« Отговор #86 -: Apr 21, 2014, 19:58 »
Това китайско шимпанзе е нова информация за мен, с която трябва да се запозная обстойно, а Википедия не е надежден източник. Надежните източници пък обикновено са платени и на висок научен стил, сиреч не са достъпни. Затова ще ми отнеме време да се запозная и да го прокоментирам.
Това, че неандерталците започнали да раждат кроманьонци, които след това ги изместили го четох доста отдавна от някакъв доста награждаван учен. Тогава дори още не беше измислен термина еволюционист, а аз вярвах сляпо на всякакви такива приказки за лека нощ. Тогава дори почувствах национална гордост (бях националист), защото шматката твърдеше, че това знаменателно събитие се е случило тук.
Определено може да се смята за истина, че тук е най-старият живот в Европа, защото при поредната ледникова епоха живота е бил свит на балканите и части от Франция. При последвалото затопляне почнали миграции на север, като дошла такава и от Мала Азия, която пък дошла още по-отдалеч някъде в Месопотамия (странно съвпадение, че онзи нещастен, цензуриран, книжен боклук твърди, че тъкмо там е райската градина). Това се потвърждава от тъй модерните в последно време генетични изследвания.
Знаеш ли кое е учудващото? Защо от тези изследвания се пускат избрани пасажи, а целите доклади ЦРУ ги засекретява. Какво има в тях, което правителствата и техните храненици учените, не щат да ни кажат?