не са много меродавни. А иначе дали е лесно да си намериш свестни хора за какъвто и да било ИТ проект - според мен е доста сложно. Не сме голяма държава и отдавна не е дивия изток както беше преди време.
Активен

backinblack

• Напреднали
    • Профил
Цитат
А иначе дали е лесно да си намериш свестни хора за какъвто и да било ИТ проект - според мен е доста сложно.

И свестни, свестни, колко свестни да са, ако не могат един мейл сървър и лдап да настроят и то с най-разпространения софтуер, а за други неща има куп инструкции в нета.  :D !?

Хайде холъм! Това за някой като мен може и да не много просто, ама ако такива неща ги прави само по инструкции от нета, да оди да бере портокали в Гърция!  :D
Активен