Автор Тема: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год.  (Прочетена 286480 пъти)

4096bits

• Напреднали
  • Публикации: 7787
    • Профил
А, това значи, че сигурно знаеш, по кой начин стоят нещата с Финландия.
Наясно си значи, че ги подготвят за война с Русия.
Редовно им пълнят главите по медиите, какво да правят, с какво да се запасяват, как да процедират, къде да се крият и какво ли още не.
Все едно войната ще е след седмица.
Сякаш е неизбежна.
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

kuunlaaksot

• Напреднали
  • Публикации: 252
  • Distribution: CRUX
    • Профил
> А, това значи, че сигурно знаеш, по кой начин стоят нещата с Финландия.

Да речем, че имам някакъв поглед върху нешата, да.

> Наясно си значи, че ги подготвят за война с Русия.

Те са си подготвени от край време. Финландците ги е страх от Русия от още от ВСВ. През всичките тези години са водели и продължават да водят балансирана политика, съчетана със солидно въоръжаване и военна подготовка. Идеята е, тия от Изток да знаят че няма да е лесно, ако тръгнат да правят глупости.

> Редовно им пълнят главите по медиите, какво да правят, с какво да се запасяват, как да процедират, къде да се крият и какво ли още не.

Интересно ми е, ти YLE ли четеш, че си толкова запознат?
Активен

lunarvalleys

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 6683
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
Ще има ли споразумение с тия предложени условия:

https://www.vesti.bg/sviat/tova-sa-predlozheniiata-za-mirno-sporazumenie-za-ukrajna-6226937
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

Nik123

• Напреднали
  • Публикации: 4144
  • Distribution: Mageia, Q4OS
    • Профил
Сладури са тия американци :

"Украйна си възвръща контрола над Запорожката атомна електроцентрала чрез контрол и управление от страна на САЩ, като електричеството се разпределя и за двете страни, както и на язовир Каховка"

Активен

spec1a

• Напреднали
  • Публикации: 5479
    • Профил
Цитат
като електричеството се разпределя и за двете страни

Кои две страни ?   :o

САЩистан и Украйна ки ?
Да се строи далекопровод до Америка ?  ???

Или ... може би става дума за приходите да се разпределят ...

Не става ясно от статията във vesti.bg.
« Последна редакция: Apr 25, 2025, 15:22 от spec1a »
Активен

4096bits

• Напреднали
    • Профил
Не ми трябва да им чета медията.
Има достатъчно и другаде.

https://www.foxnews.com/world/sweden-finland-norway-release-new-advice-surviving-war-amid-concerns-over-russia-ukraine-escalation
Активен

kuunlaaksot

• Напреднали
    • Профил
не бе, великодушно ще се дели между Украйна и Русия  ;D ;D ;D ;D ;D
Активен

lunarvalleys

Nik123

• Напреднали
  • Публикации: 4144
  • Distribution: Mageia, Q4OS
    • Профил
Така, както е изложено в статията, не е много ясно, но предполагам, под "двете страни" визират Русия и Украйна. Нали УЖ САЩ не са страна в тази война  :D
Както писах, сладури са американците- за тях АЕЦ, полезни изкопаеми, т.е. все актив, а за управляващите ЕС папагали - само пасив- "гаранции за Украйна" и "коалиция на желаещи", хахахахаха! Fuck the EU в чист вид.
Активен

kuunlaaksot

• Напреднали
    • Профил
Не ми трябва да им чета медията.
Има достатъчно и другаде.

https://www.foxnews.com/world/sweden-finland-norway-release-new-advice-surviving-war-amid-concerns-over-russia-ukraine-escalation

аха, както кажеш. В България преди месец по радиото се скъсаха да дават съвети с какво да се запаси населението за 72 часа. Те това ти е пълнене на главите с глупости.

> Не ми трябва да им чета медията.
ами, тръгнал си да ми обясняваш на мен как седели нещата във Финландия, та наивно си помислих, че си се поинтересувал техните медии какво казват на населението.

> Редовно им пълнят главите по медиите, какво да правят, с какво да се запасяват, как да процедират, къде да се крият и какво ли още не.

Ами, всъщност не им 'пълнят главите редовно', но, както ти казах, те си имат едно на ум от много-много години, така или иначе.
Активен

lunarvalleys

4096bits

• Напреднали
    • Профил
Ще има ли споразумение с тия предложени условия:

https://www.vesti.bg/sviat/tova-sa-predlozheniiata-za-mirno-sporazumenie-za-ukrajna-6226937
Няма да има.
ЕС се готви за война с Русия. Искат европейска армия да правят и да се въоръжават. Дали ще има ЕС бази в Украйна или такива на НАТО, за Русия разлика няма.
Активен

4096bits

• Напреднали
    • Профил
Мислиш ли, че ще седна да уча Финландски или на каквото там говорят?!
Да науча всеки един от 7000 хиляди езика ли ще ми предложиш?

Както казах, има достатъчно и по останалите медии.

