Автор Тема: Извънтемие от: Филми, които ни вдъхновяват ♥  (Прочетена 40209 пъти)

Naka

• Напреднали
  • Публикации: 3469
    • Профил
Тази тема започва като извънтемие в:

Филми, които ни вдъхновяват ♥

гофи

---------------

Amelie
https://www.imdb.com/title/tt0211915/
Най - незлобливия, добричък и приятен филм, който някога е правен.

Цитат
Та Кубрик в предсмъртно видео обяснява, че той е снимал кацането на Луната. Склонен съм да повярвам. По-трудно бих повярвал, че някой през шестдесетте би могъл да прати радио-сигнал от Луната и да осъществи телевизионно излъчване на живо.
Имаше едно интервю на Алексей Леонов в който казваше, че това е така за Кубрик. Освен това обесняваше, че когато американците са кацали на Луната той е бил в състава на някаква специална група, която е слушала и следила кацането на луната. С други думи според Леонов, американците са кацали, но това което е било показано по телевизията е било режисирано.

Цитат
По-трудно бих повярвал, че някой през шестдесетте би могъл да прати радио-сигнал от Луната и да осъществи телевизионно излъчване на живо.

В космоса, понеже е вакум радио вълните не затихват. Това не е атмосфера. Просто трябва антената да бъде много насочена (с много тесен лъч). А това за чиниите не е проблем. А и луната не е толкова далеко. Само на 1 секунда от скоростта на светлината/радиовълните. Спред мен напълно е било възможно тогава да се осъществи ТВ предаване.
« Последна редакция: Apr 19, 2021, 13:28 от go_fire »
Активен

Perl - the only language that looks the same before and after encryption.

spec1a

• Напреднали
  • Публикации: 7155
    • Профил
Re: Филми, които ни вдъхновяват ♥
« Отговор #1 -: Apr 19, 2021, 11:54 »
...
Цитат
Та Кубрик в предсмъртно видео обяснява, че той е снимал кацането на Луната. Склонен съм да повярвам. По-трудно бих повярвал, че някой през шестдесетте би могъл да прати радио-сигнал от Луната и да осъществи телевизионно излъчване на живо.
Имаше едно интервю на Алексей Леонов в който казваше, че това е така за Кубрик. Освен това обесняваше, че когато американците са кацали на Луната той е бил в състава на някаква специална група, която е слушала и следила кацането на луната. С други думи според Леонов, американците са кацали, но това което е било показано по телевизията е било режисирано.

Абсолютно същото твърди и Лъчезар Филипов (наричан от кашика
"Лъчо извънземното") - кацали са на луната,но видеото и снимките
били с много лошо качество и затова е снимано в студио в Холивуд.
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 9214
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
« Отговор #2 -: Apr 19, 2021, 13:12 »
...
 Лъчезар Филипов (наричан от кашика
"Лъчо извънземното")
…

Ами то реално сам си лепна този прякор, като говори само за извънземни. Иначе съм имал повод да казвам, че много го харесвам, обяснява прекрасно и вероятно е един от най-добрите ни съвременни учени.

Обожавах да гледам интервютата му във „Въпрос на гледна точка“ и даже си ги колекционирах, докато телевизията съществуваше, защото в канала на Керев доста неща липсват.

Той е комерсиален тип и не си слага яйцата в една кошница. Тъпото е само, че много залитна. Като имаше възможността да се срещне с много феноменални българи, се помисли за нещо различно от журналист и взе да твори безумия. В опита си да се надскочи, се препъна и преби лошо. Всъщност ми е странно, че Гошката Първанов продължава да го финансира. Има някаква друга игра, но нито ми е интересна, нито ми се губи време със Стойчо.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
« Отговор #3 -: Apr 19, 2021, 13:21 »
В космоса, понеже е вакум радио вълните не затихват. Това не е атмосфера. Просто трябва антената да бъде много насочена (с много тесен лъч). А това за чиниите не е проблем. А и луната не е толкова далеко. Само на 1 секунда от скоростта на светлината/радиовълните. Спред мен напълно е било възможно тогава да се осъществи ТВ предаване.