Естествено, че както кажа.
Не си дал никакви аргументи против.
Само, че не били американски бази, значи там оръжие от американците не се трупа.  :D
Активен

kuunlaaksot

• Напреднали
    • Профил
Мислиш ли, че ще седна да уча Финландски или на каквото там говорят?!
Да науча всеки един от 7000 хиляди езика ли ще ми предложиш?

Както казах, има достатъчно и по останалите медии.

Естествено, че както кажа.
Не си дал никакви аргументи против.
Само, че не били американски бази, значи там оръжие от американците не се трупа.  :D

Има google translate

аргументи? Не водим спор в момента за лично мнение. Казах ти с две думи как стоят нещата при тях. Толкова. СЪщо, ти посочих, че пишеш измислици (че САЩ били построили за нула време 15-17 бази), ти започна да го увърташ, че то били едно и също. Не, не е, и при финландските бази, те имат думата. За разлика от ситуацията в България. Също, смятам, че Финландия бидейки член на НАТО може да служи като медиатор предвид дългогодишния си опит на добри отношения с Русия.
Активен

lunarvalleys

4096bits

• Напреднали
    • Профил
Да, аз започнах, че САЩ вдигнали бази там.
Голяма работа, че не ги били вдигнали, ми им дали пропуск и разрешение да си развяват коня.

Предполагам знаеш, какъв беше отговора на Русия?
Че ще засилят позициите на армията си в района.

Знаеш причината за конфликта в Украйна.
Всеки вече е наясно, че войната беше провокирана.
Нова ли искат да провокират?
Защото натам вървят нещата.

Не претендираш, че искаш мир и в същото време да се подготвяш, все едно искаш война. Не трупаш оръжие.
Водиш преговори.

Никой не отиде да води преговори.
Логично е с това да започнат, нали?
Но не…
Значи имат друга цел.
Активен

kuunlaaksot

• Напреднали
    • Профил
> Голяма работа, че не ги били вдигнали, ми им дали пропуск и разрешение да си развяват коня.

Ами да, има разлика, и е факт че пишеш наизуст. Същп, опитах се д ати обясня, че САЩ във Финландия няма "да си развяват коня", понеже страната е малко по-различна от това което явно си представяш.

> Предполагам знаеш, какъв беше отговора на Русия?

Отговорът на Русия още в самото начало, преди Финландия да влезе в НАТО беше: "Когато видим финландски войник на границата, ние виждаме приятел. Когато видим НАТОвски войник, за нас той не е приятел".

> Че ще засилят позициите на армията си в района.

Да засилват, квато и армия и техника да им е останала (знам, че сега ще има вой колко велика е руската армия).

> Знаеш причината за конфликта в Украйна.
> Всеки вече е наясно, че войната беше провокирана.

Да, не е било безпричинно, но да засягаме ли интимния въпрос: "това ли е правилния отговор" (да, знам че сега ще има вой за укрофашистите).

> Не претендираш, че искаш мир и в същото време да се подготвяш, все едно искаш война. Не трупаш оръжие.

Както ти казах многократно, именно това прави Финландия сама от има-няма 70 г. А оня в Кремъл дето не иска граница с НАТО, сега се сдбоди със 1300 км. Невероятен стратег (да, знам че сега ще има вой колко е мъдър Путин, знам, че ви е кефи).

> Никой не отиде да води преговори.
> Логично е с това да започнат, нали?

Тук съм напълно съгласен с теб. Трябваше да има преговори, преговори и преговори. Ако ще Украйна да загуби някаква територия, да я вземат Руснаците и после -- кой от къде е.

> Значи имат друга цел.

поживем увидим
Активен

lunarvalleys

4096bits

• Напреднали
    • Профил
Или не си пил кафе днес, или захарта ти е ниска, или не си си доспал  :D

Пиша наизуст?

Ти почти всичко завърши с "знам, че сега ще има вой за…".
Откъде знаеш?
Или наизуст пишеш?  ;D

Не обвинявай мен!
Чета преведени статии или написани от "журналисти", които не ги интересува, как и какво точно пишат, а само, да спазят заръките.
Не помня, къде и кога, но точно това пишеше ( на английски ).
Че САЩ имат 15 до 17 бази във Финландия.
Това ли е същественото?
На кого са базите или какво става?
Трупат се оръжия и войски от едната страна, ще се струпат и от другата и никой не го е еня за дипломацията.
До какво води това?
Дори топ дипломатите в ЕС говорят, че мир с оръжие се постигал и това бил начина…
Срещу държава с повече от 6000 ядрени глави, повече от 1500 от тях в готовност и бързи системи за доставка.

Дългата ми мисъл беше, че или ни управляват идиоти или психопати. Най-вероятно и двете породи, като се допълват.
Действията във Финландия са действия точно на такива хора.
Резултата може да бъде само един.
Активен

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
ЧНГ 2022
Живота, вселената и някакви други глупости
spec1a 6 7372 Последна публикация Jan 03, 2022, 09:22
от cybercop
Руско-Украинска война от 2022 год.
Живота, вселената и някакви други глупости
Acho 1492 124283 Последна публикация Jun 23, 2022, 09:21
от remotexx