Щом казваш, вероятно е така. Не разбирам нещата, а ти си ги учил. И все пак в тези кадри още в края на предното хилядолетия се намираха десетки нередности и невероятности.  С ерата на Интернет достъпен за всеки, тези неща излязоха наяве. А накрая имаме и самопризнание. То в крайна сметка е без никакво значение кадрите дали са автентични. Съществен е въпроса, Дънов склонен ли е да ни пусне отново на Луната. Следейки последователите му, май няма мерак. Пази си селенитите от нашите пагубни влияния.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

spec1a

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #4 -: May 31, 2021, 10:51 »
   Мдаааааа,спеца определено ще се включи.
Освен,че "Иванчо Трите волта" е  гаден сциентолог (това ти го каза),
има и един,да го кажем,имиджов проблем.
Снимал се е с една известна СИКаджийска мутра,ухилен до уши ...

Отляво-надясно:
"Иванчо Трите волта",някакъв алкохолен гаджал (неколкократен министър на културата !!!)
СИКаджийската мутра, и един  актьор от висока класа - Робърт де Ниро.

ЪЪЪЪЪЪЪЪЪ,кашик,кво праим ?
« Последна редакция: May 31, 2021, 10:56 от spec1a »
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
« Отговор #5 -: May 31, 2021, 11:33 »
Моето беше ирония. Сциентолозите нищо не са ми направили. Намирам ги за сравнително безопасни въпреки всичко, което се пише за тях. Приемам го по-скоро като злословия, а не истина.

Може и да не съм прав, но така мисля.

Траволта е на същата снимка, дето е Де Ниро поради същата причина. Снимали са някакъв филм у нас, а Ню Имидж искат да поддържат добри отношения с туземците, за да не им сменят закона и да не им прецакат бизнеса. Лично аз съм доволен от положението ни на „малката Италия“ в киното. Така и ние намазваме професионализъм. Не много.

Този алкохолик е световен творец. А мутрата е средна ръка.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

spec1a

• Напреднали
    • Профил
   Определено сциентолозите не са стока.
Създателят на сектата - Рон Хабърд,е заявил в прав текст на някакъв
писателски конгрес през 50 -те години на миналия век ,приблизително:
"Защо трябва да пиша разкази за няколко цента на дума,като мога да създам
собствена религия и да стана много богат" ...
Нагъл,много нагъл тарикат  >:D

П.С. А защо пропусна Том Круз, и той е от сектата ?
« Последна редакция: May 31, 2021, 12:12 от spec1a »
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
Ще те изненада ли, ако ти кажа, че и филмите на Круз харесвам :D

Много известни личности има в тази секта. Затова я водят сектата на богатите.

На Хабърт съм чел някои неща, но не бях вдъхновен. В годините на нашето юношество, фантастиката беше най-вървежния жанр в литературата.

Какво е казал или не, не знам. Ама и не ме интересува. Аз не съм сциентолог. Проблема си е техен.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

4096bits

• Напреднали
  • Публикации: 9904
    • Профил
Напротив! В космоса радиовълните затихват, както във всяка една среда. Причината е проста. Разпространението на радиовълните от един излъчвател се приема за сферично - във всички посоки. Това означава, че за единица време, мощността на сигнала, който е излъчен се разпределя върху цялата сфера. Колкото по-голямо е разстоянието, толкова радиусът на тази сфера се увеличава и така и мощността на излъчениея сигнал намалява, защото се разпределя върху по-голяма площ. Ако вълните не затихваха, нямаше да имаме реликтово лъчение, а цялата вселена щеше да е един електромагнитен океан с безкрайна плътност. И това е и проблема. Ако го нямаше това затихване, щеше да означава, че излъчвателя излъчва електромагнитна енергия с безкрайна мощност, което е абсурд. И мощността на сигнала намалява доста бързо - обратнопропорционална е на разстоянието на квадрат.
« Последна редакция: May 31, 2021, 13:23 от 4096bits »
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

Naka

• Напреднали
    • Профил
Напротив! В космоса радиовълните затихват, както във всяка една среда. Причината е проста. Разпространението на радиовълните от един излъчвател се приема за сферично - във всички посоки. Това означава, че за единица време, мощността на сигнала, който е излъчен се разпределя върху цялата сфера. Колкото по-голямо е разстоянието, толкова радиусът на тази сфера се увеличава и така и мощността на излъчениея сигнал намалява, защото се разпределя върху по-голяма площ.

Говоря за затихване (например от средата), а не за разпределение на мощността върху по-голяма или по-малка повърхност.

Както виждаш, споменах, че трябва антената да бъде много насочена (с много тесен лъч).

Естествено, че мощността(силата) на приетия сигнал ще намалява с увеличаване на разстоянието, защото приемната страна ще захваща все по-малка част от излъчения лъч (конус), диаграма на насоченост. Но това не е затихване от средата (вакума). А намаляване силата на сигнала от чиста геометрия.

----
И много много не ми обръщайте внимание,  че тези дни съм на вълна заяждане. И аз не знам що. Сигурно е от времето.
« Последна редакция: May 31, 2021, 14:07 от Naka »
Активен

4096bits

• Напреднали
    • Профил
Напротив! В космоса радиовълните затихват, както във всяка една среда. Причината е проста. Разпространението на радиовълните от един излъчвател се приема за сферично - във всички посоки. Това означава, че за единица време, мощността на сигнала, който е излъчен се разпределя върху цялата сфера. Колкото по-голямо е разстоянието, толкова радиусът на тази сфера се увеличава и така и мощността на излъчениея сигнал намалява, защото се разпределя върху по-голяма площ.

Говоря за затихване (например от средата), а не за разпределение на мощността върху по-голяма или по-малка повърхност.

Както виждаш, споменах, че трябва антената да бъде много насочена (с много тесен лъч).

Естествено, че мощността(силата) на приетия сигнал ще намалява с увеличаване на разстоянието, защото приемната страна ще захваща все по-малка част от излъчения лъч (конус), диаграма на насоченост. Но това не е затихване от средата (вакума). А намаляване силата на сигнала от чиста геометрия.

----
И много много не ми обръщайте внимание,  че тези дни съм на вълна заяждане. И аз не знам що. Сигурно е от времето.
Ах, ти говориш за разсейване. Има го и този ефект. Дори в космоса, защото и той не е съвсем празен.
Активен

programings

• Напреднали
  • Публикации: 219
  • Distribution: Arch Linux, BunsenLabs Linux, FreeBSD
  • Window Manager: XFCE, MATE, Openbox
    • Профил
В космоса, понеже е вакум радио вълните не затихват. Това не е атмосфера.

Така е, но пък понякога се срещат със заредени частици и губят част от енергията си. Само за уточнение. :)
Активен

Naka

• Напреднали
    • Профил
Цитат на: 4096bits
Ах, ти говориш за разсейване. Има го и този ефект. Дори в космоса, защото и той не е съвсем празен.
Разсейване е друго нещо. Разсейване е когато се удари в някоя частица и част от енергията се отклони в друга посока. Може например да е перпендикулярно на посоката или въобще в произволна друга посока.

Така е, но пък понякога се срещат със заредени частици и губят част от енергията си. Само за уточнение. :)
Нарочно не го споменах за да не ставаме много подробни.... Но по този въпрос как и колко във вакума на космоса трябва да питаме астрономите... ::)

Онези сонди касини дето ги изтрелваха към сатурн как успяваха да предават към земята далеко от на майната си  с една мижава чиния. На единия даже чинията не се разтвори правилно и пак упяваше да предава. Даже плутон заснеха.
« Последна редакция: Jun 01, 2021, 09:56 от Naka »
Активен

4096bits

• Напреднали
    • Профил
Има няколко частици на кубичен метър пространство.
При достатъчно голямо разстояние, има достатъчно частици, за да има разсейване.
« Последна редакция: May 31, 2021, 20:17 от 4096bits »
Активен

programings

• Напреднали
  • Публикации: 219
  • Distribution: Arch Linux, BunsenLabs Linux, FreeBSD
  • Window Manager: XFCE, MATE, Openbox
    • Профил
Онези сонди касини дето ги изтрелваха към сатурн как успяваха да предават към земята далеко от на майната си  с една мижава чиния. На единия даже чинията не се разтвори правилно и пак упяваше да предава. Даже плутон заснеха.

Хубави, големи антени на Земята (радиотелескопи) и state of the art приемници с изключително ниско шумово число и изключително висока чувствителност. :)

Двата Вояджър-а още предават, след 43 години и на повече от 22 милиарда километра от Земята, макар мощността, която излиза на антената, да е едва 23 вата. До Земята достига нищожна част от това.
« Последна редакция: Jun 01, 2021, 17:28 от programings »
Активен